Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kézmosás, miért nem csinálják...

Kézmosás, miért nem csinálják meg az emberek?

Figyelt kérdés

Nemrég összeköltöztem unokatestvéremmel, de már probléma van a mániámból. :D

Én eléggé sokat mosok kezet. Alaposan. Unokatesóm meg szinte alig.

Hazaállít, hetes busz, hármas metró ésatöbbi végigfogdosva, aztán nulla kézmosás, nyúl bele a hűtőbe.

Sokszor vécé után sem mos kezet.

Már elmondtam neki, hogy zavar, és nem tartom egészségesnek. Mondta, hogy jaj oké, aztán kb. vízzel lelögyböli és helló.

Hogyan tudnám neki szemléltetni, hogy ez nem jó?

Meg úgy általában az emberek miért nem mosnak kezet?

Orvos ismerősöm mondta, hogy kevesebb lenne a fertőző megbetegedés, ha az emberek több időt fordítanának erre.

23/F

2016. okt. 6. 18:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
3%
Nagyon ritkán mosok kezet, mégse vagyok beteg 5 éve. Szerintem felesleges minden apró dolog miatt megmosni, elég WC után.
2016. okt. 6. 18:37
 2/17 anonim ***** válasza:
45%
Elég WC után és étkezés előtt kezet mosni. A túlzott higiénia ártalmasabb, mint egy kis piszok.
2016. okt. 6. 18:45
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

Múltkor láttam, ahogyan egy hajléktalan a kezével törölte ki a szaros seggét a megálló mögött, majd ugyanezzel a kézzel fogta meg a kapaszkodót

mesélj neki ilyeneket

[link]

Bár sztem úgysem olvassa el.

2016. okt. 6. 18:46
 4/17 anonim válasza:
85%
En a bolt utan is mosok kezet, ki tudja kik fogdostak elottem ...
2016. okt. 6. 18:48
 5/17 anonim ***** válasza:
65%
Az első kettő jó példa arra, miért is terjednek gyorsan a betegségek. Pamparam.
2016. okt. 6. 18:49
 6/17 anonim ***** válasza:
23%

#5 amelyik betegség gyorsan terjed, arra nem leszel hatással egy kis kézmosással, mivel a levegőn keresztül is képes megfertőzni.

Szóval mostantól kezdve ne vegyetek levegőt a boltban meg a tömegközlekedésen!

2016. okt. 6. 18:54
 7/17 anonim ***** válasza:
10%
Arról mi nem tehetünk, hogy szádba veszed a kezed kézmosás előtt. Te magad vagy egy betegség.
2016. okt. 6. 18:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs megfelelő igényszintjük. Én szinte rosszul érzem magam, ha hugyozás után nem tudok kezet mosni.

Tömegközlekedés után meg első dolgom, hogy hazaérek és kezet mosok. Főleg hogy sokszor szinte ég a bőröm a sok szartól. De jártam már úgy, hogy vonatozás-buszozás után csak megdörzsöltem a szemem és szépen be is gyulladt, az eléggé intő jel volt.

2016. okt. 6. 19:30
 9/17 anonim ***** válasza:
32%

Én se vagyok egy higiéniamegszállott, de wc után s ha piszkos helyekről jövünk haza, elég alap megmosni a kezet, főleg, ha enni akarunk...

Mondjuk én pont a vízzel lelögybölöm stílust képviselem, nem szoktam állandóan szappannal kezet mosni, csak ha tényleg piszkos a kezem, plusz nagywc után (amikor nem az, de mégis...).

2016. okt. 6. 19:36
 10/17 anonim ***** válasza:
11%

Mert nem vagyok ilyen téren paranoiás, nem rögzült be, mellesleg sose vagyok beteg, nem is emlékszem mikor és mivel voltam utoljára orvosnál.

Szappant csak akkor használok ha valami szag befogja és a víz nem elég.

2016. okt. 6. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!