Szerintetek normális viselkedés egy gyerek részéről, ha felnő, elköltözik, és nem foglalkozik a szüleivel?
Sziasztok!
Ismerek olyan férfiakat/nőket,akik már elmúltak 18 évesek,de még a szüleiknél élnek,és kihasználják őket,sokszor dolgoznak,de nem sok pénzt adnak haza,kihasználva,hogy otthon élnek,nem albérletbe.
Na ugye a szülő felnőtt korára is segít a gyermekének,de én sok olyat látok,hallok hogy vissza nem túl jellemző!
Sok felnőtt azt mondja,hogy elköltözött,nem él a szüleivel,segítsenek magukon.
Pl itt is valami ilyesmi van: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Tehát egy szülőnek muszály pattania a gyereknek,de ő nem várhatja el a segítséget?
Nem látsz bele teljesen, nem tudhatod milyen a kapcsolatuk.Sok szülő pénzügyileg támogat, de közben rettentően rossz a kapcsolatuk.
Régen is így volt, nagyon sokáig a szülőkkel éltek, amíg saját lakásra meg mindenre gyűjtögettek.Szerintem ez egy szülőnek kötelessége, nem választása.
Ha már vállalta a gyereket.
Nem azt mondom, hogy 30 éves koráig tartsa el persze.
Viszont az szerintem korrekt, hogy ad le pénzt a szüleinek.Persze nem óriási összeget, mert akkor nem igazán lehetne spórolni, de valamennyit igen.
Az anyagi támogatás mellett viszont illene családként viselkedni, ha ez nincs meg és alig várja a "gyerek", hogy elmenekülhessen és új életet kezdjen, csoda ha vissza se néz?
Nem minden a pénz...Sőt!
Én elköltöztem külföldre de minden hónapban küldök nekik haza pénzt , így segítem őket.
Magyarországra visszaköltözni nem fogok soha,a szüleim támogattak hogy sikerüljön emigrálnom és megtalálni a számításaimat itt.
Mindig azt mondják hogyha megpróbálok hazaköltözni akkor vissza rugdosnak a határon.Ők a legnagyobb támogatóim.
Ahogy időm engedi engedi meglátogatom őket , körülbelül 2-3 havonta.
Ahány szülő-gyerek kapcsolat, annyi féle, mellesleg nem tudhatsz minden részletet a kapcsolatukról, csak azt, amik elmondanak róla. Az emebrek meg hajlamosak kiszínezni a történetet, akár a sajátgyerekük/anyjuk/apjuk rovására.
Megint más kérdés, hogy azt hasznának ki, aki hagyja. A szülő is szabhat feltételeket a gyerekének, és nyilván a gyerek is mérlegelheti, hogy neki ez kell-e avagy sem. Én nem pártolom egyik felet sem, egyszerűen próbálok rávilágítani az érem másik oldalára.
tudom,nem is feltétlen csak az említett kérdésre értem
sok ilyet látok is
hagyja magát kihasználni?
még sem egy idegenről van szó,hanem a saját gyerekéről,aki szeret,és akiért sokat szenvedett,hogy élhessen
inkább az a hülye ebben az esetben,aki visszaél ezzel
Szerintem itt a péladmutatás a kulcs.
Ha egy gyerek az otthon töltött 18 év alatt azt látta, a szülei szeretettel gondoskodnak a saját szüleikről, nagyszüleikről, szükség szerint látogatják, segítik őket, akkor az a ggerek is nagy valószínűséggel felnőttként ugyanígy fog cselekedni.
ötösnek van igaza.
Anyámnak vásároltam ezt-azt, amikor megtehettem, most megint ő segít minket. Apámat viszont nem kívánom látni. Szerintem többnyire azt kapja vissza a szülő, amit ő adott. (Vagy kizsarolt, de ez már másik sztori lenne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!