Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek aki Budapesten...

Szerintetek aki Budapesten született és elköltözik vidékre, az normális?

Figyelt kérdés
Egy másik megyébe, ami messzebb van? Mert kétségtelen hogy Budapestországban élünk és ezért csak magától veszi el a lehetőségeket. Szerintetek az ilyen normális?

2015. dec. 22. 11:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
utolsó, jól megmondtad, én is igy gondolom és pont ezért lett kiirva a kérdés. Meg szinte mindent odaraknak nehogy a vidékinek legyen valami lehetősége. Menni akartam egy tanfolyamra, de csak a "nagyságos" városban indult olyan ezért nem tudtam menni, pedig azzal érezném hogy előre haladok. Midnegy ez van
2015. dec. 22. 12:43
 12/22 anonim ***** válasza:

A fővárostól távoli településeket hajlamosak csak lakhelynek tekinteni az emberek. Például az számít az embereknek hogy hol lehet vásárolni, tanulni, dolgozni, kórházi ellátást kapni.

"...az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket..."

(Radnóti Miklós: Nem tudhatom...)

Ez a szemlélet kissé nem emberközpontúnak tűnhet. Hisz nem a gyár az otthona senkinek és nem is például az Üllői út közepe délben. És főleg nem az országgyűlés. Mégis az utóbbiakról lehet értesülni bármikor. Az esti híradó engem is zavar amiért nem a lakosság sorsáról, nem az emberekről tudósít. Hanem gazdaságról, adóbevételről, beruházásokról, stb. Ami természetesen folyamatosan nő a hírek szerint. De kit érdekel? Attól még nem lesz élhető hazája a gyereknek. Sőt még egészségügyi ellátása vagy akár nyugdíja sem.

2015. dec. 22. 13:32
 13/22 anonim ***** válasza:
53%
Vidéken se meló,se élet,se nagy üzletek,a megyeszékhelyekben vannak nagy üzletek...de nem éri meg.Én vidéken élek.Az emberek se normálisak
2015. dec. 22. 13:41
 14/22 A kérdező kommentje:
én is topogok egy helyben mert lemaradtam arról a tanfolyamról mert nem vagyok budapesti
2015. dec. 22. 13:42
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem irigylésre méltó ha valaki meg tud szabadulni Bp-től.
2015. dec. 22. 17:44
 16/22 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

ezek a képek nem Budapesten hanem Győrben készültek két különböző időpontban. Nyilván nem csak itt vannak ilyenek hanem az ország más pontjaiban is. Ezek után mondja bárki hogy ez nem Budapestország.

2015. dec. 22. 23:14
 17/22 anonim ***** válasza:
92%

Én 27 évig éltem Budapesten, majd 15 évet vidéken.

Nem sírom vissza a Budapesti életet sem, de ebből a vidékből nagyon elegem van.

Valószínű az sem mindegy, milyen vidék az a vidék, tájrészek szerint vannak válogatva az emberek.

Nekem legfőképp a a fontos, milyen emberekkel vagyok körülvéve, az meg, hogy az a főváros, vagy a vidék...?

Tapasztalatom, akik vidékről mentek fel a fővárosba, jellemileg nagyon átalakultak, megfigyelhető sok embernél az eredeti hovatartozása, és milyen mértékben befolyásolta a jelenlegi.

Ahol most élek egy kis faluban Bp-től nem messze, borzalom. Csupa pénzes, kivagyi par..szt, semmilyen más értéket nem látnak egy emberben, csak hogy mennyi pénze van, mit ért el, mije van. Az, hogy az illető filozófus, irodalom tanár, színész, műfordító, még kifejezetten szánalmas is számukra.

2015. dec. 24. 13:02
 18/22 anonim ***** válasza:

amúgy milyen tanfolyamról maradtál le?

Biztos fognak vidéken is indítani, csak türelem, én is felgaloppoztam Budapestre egy tanfolyam miatt, ezen nem múljék.

2015. dec. 24. 13:03
 19/22 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti, irtam neked egy privát üzenetet. Mi alapján tudod leszűrni ki honnan jött eredetileg? Miért költöztél vidékre?
2015. dec. 24. 13:13
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem normális döntést hozott, csak még nem tudja. Majd mikor gyereke lesz és összehasonlítja milyen lehetőségei lesznek egy budapesti gyereknek meg az ő gyerekének akkor fogja megtudni és szidni magát amiért ilyen döntést hozott. Még akkor is igen nagy hátrányban lesz a gyereke, ha megyeszékhelyre költözik. Kevesebb sportolási lehetőség, hátrányban lesz a tanulási lehetőségekben, stb.
2016. jan. 13. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!