Nyáron költöztünk Miskolcról Szombathelyre. Mi a fenét
csináljak?
Figyelt kérdés
Utálom ezt a várost,nincs itt semmi,kicsi,olyan mint egy falu, emberek sincsenek,suli után hazajövök a szomszéd faluba ahol nincsenek csak öregek. Nem tudok csak gépezni itthon,ha mondom a szüleimnek h. unatkozom,akkor "menjek ásózni a kertbe".... Azért költöztünk ide,mert apám 8 éve dolgozik ausztriában,és így negyed annyit nem kell autóznia (ami nem kevés pénz,és nem kicsit veszélyes),illetve a régi kis városunkban elszaporodó kisebbség miatt.
Nekem ott voltak barátaim minden nap fociztunk,hétvégén bejártam kicsit szórakozni,más társasággal. Itt semmi hasonlót nem tudok,2 havonta járok haza,havernál illetve nagyinál alszom,pár napot esetleg 1 hetet vagyok lent,és mikor hazaérek számolom a napokat hogy mikor megyek megint. Egyszerűen kilátástalan a helyzetem,úgyérzem elpazarlom a fiatalságom. Bő másfél évem van a gimiből. Vissza szeretnék menni Miskolcra,de a szüleimet sem akarom itt hagyni. Főiskolára menjek miskolcra kollégiumba? Ez valamilyen szinten megoldás lenne? Segítsetek kérlek. Bocsi a regényért.
Esetleg a Miskolci haverjaidhoz nagyobb szünetekbe (őszi, téli) nem tudsz átugrani? vagy ők hozzád A főiskolán akkor gondolkozz, ha ténylg oda akarsz menni és ne a város miatt mert akkor az elpocsékolt idő. :)
2014. okt. 4. 14:53
3/12 A kérdező kommentje:
nem amiatt,de mindenképpen továbbtanulnék. ilyenekben megyek,de ez nekem kevés,látom h. a haverok posztolgatnak h. meccsetnéztek,focizni voltak,voltak bulizni,én meg itt poshadok itthon. Most is nézem a dvtk meccset,én a sírás kerülget h. nem lehetek ott,meg a haverjaimmal,meg ahol úgymond "felnőttem". Szüleim utáltak ott lenni,szomszédokat,lakókat utálták apám alig volt itthon.
2014. okt. 4. 14:56
4/12 piroska és a farkas válasza:
Hát nézd. nyilván nehéz hátrahagyni mindenkit, de érthető a szüleid döntése. Egyrészt azt gondolom, hogy azért eyáltalán nem lehetetlen, hogy itt is kialakuljon egy baráti társaságod, másrészt igen, ha annyira hiányzik, menj Miskolcra tobvábbtanulni, én már 14 éves koromtl koleszos voltam, teljesen j dolog az ha j a közösség. Most már csak úgy kell majd tanulnod, hogy fel is vegyenek .)
2014. okt. 4. 14:56
5/12 A kérdező kommentje:
egyáltalán nincs olyan a környezetemben akivel közös az érdeklődésem,olyan mint én stb..ott meg csak 10-en voltunk kb.
2014. okt. 4. 14:58
6/12 piroska és a farkas válasza:
Ez a billentyüzet közben megőült, bocs. nyilván már sulit is váltottál, de ha még nyáron is ennyire nehéz lesz számodra ez a helyzet, akkor esetleg beszéld meg a szüleiddel, hogy Miskolcon fejenzed be a gimit, úgy, h hétközben a nagyidnál laksz pl. Már persze, h a körülmények lehetővé teszik.
2014. okt. 4. 15:00
7/12 A kérdező kommentje:
úgy érzem ez lesz a motivációm. meteorológus szeretnék lenni:)
2014. okt. 4. 15:01
8/12 A kérdező kommentje:
nagyon jó lenne. Én felülök a vonatra a saját zsebpénzemen is. bírom az utat. reggel 6kor indulok délben miskolcon vagyok. a régi sulimban hiányzom mindenkinek (elmondás alapján nyilván). Nagyon fáj a szívem mikor hallom,hogy gyerekkori barátaim találkoztak egy bulin 10-10 fő. és én meg nem vagyok ott :'(
2014. okt. 4. 15:02
9/12 A kérdező kommentje:
ráadásul még 1 csaj is van ott,akit szeretek.:S
2014. okt. 4. 15:11
10/12 piroska és a farkas válasza:
Elképzelhető, hogy félévkor is lehet váltani, de időben el kell kezdeni a szervezst. Üljetek le megbeszélni otthon. Viszont mivel a nagymamád azért már valszínleg ne olyan fiatal, azon se csodálkozz vagy bántdj meg, ha a szüleid azt mondjk/ kérik, h bírd ki a gimit szombathelyen, utána menj csak " Haza". Vagy esetleg kérj kokit most .)mármint koLit, na. A törlés"gob" gomb bekrepált.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!