Kinek mi a véleménye Miskolcról?
Ezek a helyek érdekelnének.
Diósgyőr, Győri kapu, Újgyőri főtér, Vasgyár, Bulgárföld, Kilián, Pereces, Lyukó, Felső-Majláth, Majális-park környéke.
Avas, Csabai kapu, Petneházy bérházak, Meggyesalja, Mendikás, Ruzsinszőlő, Papszer, Középszer, Szentgyörgy út, Tapolcai elágazás, Egyetemváros.
Szentpéteri kapu, Szeles utca, Katowice utca, Búza tér-Repülőtér környéke, Megyei kórház környéke, Kassai utca.
Zsolcai kapu, Szondi-telep, Tiszai pályaudvar környéke, Gömöri pályaudvar környéke, Selyemrét, MÁV-telep.
Belváros, Corvin utca, Vörösmarty út, Népkert, Széchenyi út, Vologda.
Komlóstető, Miskolctapolca, Szirma, Martinkertváros, Görömböly, Felsőzsolca, Bábonyi-bérc, Bodótető.
Kicsit hosszúra sikeredett sajna, de ennyi.
Előre is köszönöm a válaszokat!
13-as ne haragudj, de 10 perc alatt bent vagy busszal a központban, vagyis búza téren. Az miért olyen sok?
Persze reggel nem az utolsó pillanatban kell elindulni, mint a sok birka kocsival.
A pláza és ezek nincsenek kint a "halál" fa-szan? Mert ennyi erővel diósgyőrből akkor a "központ" is ugyan olyan messze van.
Nézőpont kérdése szerintem, de lehet én látom rosszul.
Megoszlanak a vélemények
Én személy szerint nem ott lakok, de van ismerősöm aki szeret ott lakni, van aki nem
Nyílván olyan szempontból jó hogy nem falun vagy, végig tudod járni a boltokat és mindent ott veszel meg ahol épp akciós, ezen elég sokat lehet spórolni
Nemcsak Miskolcon lakok, hanem munkámból kifolyólag a város minden területén rendszeresen megfordulok:
Diósgyőr: vegyes, van gyönyörű része (vár vonzáskörzetében családiházas övezet) ill. gettós panel dzsungel is
Győri kapu: főleg panel dzsungel és régebbi tégla bérházak, de igényes lakóközösséggel. Jómagam csak azért nem kedvelem mert rendkívül forgalmas teljes hosszában (villamos, buszok zöme, rendkívül nagy autós forgalom)
Újgyőri főtér: panelos, családiházas, önmagában nem lenne vészes de az újgyőri piac miatt nem egy kellemes hely. Nappal még csak-csak, de sötétedés után jobb óvatosnak lenni! Ill. szintén nagy közlekedési csomópont.
Vasgyár: sajnos már leputrisodott családiházas környék, egyre kevesebb igényes kivétellel.
Bulgárföld: panel és régi építésű bérházak, átlagos környék, nagy forgalom, semmi extra.
Kilián: mind az észak mind a dél kilián régi építésű téglabérházas (észak kiliánban vannak családi házas részek is) de nagyon igényes, szép és kultúrált környék. Nem mellesleg itt, a Dorottya utcán van a LÁEV indulási pontja/végállomása amivel a Bükk "belsőbb bugyraiba" (pl: Csanyik-völgy, Andókút, Mahóca) vagy Lillafüredre lehet eljutni.
Pereces: vannak nagyon dzsumbujos részei, főleg a végén de amúgy nem olyan rossz mint a híre. Egyébként idilli helyen fekszik, csendes, szép.
Lyukó: totál fertő, idegenek belépni tilos!
Felső-Majláth: panel tenger kevés családi házzal, de nem vészes környék, csendesnek mondható. A 10 emeletesekből eszményi kilátás a Bükkre!
