Elköltöztünk hogy békén hagyjanak. Most mások szállnak ránk?
Vidékre költöztünk. Leginkább azért, h az addigi családi átjárás, keresztbeszervezés és alárendeltség megszűnjön. Itt végre nyugi volt...eddig: a férjem barátja is itt lakik az utcánkban a családjával. Már korábban találkoztunk, de nem ismerem őket. A gyerekek aranyosak, de a feleség elsőre se volt szimpi.Biztos a gyerekek miatt, de folyton programot akarnak nekünk csinálni nekünk: hol átjönnek(bejelentés nélkül 5en!), vagy menjünk együtt ide-oda, jöjjenek át a gyerekek stb. Az elmúlt 4 napban 5ször kellett magyarázkodnom h nekem is csak ennyi szabim van és a családommal tölteném, de semmi megértés.Csak újabb telefon.
Már ablakot se merek nyitni, nehogy beszóljanak rajta.
A férjem szerint vagy sunnyogok tovább és magyarázkodom,vagy megmondom a frankót:hogy nem akarok vegyülni velük, vagy legalábbis nem ennyit.
Hogyan lehetne ezt tálalni olyan vkinek akinek az empatikus képessége nulla?
Kulturáltan. Nem rossz emberek ők csak örülnek, hogy egy hasonszőrű család odaköltözött a közelbe, gyerekeknek is vannak barátai, nekik is. És nem érzékelik (mostanáig), hogy a lelkesedés nem egyenlő mértékű a két oldalon :)
A férjed vagy te is a kezedbe vehetitek a dolgot. Szépen oda kell állni, és meg kell mondani nekik, hogy pl szerdáig szabin vagy és családi programot szerveztetek/ kedvesek, hogy közös programra gondoltak, de nektek más terveitek vannak együtt/ nem terveztetek kimozdulni stb stb. De majd később biztosan lesz alkalom együtt csinálni valamit. Azért köszönitek a megkeresést, de most nem alkalmas. Ajtó becsuk, telefon kikapcsol.
Nem kell azért összerúgni velük a port, de a határozott, egyértelmű beszéd kizárt, hogy ne vezessen célra.
Ha már átmennek hozzátok, meg programokat szerveznek akkor próbáld meg jól érezni magad ott, biztosan nem idegesítésből csinálják ezt. Csak barátkozni akartak, ezért ne hibáztasd őket:D
Egyébként, ha tényleg nem akarsz velük lenni, mondd azt hogy más programotok van.
"de a feleség elsőre se volt szimpi"
Nórika, te költözhetsz akár a Marsra is, ott is zavarni fognak 'valakik' - nem a te szétszórt, nem szimpiző kiállhatatlan természeted, nem véletlenül sem.
"Nem akarsz vegyülni velük" - :D:D ez jó
Vicces, szerintem a te empatikus képességed tendál a nulla felé, de erősen. Már egyszer költöztetek amiatt, mert amit mások csináltak, az nem felelt meg, de nem is tudtátok rendbe rakni felnőtt módjára, átjárás, stb csak akkor van az otthonomban, ha ÉN megengedem. A saját gyengeséged elől futottál másik városba, és most ott is zaklatnak... nem, nem Nórika, csak emberek vannak mindenhol, akik (amíg nem ismernek legalábbis) barátkoznának, kedveskednének, csak nincsenek felkészülve az extrém antiszociális attitűdre részetekről. Nem gondoltál még arra, hogy a ti hozzáállásotok extrém? Az, hogy a szomszéd áthívja a gyereket az övéhez, vagy felajánlanak egy közös bográcsozást, teljesen normális. A férjed barátja, megvan a kapocs. A férjed gondolom ennyire nem antiszoc, nem akarja a barátságot tönkretenni, így rád hagyja a dolgot, ha te elzárkóznál a plebsztől, akikkel "nem akarsz vegyülni", akkor oldd meg te, és tudod, igaza van.
Én a helyedben azon agyalnék el, mégis mi a baj a kis buksimban, hogy egy barátságosabb, nyitottabb szomszéd család miért akkora világégés számomra, hogy lebénít a közeledésük, hogy kinek képzelem magam, ha olyat tudok mondani, hogy "nem vegyülök velük" és vajon kinek az empatikus képessége nulla itt ebben a sztoriban.
Gondolom, teljesen normális, átlagos, fiatalos család, akik nem a kanapén ülnek egész nap, hanem szocializálódnának ők is, a gyerekek is. Nincs velük semmi baj. Nyugodtan mondd meg nekik, hogy mi a helyzet, ha neked jó mindenkit elmarni magad és a férjed mellől.
A nő szeretné ha vigyáznék a gyerekeire és sétáltatnám a kutyájukat cserébe ha átmennek a gyerekek játszani. Szeretne átjönni esténként dumálni. Nem érti h pl. egész nap strandolás után miért nem akarunk mást csak pihenni.Az a baj, hiába mondtam hogy most nem alkalmas, fél óra múlva megjelent akkor is.A gyerekeim elvoltak velük, de nem akartak átmenni másnap és harmadnap. Velünk szerettek volna lenni.
Én nem vagyok társasági ember,ezt bevallom.Ettől még vannak barátaink akikkel jól érzem magam. Az időmet is jobb szeretem én beosztani.Azoktól pedig akik ilyen erőszakosak és nem értik a "most nem"-et, nem csak én viszolygok hanem a családom is.
Én megértelek, ha az ember nem húzza meg a határokat, az ilyen szomszédolás könnyen elfajulhat. Ne az szégyellje el magát aki ügyel a saját magánéletére és szabadidejére, hanem az aki nem ügyel máséra.
A férjed pedig álljon melletted, ne ilyen sunyi módon tolja át rád a feladatot és a felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!