Ti szólnátok, ha társasházban rendszeresen este 8 óra után mosnak a mosógéppel?
Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk ebbe a panelba. Átlag este 9-11-ig mosnak, dübörög a centrifuga.. kisbabával vagyunk... Én már több társasházban laktam, de ilyet még nem tapasztaltam, zavaró és rendkívül illetlenségnek tartom! Azt is észrevettem, hogy több család csinálhatja, mert különböző mértékben, és több irányból szűrődik át a zaj. Szerintem nem kommunikálnak egymással, hanem megmutatják, hogy én is tudok ám késő este mosni.. Én szeretnék szólni nekik, bár sajnos nem tudom kinyomozni kit érint, a lépcsőházban nem lehet egyértelműen hallani, és az is lehet, hogy a falszomszéd másik lépcsőházból jön a zaj. A problémám az, hogy a társasház házirendje 20 óráig engedi a zajjal járó munkák elvégzését, de a csendháborítási törvény 22 óráig. Bár ugye többször átnyúlnak 22 órán felül is.2015. jún. 29. 10:35
1/66 anonim válasza:
Én reggel 5körül kelek és kb este 8-ra érek haza a melóból, ha mosnom kell,akkor rakom be a ruhát és indítom el. Ez ilyen, semelyik szomszéd kedvéért nem fogok szabadságot kivenni a mosás miatt és 13 órát sem fogom az ázott ruhát rothasztani a gépben,mert reggel 5-kor indítom el, mellesleg azért is vinnyognának egyesek az biztos. Mehet az Ensz-hez panaszkodni akár.
3/66 anonim válasza:
22 órás csendháborítási törvény már nem létezik, csak a köztudatban. Csendháborítás akármikor megvalósulhat. Ha nem tudod hogy ki zajong akkor jogi lehetőséged nincsen, hiszen szólni sem tudsz neki(k). Próbálkozhatsz a közös képviselőnél, de nem számítanék nagy sikerre, az új lakók szava ritkán esik súlyba az ezeréve ott élőknél. Amikor elköltöztem vidékre én sem panaszkodtam hogy reggel hatkor már jár a fűkasza, a permetező meg a láncfűrész, pedig annak is van ám hangja.
4/66 anonim válasza:
Akkor mos, amikor tud. Nálunk a szomszéd mmosógépe hajnali 2-3 kor indul el, így munkába menet előtt pont ki tud teregetni. Nem jr akkora zajjal, hogy ne lehetne kibirni
5/66 A kérdező kommentje:
És ha tudod, hogy mellett felriad a centrifugádra egy kisbaba.. és utána az a család azon dolgozik, hogy lenyugtassa a picit, pedig szépen aludt volna, továbbra is lelkiismeretesen mosol tovább, ahelyett hogy megvárnád a szabadnapodat, és intéznéd normális időben? Senki nem várja el, hogy szabadságot vegyen ki a másik, vagy hogy berohadjanak a ruhái, hanem hogy legyen tekintettel a másikra, és amennyiben nem életbevágó, szükségtelenül ne zavarja a másikat, aki nem tehet arról, hogy milyen a munkarendje. Miért az átlag igazodjon, ahhoz, akinek úgy alakult, hogy nem átlagos az időbeosztása, miért nem tud ő engedni, és alkalmazkodni?
2015. jún. 29. 10:57
6/66 anonim válasza:
És csak a szabadnapján mosson, vagy hogy gondolod?
7/66 A kérdező kommentje:
A kisbabám átlag 8-9 fele megy aludni, és átalussza az éjszakát, de ha pont altatás után felriad az ilyenre, akkor nehéz lesz a helyzet..
2015. jún. 29. 10:59
8/66 anonim válasza:
Egy jól szoktatott kisbabát még ettől nagyobb zaj sem zavar.
Ne akard már előírni, hogy kinek mikor van ideje mosni? Főleg, ha hetente többször is kell mosni neki.
9/66 anonim válasza:
Sajnálom, hogy ilyen nálatok a helyzet, de azt kell, hogy mondjam ez nálunk is mindennapos. Én megszoktam. Mosnak, csapkodnak, magassarkúban mászkálnak órákon át ha buliba készülnek. Melyik hogyan. Amikor ideköltöztünk lakott felettünk egy fiatal pár, akiknek a fürdője pont a mi hálószobánk felett van. Napi szinten hallgattam végig a veszekedéseiket a csaj ordítozásait amikor bezárta magát a fürdőbe stb. Szerencsére elköltöztek. Mellettünk egyetemsita albérlők, non-stop buli volt, egyre csak többen lettek. Aztán ők is elköltöztek, de amig itt voltak nem lehetett nyitott ablak mellett pihenni nálunk. A másik oldalon egy idős láncdohányos ember lakik, egész éjjel köhög. Olyan hangosnak tűnt eleinte, mintha az ágyunk szélén ülne... megszoktuk. Alattunk 2 kisgyerekes pár lakik, ahonnan a gyerekek bőgnek, ha nem akkor az asszony visít vagy a babakocsit csapkodja a lépcsőházban.. megszoktuk. Valakinek a szemben lévő házban motorja van és minden reggel fél5kor itt bőgeti akár 5-10 percet is mire sikerül elindulnia vele. Nem tudom mi a jó megoldás, de szerencsére nekem nagyon magas a tolerancia szintem ilyen téren, mert örök életemben panelban vagy társasházban laktam. Fenyegetni felesleges, mert biztosan nem fognak változtatni az életritmusukon. Lakógyűlésen fel lehet vetni mint témát, hátha valakiben van még egy csep együttérzés. Kitartást nektek.
10/66 A kérdező kommentje:
Nyilván nem várnék el lehetetlent senkitől, és nem szabhatok meg másnak semmit, de alaptalan lenne a kérésem olyan valakitől, aki mondjuk nyugdíjas (az összes falszomszédom az!!), vagy egyéb okból otthon van, és simán meg tudná oldani más időben, csak ehhez szokott hozzá? Akkor sem lehet megkommunikálni a dolgot? Ma már mindent illik, meg szabad, csak szívességet kérni nem??
2015. jún. 29. 11:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!