Majális-park: családiházas környék, gyönyörű hely, a Bükk lábánál. Kirándulások kiindulópontja, közel van Hámor, Lillafüred, Garadna, Ómassa(5-ös és 15-ös busz vonalán vannak) a Vadaspark és az egész északi-Bükk kedvelt kirándulóhelyei (Bánkút, Szentlélek, Jávorkút, Látókövek, Csanyik-völgy hogy csak a legismertebbeket említsem)
Avas: te külön írod, de ide tartozik a Szentgyörgy út és a Középszer is. Tehát: tiszta merő panel dzsungel, egyetlen szál kivétel nélkül. Ennek ellenére nem lehet általános véleményt formálni róla. A Középszertől kezdve a Szentgyörgy út elejéig (ami fent van az Ifjúság úti elágazásnál) terjedő terület az I. és II. ütem. Elég vegyes környék, nem szép, nem igényes, nem kultúrált de élhető. A fészekrakók főleg ide ezekre a területekre furakodtak be (Szilvás, Áfonyás, Gesztenyés, Sályi) de mostanra egész jól kipucolták őket, tehát többé-kevésbé helyre állt a rend. A avas város központ (posta és környéke) ahova napközbe koncentrálódnak a kétes alakok, de a hely forgalmassága miatt veszélyt nem jelentenek. Éjszaka azért nyitott szemmel kell járni, de félni nincs oka senkinek, azok az idő elmúltak szerencsére. Hozzám még pl egy napszakban se szóltak egy rossz szót se pedig gyakran megfordulok a környéken. A II. ütemhez tartozik még a Felsőruzsin körút, ami az ütem legcsendesebb, viszonylag kultúrált részének mondható. Az Ifjúság útjától fel a kilátóig terjed a III. ütem, ami szerintem kifejezetten kultúrált és még a panelok ellenére szépnek is mondható környék. Igényes és csendes lakóközösség jellemzi ezt a területet (Mednyánszki, Hajós, Klapka, Pattantyús, Leszih, Jósika) Ide tartozik még az Avasi gimi alatt található Kölcsey út is, tulajdonképpen ezzel kezdődik az ütem (az Ifjúság-Szentgyörgy kereszteződés után, a Jezsuitával szemben) ez egy picikét vegyesebb, de abszolút vállalható és élhető.
Tapolcai elág: ez egy közlekedési csomópont, itt találkozik az Avas a Petneházy és Hejőcsaba (amit egyébként kihagytál a felsorolásból)
Hejőcsaba, ha már kihagytad és említettem: családiházas környék, kevés téglaépítésű bérházzal. Csendes nyugodt utcák jellemzik, változó korú lakóközösséggel. Egyetlen kellemetlen része van, a városrészt hosszába átszelő Csabavezér út (ami tul.képp. a 3-as főút városon áthaladó része) ez rendkívül forgalmas és ebből adódóan nagyon hangos, poros és füstös.
Petneházy: régi téglaépítésű bérházak, nyugodtnak mondható de forgalmas környék a közeli tapolcai elág miatt.
Meggyesalja: családiházas, forgalmas környék. Felette avasi pincesorok a hegyoldalba.
Mendikás: igazából egy köztes, lakatlan környék telkekkel, néhány hétvégi házzal. Ha az avas irányából közelítek akkor jobb oldalán a putris Hideg sor, bal oldalán a Ruszinszőlő, előtte lent a völgyben a Csermőkei út van.
Ruzsinszőlő: telkes, hétvégi házas övezet.
Egyetemváros: egyetem, kollégiumok és minden ezzekhez kapcsolódó és egyéb kiszolgáló intézmények sokasága. Ősztől tavaszig nagy nyüzsgés, nyáron azért jóval csendesebb. Több felkapott szórakozóhelynek is otthont ad, azért éjszaka azért nem árt nyitott szemmel járni a részeg kötekedők miatt.
Szentpéteri kapu: ide értendő még a Katowice és Kassai utca, a Megyei Kórház: vegyesen régi tégla bérházak (Szentpéteri kapu, Katowice, Pozsonyi, Kassai utca) és családiházas (Huba, Álmos, Huszár, Zombori, Tass utca) környék. Abszolút nyugodt, kultúrált környék. Csendes és kissé időutazós, retró hangulatú. A megyei kórház egy intézmény, nincs mit írni róla, bár tapasztalataim szerint elég sekélyes és igénytelen az ellátás színvonala. Akármi van én inkább a Semmelweisbe megyek, sokkal fejlettebb, kultúráltabb és betegközpontúbb!
Búza tér, Szeles utca és Zsolcai kapu: közlekedési csomópont és város központ, régi polgári lakásokkal és kevés családiházzal. Minden közel van, minden megtalálható de a forgalma miatt ha kényszerítenének se laknék a környéken. A Búza téren éjszaka óvatosan: csövesek, kötekedők rendre felbukkannak. Ezt ellensúlyozza a szinte folyamatos rendőri jelenlét, de azért ők se látnak el mindenhova, szóval jobb nyitott szemmel járni.
