Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mikor és hogy költözhetnék...

Mikor és hogy költözhetnék vissza a házamba amit feketén adtam ki?

Figyelt kérdés
1 hónapja kiadtam a házamat albérletbe feketén egy fiatal párnak akiknek van egy kisbabájuk is.Írtunk egy szerződést ami nem ér semmit szerintem mert csak úgy megírtuk.2 évre adtuk ki nekik. Ha vissza szeretnék költözni a házamba akkor hogyan tehetném ezt meg? Hallodtam hogy nehéz kirakni egy kisgyermeked családot.

2015. aug. 8. 15:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
30%
Viszont karbantartás címén leveheted és elviheted a bejárati ajtót. Egy bezárhatatlan lakás meg nem annyira vonzó az albérlőnek, hogy mindenképpen maradni akarjon.
2015. aug. 9. 10:20
 12/19 anonim ***** válasza:
Azt írod ,attól félsz hogy mi lesz ha gáz lenne velük..sajnos ki kell várni amíg lesz pl nem fizetnek ,és akkor jogosan mondhatsz fel.
2015. aug. 9. 10:52
 13/19 anonim ***** válasza:
69%
11-es, az szerződésszegés:-) A bérbeadónak kell gondoskodni arról, hogy lakható állapotban legyen a lakás (zárhatatlan lakás nem lakható), ráadásul amíg tart a bérleti szerződés, csak a bérlővel egyeztetve mehet be a tulajdonos.
2015. aug. 9. 10:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Hogy örül a sok "szakértő" és adja a tippeket, hogy hogyan lehetne kidobni a bérlőket.

Aláírtál egy határozott idejű szerződést, így azt csak közös megegyezéssel lehet felmondani, ha a szerződést súlyosan nem sérti meg valamelyik fél. Ennyi.

Háromszorosára emelni a bérleti díjat? Okosnak is hiszed magad meg még tetszik is, hogy miket kitalálsz?

A szerződés rögzíti a bérleti díjat, és mivel határozott idejű, egyoldalúan nem módosítható.

Kicsit észhez kellene térni. A bérbeadók sem atyaistenek, a bérlők pedig nem ingyen szívességből laknak a lakásban, nekik is vannak jogaik.

Taszító, hogy sok ember miket képzel.

És mondom ezeket úgy, hogy szerencsére nem szorulok rá, hogy ingatlant béreljek.

2015. aug. 11. 09:01
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Övé a ház, szóval ha szüksége van rá, kipenderítheti a lakókat. Utólag majd pereskedhetnek,elemezhetik a szerződést,de nem hinném hogy pénzük vagy idejük lenne rá.
2015. aug. 11. 09:25
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy övé a ház, nem jogosítja fel szerződésszegésre. Arra apellálni, hogy az albérlőknek úgysincs pénzük és idejük pereskedni, egyenesen undorító. Egyébként ha odamész hepciáskodni, kérdező, nyugodtan rendőrt hívhatnak, a bérleti szerződéssel a kezükben, téged fognak elhajtani. Ha meg bármilyen tulajdonukhoz nyúlsz, fel is jelenthetnek, az nem kerül pénzbe. Én tuti megtenném a helyükben.

Saját, tehermentes lakásban élek, de minimális empátia és törvénytisztelet mindenkitől elvárható.

2015. aug. 11. 15:31
 17/19 anonim ***** válasza:
14%
Rendőrség annyit néz hogy lakcímkártya alapján ott vannak e. Nincs bejelentve oda az albérlő,akkor hiába lobogtat bármit, nem fog nekik igazat adni,azt mondják bírósági ügy,a tulajé az ingatlan. De egész kipakolás előtt 1 hónap felmondási időt kell adni írásban.
2015. aug. 11. 16:04
 18/19 A kérdező kommentje:
Az albérlők bejelentkeztek a házamba. Ott a lakcímük. Nem akarom most épp őket kirakni de lehet h a 2 év évnél hamarabb haza akarunk menni mert most külföldön vagyunk. Van egy barátnőm aki éppen így járt. Kiakarta rakni a bérlőket de nem akartak elmenni. Aztán kihívta a rendőröket a barátnőm és az albérlőket kirakták a házból. A rendőr azt mondta,hogy az a szerződés nem ér semmit csak egy darab papír és a magán tulajdon jog erősebb az albérlők jogaival szemben . Nem tudom,hogy mi lesz de nagyon aggódom a házam miatt. Állami gondozott voltam nincs máshová mennem ha esetleg valami történne. De muszáj voltam kiadni mert nagy telek van és azt gondozni kell,fűnyírás stb. Viszont dolgozni is muszáj voltam kimenni ahhoz,hogy megfelelő egzisztenciát teremtsünk magunknak. Esetleg még egy olyan megoldásra gondoltam,hogy van egy mellék épület és ha nem zavarná őket akkor mi oda beköltöznénk. De ebbe nyílván kell az ő beleegyezésük is szerintem.
2015. aug. 13. 12:33
 19/19 anonim ***** válasza:

Ott rontottad el hogy 2 évre kiadtad. Ilyet soha nem szabad csinálni,csakis határozatlan idejű szerződést szabad kötni ahol bármikor felmondhatsz a bérlőnek.

Nem kell engedélyt kérned ha beköltözöl a melléképületbe,a rendőr nem fog kirakni, mert a te tulajdonod az is. Csak hát elég fura helyzet..máskor okosabban köss szerződést.

2015. aug. 16. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!