Budapestiek! Titeket is meglopott már a Posta?
Sok panaszt olvasni róluk fórumokon, és a saját bőrünkön is megtapasztaltuk. Ingyenes termékminták nem jöttek meg, stb.
Most azonban elképesztőt alakítottak: elsőbbségi levél>borítékban egy személyes levél és 14ezer forint. A levél megérkezett, de a pénz nem! Kilopták és visszaragasztottál-úgy ahogy, látszik, hogy már felbontották.
Postára be: nem tudnak mit tenni, mert csak elsőbbségi, nem fog kiderülni ki volt(Pest megyéből Bp.-re, tehát még csak nem is külföldről), FELESLEGES panaszt tennem...tettem, ennek ellenére is. Mi az hogy felesleges? A Magyar Posta meglopott engem, oké, hogy nem volt a levélnek azonosítószáma (nem ajánlva lett feladva, mert a kedves kézbesítőnk SOHA nem kopog/csönget, csak cetlit dob a küszöbre-én pedig betegen aznapra vártam volna a pénzt, nem másnap becaplatni) Ezt kifejtettem a csoportvezetőnek: "hát nem tudok mit tenni, nem fog kiderülni, tudja, hány ember keze alatt ment át? Megtéríteni a kárt? Nem volt rajta biztosítás így nem fogjuk!"----"De hisz a MP keze alatt ment át a levelem, ahogy Ön is elmondta-tehát Önök loptak meg, ha kell több tanúval is tudom igazolni!"---"Az mindegy."
Ismerősöm javaslatára beugrottam hazafelé a jardra, ahol mondta az úriember, hogy ők aztán végképp nem tudnak ezzel mit csinálni.
Itt a GYIK-on vannak sorstársaim? Mi a ti sztoritok? Mit tehetnénk?
"Nem osztogatnak pénzt bemondásra."
Meg észt sem osztogattak...
...a kérdezőnek!!
Küldtem már sok mindent és kaptam is, de soha sem loptak meg. Olyan volt, hogy megsérült a boríték (pici repedés), de mellékeltek is egy levelet emiatt és nem hiányzott semmi. A postásnak nincs arra ideje, hogy a több száz levél közül mindet megnézze és felbontsa ha pénzt talált.
Pénzt rózsaszín csekken kell feladni ahogy előttem is írták néhányan. Borítékban pénzt feladni olyan mint ha a masszőrt kérném meg, hogy vágja le a hajamat. Teljesen más szolgáltatás. A csengőtöket még érdemes lenne megnézni, mert a kézbesítő sem hülye, hogy mindig értesítőket írjon. Sokkal tovább tart megírni mint átadni a küldeményt.
Megpróbáltátok, nem jött össze. Mások szapulása helyett gondolkozz el mint rontottatok el és okulj belőle!
Engem is lehet lepontozni.
"az ő fizetésük az én adómból-a mi adónkból kapják"
Ez sem igaz. A Magyar Posta már sokadik éve nyereséges és a saját bevételeiből fedezi a kiadásait.
Velem nagyon hasonló történt most. Édesapám adott fel pénz nekem. Én nem tudtam róla, meglepetés lett volna, mert céges útra megyek és akart egy kis eurót küldeni. A levél gyanúsan könnyen nyílt fel. Beletekerték Apumék az üzenetbe a pénzt, de az már nem volt ott. Csak az üzenet. Anyukám nem akarta így feladni a levelet, de Apukám jóhiszemű volt és bízott az emberi becsületben. Az más kérdés, hogy nem tudott róla - egyébként én se - hogy így TILOS feladni pénz. Bár azt nem tudom, hogy ezt az előttem szólok csak túlbuzgóságból fogalmazták így vagy valóban meglincselnek, ha ezt véletlenül nem tudod és így küldesz pénz valakinek... ettől eltekintve rettentően szeretem Apukámat és a hatalmas szívét, hogy hisz / hitt az emberekben. Nem az bosszant, hogy ellopták a pénzt, mert leszarom. Az dühít, hogy ennyire lelketlen emberek élnek ebben a világban. Az dühít, hogy ma már a jóhiszeműség és a bízni akarás "naivitásnak" számít és szar, szemét, szar alak vagy, ha egyszer hibázol, mert jóhiszemű vagy és bízol az emberekben. Ez az elszomorító. Hogy nekiesünk mindenkinek gondolkodás nélkül. Mutogatunk, hogy xy mekkora szar és mosolyogva, elégedettséggel telve kattintunk a "Válasz elküldése" gombra, hogy mi aztán most jól megmondtuk, mintha mi sose követtünk volna el hibát. Ez a kérdező 3 éve azért írt, mert dühös és kétségbeesett volt, hogy miért van ilyen? És részvét helyett, köpködést és mutogatást és vádaskodást kap ugyanolyan emberektől, akik már szinten követtek el kitudja mekkora hülyeségeket az életük során. Szomorú, hogy védve van a tolvaj és bántva az áldozat, de mégszomorúbb, hogy az emberek ilyenkor elfelejtik, senki sem tökéletes... saját maguk sem. És megnyugtatás és értelmes társalgás helyett elítélés lett a jussa.
Én tudom, hogy hiba volt igy feladni a levelet, de az ember, aki ellopta Édesapám kis ajándék pénzét, bízom benne, hogy a lopott pénzből a gyermekének akar ételt venni...hogy jó oka volt rá és nem vagyunk velejéig romlottak....
Ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!