Repülőtér és Zsarnai telep: full családiházas. Szegényebb, de normálisnak mondható környék. Mivel a gömöri vasútvonal elválasztja a város többi részétől (a vasút túloldalán található a már említett Szentpéteri kapu és környéke) elég csendes, falusias a hangulata. A Zsarnai környékén a vásárok alkalmával mindenféle gyülevész nép is összejön, de ez hétvégén és akkor is csak nap közben van. Veszélyt amúgy nem nagyon jelentenek, inkább seftelnek meg piti üzleteket bonyolítanak.
Szondi telep: putri, kerülendő
Tiszai pu. környéke és MÁV telep: putri, kerülendő. Csupán maga az állomás az egyetlen értékelhető dolog a környéken, de ott is óvatosan. Kétes jött-ment alakok, csövesek stb éjjel-nappal.
Gömöri pu. környéke: szegény elhagyatott iparvidék, kevés bérházzal. Nem különösebben veszélyes mert nincs központi helyen, tehát a kétes alakok számára sem vonzó.
Selyemrét: régi tégla bérházak mindenütt. Maga a lakóközösségel nem lenne baj, de a közeli Szondi telep és Tiszai pu. felől özönlő kétes hírű népek járják az utcákat éjjel-nappal.
Belváros, Corvin, Széchenyi: autentikus belvárosi környezet, sétáló utcák, üzletek, régi polgári házak. Szép és kultúrált de egyáltalán nem csendes, ami persze nem is várható el egy belvárosi környezettől. Éjszaka sem veszélyes de azért nem árt figyelni, mert a sok szórakozóhely természetes velejárója néhány kötekedő részeg.
Vörösmarty városrész: panel tenger, vegyes lakóközösségel. Én nem kedvelem, sok a fura alak meg olyan lepukkant minden, a szocializmus jócskán megkopott emlékeivel. Ilyen még a közeli Király utca is, ami szintén vegyes de van kifejezetten putris része is.
Népkert: hangulatos, kultúrált parkosított hely. Sportcsarnok, jégpálya, megyei könyvtár és a miskolci vigadó a központjában. Egyik oldalról családiházas utcák, a másikról a Mindszenti temető határolja. Hátulról a 3-as út városi része határolja (aminek a túloldalán a Borsod Volán pálya van), elölről a Görgey út buszmegállóval és néhány polgári lakással.
Vologda: rengeteg panel, kevés régi téglaház. Forgalmas, füstös, poros ezért szerintem kellemetlen környék. Lakóközösség szempontjából egyébként kultúrált, nem rossz.
Komlóstető: családiházas és régi téglabérházas, nem rossz környék, de semmi extra.
Tapolca: elit lakóövezet pénzes sznoboknak és valódi uraknak. Nyugodt, kultúrált és szép de forgalmas. Az állandó lakosokon kívül rengeteg üdülő és hétvégiház, telek található itt.
Szirma, Görömböly, Martinkertváros: nyugodt, csendes kultúrált családiházas lakóövezetek. Szépek is, jó a levegő, mindegyik helyen nagyon szivesen dolgozok.
Felsőzsolca: külön település, nem tudom hogy került ide azon kívül, hogy az MVK biztosít járatot más köze nincs Miskolchoz. Amúgy csendes kisváros, inkább falusi környezet.
Bábonyi bérc: érdekes hely. Tapolca után itt találkozni a legtöbb luxus palotával, igazi pénzes környék (Estike, Sellő, Cserhát utca). Viszont vannak kifejezetten putris részei is (pl Bábonyibérc sor, Galagonyás sor) és vannak normál falusi környezetre emlékeztető utcák is (Feszty, Bruckner, Szent László u.)
Bodótető: családiházas, lakóközösség szempontjából vegyes környék. Nem a legjobb, de még éppen tűrhető.
ami kimaradt de említendő:
Tetemvár: putri
Tatárdomb: egy része putri, a többi vegyes
Üveggyár: putri
Békeszálló telep: putris, vegyes
Stadion környéke, számozott utcák: full putri, kerülendő
Csermőke: telkes, hétvégi házas. Elvétve egy-egy lakott családiházzal.
Varga hegy: kb két tucat családiházból álló aprócska közösség a Csermőkei úton a hegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!