Honnan van az embereknek pénze házat vásárolni/építtetni?
Nyilván nincs két egyforma ember, stb. De egy ház 18-50 millió Ft-ba kerül. A többség honnan szed össze ennyi pénzt?
Köszönöm a válaszokat! :)
Tanulsz egy jó szakmát, vagy mást ami szerinted jól jövedelmez, kimégy külföldre és gazdagon jössz vissza. :)
Magyarországon is lehet persze, de jó ismeretségi kör kell. Pl egyik haverom apróbb munkákkal is jóval kettőszázezer felett keres.
Vagy ha nincs meló, akkor csinálni kell, tökmindegy melyik régióban laksz... Utána kell nézni, mire ad az állam támogatást és azt kell csinálni.
Szeged környékén is van sok település ahol 2-3 millióért már árulnak jó állapotú családi házakat és sokukban van posta, orvos, könyvtár, iskola/óvoda, de középiskolába már be kell járni másik településre (Szeged, Makó, Hódmezővásárhely) és jó eséllyel dolgozni is, mert általában falun belül a hivatalokon kívül csak közmunka van. Házba mai igények adottak, internet (Voda Homenet meg gyakorlatilag mindenhol elérhető), víz, gáz van, habár a fűtést leginkább fával szokták megoldani.
Szerencsére az esetek 90%-ban jó a buszkapcsolat, bár én ismerek olyan tanyavilágot is Szegedtől 5 km-re ahol 10 km-t kell kerékpározni a legközelebbi buszig az ellentétes irányba, bejutni közvetlen a városba nem lehet.
Köszi az eddigi válaszokat! Mindenkinek ment a zöld.
Nyilván nem egy parasztfaluba szeretnék lakni, Pest és környéke/külvárosa, ami érdekel.
Van egy észrevétel ami sajnos igaz
"Ahogy közeledsz a Parlamenthez,úgy drágul minden"
Pesten már eléggé zsebe kell nyúlni egy házért,ha azt akarod hogy jó helyen legyen,igényeidhez illő legyen.
Én szintén pesti vagyok,de tanulmányok után mindenféleképpen ki szeretnék menni letelepedni.
Ha ez előreláthatóan nagyon sok ideig nem jönne össze (teszem azt mondjuk 3-4 évnél is tovább kéne maradnom) akkor én szerintem vagy Szentendre környékén,Pátyon,Budaörsön vagy egyéb környező településen vennék házat.
Nincs kedvem BP-n 3X annyiért megvenni egy ugyan olyan minőségű házat. Azon kívül a közlekedés ha nincs autód akkor városon belül pont ugyan olyan lassú mint ha 20 km-ről jönnél be.
Kb 1 óra 30 perc kell minimum hogy eljuss mondjuk a 17. kerület csücskéből Kelenföld környékére. Szerintem még jól is jár az ember ha egy környező településen lakik ,először is az árak és a nyugalom miatt,másodszor mert jobb élete van,miközben ugyanannyit kell utaznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!