Szerintetek aki Budapesten született és elköltözik vidékre, az normális?
A fővárostól távoli településeket hajlamosak csak lakhelynek tekinteni az emberek. Például az számít az embereknek hogy hol lehet vásárolni, tanulni, dolgozni, kórházi ellátást kapni.
"...az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket..."
(Radnóti Miklós: Nem tudhatom...)
Ez a szemlélet kissé nem emberközpontúnak tűnhet. Hisz nem a gyár az otthona senkinek és nem is például az Üllői út közepe délben. És főleg nem az országgyűlés. Mégis az utóbbiakról lehet értesülni bármikor. Az esti híradó engem is zavar amiért nem a lakosság sorsáról, nem az emberekről tudósít. Hanem gazdaságról, adóbevételről, beruházásokról, stb. Ami természetesen folyamatosan nő a hírek szerint. De kit érdekel? Attól még nem lesz élhető hazája a gyereknek. Sőt még egészségügyi ellátása vagy akár nyugdíja sem.
Én 27 évig éltem Budapesten, majd 15 évet vidéken.
Nem sírom vissza a Budapesti életet sem, de ebből a vidékből nagyon elegem van.
Valószínű az sem mindegy, milyen vidék az a vidék, tájrészek szerint vannak válogatva az emberek.
Nekem legfőképp a a fontos, milyen emberekkel vagyok körülvéve, az meg, hogy az a főváros, vagy a vidék...?
Tapasztalatom, akik vidékről mentek fel a fővárosba, jellemileg nagyon átalakultak, megfigyelhető sok embernél az eredeti hovatartozása, és milyen mértékben befolyásolta a jelenlegi.
Ahol most élek egy kis faluban Bp-től nem messze, borzalom. Csupa pénzes, kivagyi par..szt, semmilyen más értéket nem látnak egy emberben, csak hogy mennyi pénze van, mit ért el, mije van. Az, hogy az illető filozófus, irodalom tanár, színész, műfordító, még kifejezetten szánalmas is számukra.
amúgy milyen tanfolyamról maradtál le?
Biztos fognak vidéken is indítani, csak türelem, én is felgaloppoztam Budapestre egy tanfolyam miatt, ezen nem múljék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!