Budapestiek! Titeket is meglopott már a Posta?
Sok panaszt olvasni róluk fórumokon, és a saját bőrünkön is megtapasztaltuk. Ingyenes termékminták nem jöttek meg, stb.
Most azonban elképesztőt alakítottak: elsőbbségi levél>borítékban egy személyes levél és 14ezer forint. A levél megérkezett, de a pénz nem! Kilopták és visszaragasztottál-úgy ahogy, látszik, hogy már felbontották.
Postára be: nem tudnak mit tenni, mert csak elsőbbségi, nem fog kiderülni ki volt(Pest megyéből Bp.-re, tehát még csak nem is külföldről), FELESLEGES panaszt tennem...tettem, ennek ellenére is. Mi az hogy felesleges? A Magyar Posta meglopott engem, oké, hogy nem volt a levélnek azonosítószáma (nem ajánlva lett feladva, mert a kedves kézbesítőnk SOHA nem kopog/csönget, csak cetlit dob a küszöbre-én pedig betegen aznapra vártam volna a pénzt, nem másnap becaplatni) Ezt kifejtettem a csoportvezetőnek: "hát nem tudok mit tenni, nem fog kiderülni, tudja, hány ember keze alatt ment át? Megtéríteni a kárt? Nem volt rajta biztosítás így nem fogjuk!"----"De hisz a MP keze alatt ment át a levelem, ahogy Ön is elmondta-tehát Önök loptak meg, ha kell több tanúval is tudom igazolni!"---"Az mindegy."
Ismerősöm javaslatára beugrottam hazafelé a jardra, ahol mondta az úriember, hogy ők aztán végképp nem tudnak ezzel mit csinálni.
Itt a GYIK-on vannak sorstársaim? Mi a ti sztoritok? Mit tehetnénk?
Na kérdező eltűntél?
Úgy tűnik, hogy ez a kis "lejáratási kampányod" most sem jött be a Posta ellen!
Amúgy mint látod, egységesen mindenki szerint TE voltál a hü lye, hogy pénzt küldtél borítékban, hiszen normális ember nem tesz ilyet.
Viszont azoknak is igaza lehet, akik szerint valószínűleg egy fillér sem volt a borítékban, csak így próbáltad meg lehúzni a Postát.
(Amúgy eléggé piti módom.)
Legközelebb mivel fogsz próbálkozni?!
Nem tűntem el, csak van életem a GYIK-en kívül is, kedves 11-es.
Ezt megmagyaráznád: " "lejáratási kampányod" most sem jött be a Posta ellen! "? Ez az első kérdésem postával kapcsolatban, de te biztos jobban tudod...
Egyébként 4-es válaszolónak van igaza! Tény, hogy a pénz elvesztése NAGYON NAGY veszteség, de mire föl jön bárki is, hogy felbontsa a rá bízott levelet! Ráadásul pénzért-az elsőbbségiért is fizetni kell, mégha keveset is, plusz az ő fizetésük az én adómból-a mi adónkból kapják. És a megelőlegezett bizalom, hogy rájuk bízzuk a leveleinket. Például ebben a borítékban nem csak pénz volt, mint írtam, hanem egy magán jellegű levél. Milyen jogon bontja ki, olvassa el bárki?!
"NORMÁLIS EMBER nem küld pénzt borítékban!!
A XXI. században meg már végképp nem"
...És miért is nem? Mert a Posta etikátlanul felbontja? Tehát akkor az a nemnormális aki így adja fel, és teljesen helytálló, hogy lopnak? Azért mert egy LEZÁRT borítékot küld X Y-nak, azt a postásoknak joguk van felbontani? Hogy nem vállalnak felelősséget megértem azokban az esetekben, ha:
-a csomag máshová kallódik rossz címzés miatt
-valaki más csomagja kibomlik, és az enyémre folyik, stb.
