Miért akarják a szüleim, hogy elköltözzek itthonról? Ti hány évesen repültetek ki otthonról?
Omg :DDD
Ilyen életfelfogású embert nem csoda hogy ki akarnak rakni. Én is paráznék hogy egy ilyen ember életem végéig a nyakamon fog lakni. Ezzel kb. el is mondtad, hogy nem célod a családalapítás, ergo nincs miért igazából elmenned. Ezek után meg is van a válasz a kérdésedre. Csak félnek hogy az életben nem fogod elhagyni a házat, ezért sürgetnek.
21 évesen költöztem el, külföldre.
Teljesen érthető a szüleid hozzáállása, igazuk van.
Tudják, hogy nem azért vagy ott, mert még nem találtad meg az igazit, vagy mert nehezen élnél meg és még keresed a jobb munkákat.
Azért vagy otthon, mert eszed ágában sincs elmenni a kényelmes helyről és ez a hozzáálás nem is fog változni. Márpedig az nem normális, hogy valaki a szüleinél éli le az életét. Aggódnak is érted meg ők is élnek már a saját életüket,nem kell csodálkozni, hogy ki akarnak rakni.
26 éves "férfiként" azért már illene, pláne ha nem is a pénz miatt akarsz otthon maradni... Gondolom nem akarsz anyuci pici fia lenni életed végégig, aki kimossa a szaros gatyáiadt, megfőzi a kajcsikát neked mire hazaérsz és ki is takarít helyetted, de még a csekkbefizetésel sem biztos, hogy próbálkoztál egyáltalán. :D
Én is már 18 évesen (direkt) eljöttem otthonról a továbbtanulás végett, és munka mellett is külön lakok a szüleimtől. Barátom, aki szintén 26 éves férfi, ugyanígy.
Sajnálom, véleményt kértél, én elmondtam az enyémet, még ha nem is tetszik, akkor is ez az álláspontom.
Röviden:
Számomra addig, amíg valaki otthon, a szüleivel együtt lakik ( ráadásul elköltözési szándék, cél nélkül, csak mert "otthon kényelmes"), nem felnőtt a szememben.
25L, az előző voltam
kedves kérdező, pl nem írtad, hogy mennyit fizetsz be a rezsibe, mit segítesz otthon a szüleidnek, dolgozol-e a kertben, főzöl-e, mosogatsz-e, veszel-e kaját, mosószert, stb.
Ha önálló kereseted van, akkor ez lenne a minimum elvárás, ha még mindig a szüleid nyakán lógsz. És nem, nem normális, ha egy 26 éves egészséges felnőtt még mindig az anyjától várja el, hogy főzzön rá, mosson rá.
Nőjj fel végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!