Nagy családi ház, jó nagy kerttel, melléképületekkel egy vidéki kisvárosban, vagy Budapesti nagy lakás a belvárosban?
Nehéz kérdés!
A családi házra, kertre, vidéki életre szavaznék, de a megélhetés miatt lehet, hogy inkább Budapest.
Éltem mindkét helyen de vidéken nincs munka, nincs miből megélni :-(
Egyértelmű ,hogy családi ház jobb ,ha van valami megélhetés.
Szóval munkanélküliként kikapcsolt közművekkel a családi ház rosszabb ,mint jó megélhetéssel egy belvárosi lakás.
Előbbit választanám,nekem az lenne az igazi élet.
Viszont kevés a munkalehetőség,de ha van akkor álom :D
Viszont nem feltétlenül kell BP-re költözni munka miatt. Én 30 km-re lakok Pesttől az Örs tömegközlekedve 35 perc.Onnan meg minden megy. Eddigi pesti melóhelyeimre innen oda a legtöbb idő 1 óra 15 perc volt. Ez még nem is vészes. 1,5 órát is utaznék az sem gáz,persze fárasztó.
Tervezem ha Pesten találok melót,hogy a környező városokba költözök (kertes házba) amíg elérhető Bp.
De jelenleg találtam a városomban munkát,de nem a legjobb fizetődő így Pesten nézelődök. De nem akarnék fel költözni,mert egy vagyon.
A családi ház jobb, viszont Budapestet meg ott hagyni....
Mi is ezen dilemmázunk. Én vidéken nőttem fel, de utáltam, semmi nincs egyszerűen, pedig megyeszékhely melletti faluban éltünk, de a városban se volt se normális iskola, se normális szórakozóhely, se normális közlekedés, nuku sportlehetőség, munkalehetőségekről meg ne is beszéljünk stb. Egyszerűen én ettől már 18 évesen kész voltam, ezért költöztünk fel a párommal Pestre, és imádjuk, tipikusan a fővárosba szerelmes emberek vagyunk :)
Szóval nem akarnám itt hagyni megint, de itt a kertes házak...necces áruk van.
Szóval hajlok a lakás Bp-n inkább, vagy BP-hez közeli falu is jó választás még, kb 30 km-es körzeten belül.
Én budaörsi vagyok egy ideje és egyszerűen imádom ezt a környéket, úgyhogy egy nagy családi házat választanék nagy kerttel valahol itt a környéken. Az a helyzet, hogyha egy nagy belvárosi lakásra lenne pénzem Budapesten, akkor erre is lenne itt Budaörsön.
Budapesten utáltam élni, büdös, zajos, koszos épületek a jellemzők a legtöbb utcában. Ha süt a nap, az fel sem tűnik, mert a magas épületek leárnyékolják, ha látni akarom a napot az eget kell bámulnom. Depressziósnak tartom. Ehhez képest sajnos ott vannak a lehetőségek, így most azt érzem, hogy kiválóan megteremtettem az egyensúlyt. Márcsak a saját ingatlan hiányzik! :)
Jó ovik, iskolák vannak, Budapest tömegközlekedéssel negyed óra, még is nyugis és gyönyörű.
Én most máshogy válaszolnám meg a kérdésed, de lényegében ha a sorok mögé olvasol akkor rájönnél hogy ez lenne az igazi emberhez méltó élet, de melósabb mintha a készet választanátok, előre szólok!
Én azt mondom, hogy olyan lakás/ mikrolakásba költözzetek amit később saját munkaerőddel is fent tudsz tartani (és nem pénzzel!) ha a körülmények úgy hoznák az életben, ez lehet a városhoz közeli tanyás térségek vályogházai. Svédek farönk házakba laknak, mi magyarok vályogházban (szigeteltségre miénk jobb azért!). 30-40nmes vályogházakat is lehet összkomfortossá alakitani. Fúrt kúttal, házi vízművel ismét rengeteget spórolnál, nem kell csatorna hozzájárulási díjat, vízdíjat fizetni. Az ember az aki még a vízért is fizet. Több kisebb, vagy egy nagyobb melléképülettel, tartós, minőségi szerszámokkal felszerelt szerszámtárral szintén spórolnál tízezreket.
Nehéz döntés.
Éltem mindkét környezetben, mindkettőt szeretem.
Budapesti születésű vagyok, de volt telkük 30 km-re. Nyáron szinte ott éltünk. Szüleim nyugdíjazás után oda is költöztek, csak a zord téli időben laktak Pesten, az emeletes házban.
Mindkettőnek van előnye és hátrány. Sok szempontból épp amin egyiknél előny a másiknál hátrány, és fordítva. (vidéken több a tennivaló, panelban kevesebb, vidéken szabadban vagy, panelban egy lyukban, vidéken csend és nyugalom, Pesten zaj és pörgés, vidéken nincs infrastruktúra, a fővárosban olyan sok minden van, hogy választani is nehéz...)
A fővárosban is vannak családi házak, talán nekem az lenne ideális! :-)
A munkalehetőség ideköt, de hajlok a vidéki élet felé... :-o
(Hozzá kell tennem, nejem még nem élt vidéken, lehet nem is tetszene neki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!