-a csomagolás kiszakad
-törékeny tárgy miszlikekben érkezik meg, mert csak simán lett feladva, és összetört
Na, ezekben az esetekben jogos, hogy nem vállalnak felelősséget. DE AMIKOR A DOLGOZÓK KIBONTJÁK A LEVELET/CSOMAGOT ÉS KILOPJÁK A TARTALMÁT? Na nehogy már ez is a mi hibánk legyen! Ez ugyanaz az áldozathibáztató magatartás, minthogy "ha miniszoknyában mentél bulizni, ne csodálkozz, ha megerőszakolnak" (itt nyilván nem a nemi erőszakhoz mérem az én esetem, csak példának hoztam fel-a hülyébbek/trollok kedvéért).
Ilyen esetekben nekünk és az államnak kellene tennie valamit, nem rájuk hagyni. MINDEGY, hogy mi van a borítékban, nekik ahhoz nincs közük, és biztonságban meg kellene kapni!
De tessék, aki olvasgatni akar:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-kerdesek__3483352-miert-lopnak-ki-mindent-a-postasok-a-nem-ajanlott-boritekokbol-csomagokbol-ha-
http://homar.blog.hu/2008/06/10/a_lopas_a_normalis_allapot_a_magyar_postanal <a kommenteket is tessék elolvasni!
Íme, a rengeteg történet arról, hogy mennyi embert károsítottak meg és károsítanak a mai napig. És ti még őket véditek?
Miért az a hülye, aki egy lezárt levélben küld valamit és várja, hogy a címzett megkapja, miért nem az, aki lop, akik nem foglalkoznak a lopással? Miért normális, hogy kilopjanak bármit is egy levélből/csomagból?!
Mellesleg a kérdésben leírtam, miért nem ajánlottként vagy rózsaszín csekkel küldte a pénzt: Mert a kézbesítő nem csönget/kopog be, nekem pedig AZNAP kellett volna a pénz, és nem másnap-pláne betegen bemászni a postára.
Igen, a kézbesítő ellen már kb. az egész ház tett panaszt, mégsem történik semmi.
És igen, általában nem a postaládába dobja az értesítőt, hanem az ajtóba "tűzi", de mi mindig a folyosóról- rosszabbik esetben az udvarról szedjük össze-ha megtaláljuk, mert lefújja a szél. Eső/hó eláztatja, aztán a postán minket néznek parasztnak ha ilyen "mocskos" papírt adunk oda...
És hiába írjuk ki, hogy itthon vagyunk, fontos csomagot várunk, legyen szíves feljönni, semmit sem használ.
Na így védjétek a Postát.
Visszatérve rád, "kedves" 11-es
"Viszont azoknak is igaza lehet, akik szerint valószínűleg egy fillér sem volt a borítékban, csak így próbáltad meg lehúzni a Postát.
(Amúgy eléggé piti módom.)
Legközelebb mivel fogsz próbálkozni?!"
....Mindenki magából indul ki:) Mint a megnyilvánulásodból is látszik, te is hasonló etikai színvonalon állhatsz azokkal, akik ilyen aljasságokra vetemednek. Vagy netán te is postás vagy? Egyesekkel ellentétben nekem sem időm, sem elég bőr a pofámon nincs, hogy ilyen akár megforduljon a fejemben.
1. "de mire föl jön bárki is, hogy felbontsa a rá bízott levelet!"
mire föl jön barki, hogy lenyulja a postastol a tevesen visszaadott penzt? szoval az eremnek mindig 2 oldala van...
2. ha ennyire fontos volt feladni a penzt, biztos elmondtak a postan, hogy letezik mar az aznapi es a masnapi kezbesitesu utalvany, amit To es T1-nek hivanak
3. egyetlen egyben lenne igazad. Nincs joga senkinek felnyitni a levelet.
4. ha ennyire nem bizol a postaban, es szidod, miert hasznalod oket?
"de mire föl jön bárki is, hogy felbontsa a rá bízott levelet! "
Ahogy írtam, kizárt, hogy felbontsa, kivegye belőle a pénzt, és utána jól láthatóan visszazárva kézbesítse. Akkor már egyszerűbb ha lehúzza WC-n, aztán bizonyítsd be, hogy ő nem dobta be a postaládádba. Ha erkölcstelen is lehet, de azért ennyire nem hülye egy postás sem.
"plusz az ő fizetésük az én adómból-a mi adónkból kapják."
Ez a kedvenc "érvem"! :-)
Azt külön csípem, hogy rendszerint minimálbér után adózó vállalkozók, munkanélküliek és diákok meg nyugdíjasok szokták elővenni.
