A szomszéd nem engedi a kölyökkutyát, mivel győzzem meg?
A telek nagy része a keresztanyáméké, és gyakorlatilag közös az egész udvar mert nincs elkerítve. (A szomszédban laknak) Mi szerdán vennék egy kölyökkutyát, de Ő nem engedi. Drótkerítéssel, elköltözéssel és patkányméreggel fenyegetőzik.
Ezek miatt: kutya ürülék,imádott virágok, utálja a kutyákat
Az ürülék természetesen mindennap fel lenne szedve, a virágos kertje el lenne kerítve,az utolsó ellen tenni nem tudunk. A kérdésem főleg arról szólna, hogy tudnám meggyőzni drága keresztanyámat? A szíve sajnos nem túl jó, az első kutyánk miatt is majd meg őrül.(szuka és nagyon pörgős, valamint eléggé önfejű) Mi viszont nagyon szeretnénk azt a kutyát, de mint fentebb írtam, a megmérgezésével fenyegetőzik. Mit tehetnék? Mivel tudnám meggyőzni, nagyon szeretem, de állatok terén kibírhatatlan. Előre is köszönöm a tanácsokat, gyorsan kellenének mert holnap szeretnék neki könyörögni.
egyértelmű,hogy kerítsétek el a két kertet egymástól. nem is értem miért kell közösködni.
válasszátok el kerítéssel a telekhatárt mint minden normális ember.
a kutyának meg nem oszt nem szoroz az a pár méter a kertben, mivel úgysem elégíti ki a mozgásigényét a kert, ugyanúgy kell sétáltatni és játstzani vele, mintha panel kutya lenne.
a kereszanyád meg nem normális, én nem is beszélnék vele ezután, ha rögtön megmérgezéssel fenyeget...elmebeteg lehet szegény.
Szeretem az állatokat, nagyon is.
Ezzel együtt azért én NAGYON kiakadnék, hogy az ÉN többségi TULAJDONOMON más a tudtom nélkül intézkedik és olyan dolgokat csinál, ami engem zavar.
(teljesen mindegy, hogy az egy kutya, munkagép, istálló vagy asztalosműhely).
Jogilag igenis a többségi tulajdonos szava a döntő és a helyedben én a meglévő kutya után is megköszönném a keresztanyámnak, hogy lehetővé teszi (hiszen mint írod, a jelenlegi is ZAVARJA őt).
Jogilag minden eszköze megvan arra, hogy megakadályozza az újabb kutya odahurcolását.
A jogi részét félretéve: nem az lett volna a normális viselkedés a részedről is kérdező, hogy MEGKÉRDEZED a keresztanyádat, a tulajdonost, hogy mit szól ELŐZETESEN hozzá? Roppant bárdolatlan viselkedés ez így, hogy ha tetszik neki, ha nem, a kutya akkor is odamegy.
A keresztanyád helyében akkor sem örülnék neki, ha a kedvenc állatomat vagy a kedvenc tevékenységet végeznéd az ÉN TÖBBSÉGI tulajdonú telkemen.
Alapvető intelligencia lett volna erről egyeztetni, akár többször, több körben, észérvekkel, kölcsönös engedményekkel, szívességgel, bármivel.
A jelenlegi helyzetben én bizony lemondanám az időpontot és a tenyésztőt és nagyobb hangsúlyt fektetnék arra, hogy a keresztanyámmal megbeszéljem előre, a jelenlegi viszony ne mérgesedjen el még jobban.
Plusz: eleve a tervezett kerítésed sem 2 forint (arról nem beszélve, hogy annak megépítéséhez is igenis kell a többségi tulajdonos hozzájárulása)- ne haragudj, de hány éves vagy, hogy ilyen dolgokkal nem vagy tisztában?
Hosszú távon nem fog jóra vezetni ez az erőszakosság, amivel a "márpedig nekem lesz még egy kutyám, ha tetszik, ha nem" hozzáállásod kecsegtet.
A keresztanyád helyében diplomatikusan, de kőkeményen utasítanálak el egészen addig, amíg emberszámba nem veszel, nem tiszteled a többségi tulajdonomhoz való jogomat és nem vagy hajlandó velem előre egyeztetni.
Meg lehet az ingatlant jogilag osztani is (ennek költségeiről van fogalmad???)- már amennyiben neked egyáltalán van tulajdonrészed, nem csak igényeid.
(a keresztanyád mérgezéssel való fenyegetőzését nem kommentálom, rettenetes, elfogadhatatlan tényleg!- máőr csak ezért is nagyon alaposan gondold végig még egyszer ezt a kutyakérdést- biztosan ki akarod tenni ennek szerencsétlen állatot?)
Egy kutyát már odavittél neki, aminek gondolom nem örült. Most meg elvárnád, hogy viselje el a másikat is.
Lehet, hogy neked aranyos a berni pásztor, ő viszont nem szereti a kutyákat és mivel osztatlan közös a telek joga van megtiltani a kutyatartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!