A 8. kerület külső része valóban alkalmatlan a nyugodt, normális életvitelre? Milyen arrafelé jelenleg a közbiztonság?
Ma már alapvetően mindenütt rossz a közbiztonság.
A 8. kerületnek a tisztviselőtelepi része (Nagyvárad tér és a Népliget között, az Üllői uthoz közel eső részen) viszonylag jobbak a viszonyok.
De a 6-os és a 24-es villamosvonalak közé eső rész igen rossz.
Én a Baross utcában lakom, de teljesen élhető a ház.
Nem mondom, hogy ez a legelitebb környék, van egy speciális hangulata, de éjjel-nappal lehet közlekedni para nélkül. A helyzet fokozatosan javul. SOk a rendőr és közterület felügyeletes. Rendőrség 2 perc alatt kint van, ha netán adódna valami. Szerencsére nekem még nem 5 év alatt.
Bocsi, nem az #5 vagyok, de ismerem azt a részt is.
A Lujza utca, Diószegibe valóban ne költözz.
Minél közelebb vagy a Körúthoz, annyival javul a helyzet, de ez nem szentírás. Költözés előtt a konkrét házat nézd alaposan meg, milyen a közösség, és beszélj a közös képviselővel is, főleg, ha venni akarsz, nem csak bérelni.
A Nyócker egy érdekes hely. Az egyik ház lehet egész normális, míg a mellette lévőt ellenségemnek sem kívánom.
Éjjel is nézz körül, úgy éjfél után, mert hiába normális a ház, ha para megközelíteni.
A helyzet sokat javult az évek alatt, de itt az vesz lakást, aki belváros (közelben) akar élni, de nincs 12-20 milliója egy V. kerületi lakásra. Itt megúszód egy felújítottal 6 millából.
Néztünk anyuval olcsó lakásokat a Népszínház utca környékén és bent a gettóban, de olyan figurák jöttek szembe, hogy ránézésre adtam volna nekik 20 év börtönt. Rendesen elfogott a pánik fényes nappal. Gusztustalan földön fetrengő, ordibáló alkoholista fogatlan banyát is láttunk. Mondtam anyunak, ezt nem bírom, menjünk innen. Itt nem fogok lakást venni.
Aztán végülis találtam a Puskás Ferenc stadionhoz közel, jó lakást, onnan a metróval 10 perc alatt el tudok jutni a Blahára ha kell. Metróval is, vagy troli+ busszal is. Éjszakai járat is van, teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!