Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Elköltöztünk egy tanyára a...

Elköltöztünk egy tanyára a családommal, és nem hiányoznak az emberek. Nagyon gáz?

Figyelt kérdés
Ne egy lepukkant tanyára gondoljon senki, minden szép, komfortos. Azt vettem észre, hogy nagyon nem hiányoznak az emberek. Előtte egy kis faluban laktunk ahol már nem igazán éreztem jól magam. Állandóan csak a kibeszélés ment, meg a pletyka. Itt nincs ilyen gondom. Most érzem először azt, hogy annyira nyugodt vagyok, mint még soha. Azt csinálok amit akarok, nem szólogat be senki stb. Nem vagyunk azért a külvilágtól teljesen elzárva, kb. 500 m-re vannak szomszédok, időnként velük váltok pár szót, a bolt sincs borzasztó messze, azért ott is találkozok emberekkel, de nekem ez pont elég is. Lassan egy éve lakunk itt, fog ez vajon változni, vagy így marad és később mégis igénylem az emberek társaságát? :)
2015. jan. 24. 13:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki leköltözne ha tehetné, csak ugye pénzt is kell keresni valahol
2015. jan. 24. 14:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
de irigyellek...
2015. jan. 24. 14:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez először jó. Főleg, ha előtte rossz közegben voltál. Én 5 év után viszont vágytam vissza az emberek közé. Ha jól érzed így magad, nem gáz. :)
2015. jan. 24. 14:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Élvezed az előnyeit, nem gond szerintem. Arra azért szerintem figyelj, hogy ennek ellenére tarts fenn kapcsolatokat, mert ha később mégis elkezdenek hiányozni az emberek, vagy bajban leszel, vagy bármi, akkor nagyon nehéz társaságot keresni a nulláról.
2015. jan. 24. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem gáz, miért lenne? Attól még, hogy tanyán laktok, nem vagytok teljesen elszigetelve, mehettek ide-oda. Ha kertvárosi részen laknál, ott is csak akkor találkoznál emberekkel, ha mész valahova vagy hozzád jönnek.
2015. jan. 24. 14:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es, ez nem igaz! Én egy idő után biztosan beleőrülnék az elszigetelődésbe, nekem a nagyvárosi zajos környezet való, és ezzel még nagyon sokan így vannak.

Egy ideig én is úgy voltam, hogy igazi vidéki életet szeretnék élni, aztán jött egy kattanás, és azóta a minimum, hogy Pestre költözöm, amint megtehetem, de inkább valamilyen külföldi nagyvárosba.

Mindenkinek az igényei mások, amíg te jól érzed magad, addig nem kell foglalkozni mások véleményével.

2015. jan. 24. 14:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Persze, azért aki fontos, azzal tartom a kapcsolatot. Barátnőmmel szinte napi szinten facebookon, vagy skypon beszélünk. Viszont most derült ki, hogy 1-2 emberrel mégse volt olyan jó a kapcsolat mint hittem. Pedig összejárogattunk, egy kis bográcsolásra, szalonnasütésre, vagy csak úgy beszélgetni. Mióta elköltöztünk, eszükbe se jut megkérdezni mi újság velünk. Én eleinte érdeklődtem felőlük, aztán úgy voltam vele, várok ők mikor fognak. 4 hónapja várom. :D Egyébként tényleg egyénfüggő ki milyen környezetben szeret élni. Én városban nőttem fel, tudom azt is hogy milyen. Nem igazán szerettem a zajongást, kocsikat stb. Aztán falura, ott már jobban éreztem magam. Lényeg a lényeg, ezt a nyugalmat nem cserélném most semmire.
2015. jan. 24. 19:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem gáz.

Ez amúgy egyénfüggő, de sok a moslék ember az az igazság.

2015. febr. 21. 23:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi is tanyán lakunk,már gyerkőcünk is van,imádunk itt élni.Lassan 6 éve költöztünk tanyára.Minden közel van aránylag,út mellett lakunk,busz sincs messze egyáltalán,szomszédok is normálisak.

Itt is minden megvan,ami anno faluban megvolt.Net,tv,hideg-meleg víz,automata gépek,posta házhoz jár,havat eltakarítják(jó,nem 3 cm-nél,de sose volt még gondunk)

Szóval nekem nem igazán hiányzik a pletykafészek falusi szomszédom.Dolgozni innen is szuper járni,kicsivel utazok csak többet,mint a faluból a városba(ott egy óra volt a munkahelyem,átszállással,így 10 perccel több,egy busszal

Nekünk csak pozitív dolgok jutottak eddig a "tanyasi életből". Mi családi házként használjuk,a kertben sincs semmi vetemény,mert nincs rá időnk munka és gyerek mellett;állataink sincsenek.Lehet,akkor másképpen látnám,nem tudom.

2015. febr. 26. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!