""NORMÁLIS EMBER nem küld pénzt borítékban!!
A XXI. században meg már végképp nem"
...És miért is nem? Mert a Posta etikátlanul felbontja? "
Nem azért. Hanem azért, mert a Posta üzletszabályzata kifejezetten tiltja, és mert több gyors és biztonságos módja van. Ha a számládra utalja, percek múlva már használhatod is. Ha a Postán utalvánnyal adja fel, akkor másnap tuti kiviszi a postás ( akármennyire ócsárolod is a kézbesítőt)ha másért nem, az 1 -200 Ft borravaló reményében. És így a Posta még felelősséget is vállal, és meghatározott határig kártalanít egy gubanc esetén.
Az csak apró adalék, hogy az ajánlott küldeményeket és a pénzt nem ugyanaz a postás hordja ki, aki a sima küldeményeket.
Azt meg nem hiszem el, hogy ha egy kézbesítő ellen valóban több panaszt tesznek, akkor azt a munkáltató nem vonja felelősségre, és az a kézbesítő ugyanúgy jár el utána is.
Én egyszer tettem panaszt, mert az balkon kinézve véletlenül megláttam, hogy a postás megy ki a lépcsőházból. Vártam ajánlott küldeményt ( e-bay-es vásárlás kapcsán), ezért lementem, és mit ad Isten, ott volt az értesítő. Még a következő lépcsőháznál utolértem, és finoman de határozottan elmagyaráztam neki, hogy a következő ilyen esetnél keze-lába el lesz tördelve. A biztonság kedvéért azért a postán is tettem írásos panaszt.
Azóta még a reklámújságot is felhozza. :-)
Sajnos mint kiderült a fröcsögéseiből, a kérdező egy agy nélküli kretén.
Ékes bizonyítékát adta, hogy létezik élet az agyhalál után is!!
Legközelebb majd beállít a postára egy nagy üres dobozzal, és reklamál majd, hogy tele volt 20ezresekkel, csak ezt is lenyúlták a postán.
Kisgyermek levelet ír a Télapónak. A postán nem tudnak mit kezdeni vele, mert a címzett helyén ennyi áll: Mikulás, Északi Sark. Felbontják hát a levelet:
"Kedves Mikulás!
A családom nagyon szegény körülmények között él, így idén nem kérek semmit sem, csak azt akarom, hogy küldj 100.000 ft-ot, hogy tudjunk ételt venni és ki tudjuk fizetni a számlákat."
A postások nagyon megsajnálják a kisgyermeket, úgy döntenek, összedobják a pénzt. De mivel ők sem gazdagok, csak 50.000 ft gyűlik össze. Ezt szépen el is küldik a kisgyermek szegény családjának. Az ünnepek után jön a válaszlevél a kisgyermektől, a postások izgatottan bontják fel majd olvassák a levelet:
"Kedves Mikulás!
Nagyon köszönöm, hogy segítettél a családomon. De képzeld, azok a szemét postások lenyúlták a pénz felét!"
1. nem küldünk pénzt borítékban - de látom ezt nehéz felfognod. Olyat is lehet csinálni, hogy a postán fizet be neked pénzt és a postás viszi ki, ha más modern megoldás nem érdekel, és te betegen azt várod, hogy házhoz jöjjön a kápé. Úgy hívják "rózsaszín utalvány". Öt forinttól kétszázezer forintig bármennyit lehet küldeni, a feladás utáni második munkanapon ott van.
2. Igen, igazuk van, mert egy nem könyvelt, nem biztosított stb. küldemény miatt rekalmálsz. Mégcsak azt sem tudod igazolni, hogy létezett az a küldemény. Nem hogy azt, mennyit ért, ami benne volt. Ennyi erővel én is odamehetnék és hasamra csapva mondhatnám, hogy küldtek nekem borítékban tegnapelőtt 78 ezer forintot, de kiloptátok, adjátok vissza, holott senki nem küldött nekem semmit, nemhogy pénzt. Ez az egész világon így működik, mindenhol, nem csak a postánál. Nem osztogatnak pénzt bemondásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!