Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehet kilakoltatni...

Iza84 kérdése:

Hogyan lehet kilakoltatni valakit?

Figyelt kérdés
Van egy családi ház a nevemen vagyis a fele. A másik az exemé. De álitolag nem ö lakik benn hanem két idös házaspár. Én nem egyeztem bele hogy ott lakjanak, ki tudom lakoltatni öket mert nem fizetnek semmit?
2015. jún. 16. 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha az exed lakrészében vannak nem sokat tudsz tenni ellene. Neked miért kéne fizetniük? Közösek a fogyasztásmérők?
2015. jún. 16. 11:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Az egész házat használják,, csak azért gondoltam hogy fizetni kéne nekik valamit mert, mint emlitettem az exem lakott benn. És van még a házon hitel amit az exnek kellene fizetni, de nem teszi igy engem hívogat a bank.
2015. jún. 16. 11:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha önkényes beköltözők, akkor gyorsított eljárással, de ha az exed, aki szintén tulajdonos, bármilyen jogcímen beengedte őket, akkor az jogában állt.

Ha pl. akármi miatt ez a jogcím utóbb megszűnt (nem fizettek bérleti díjat, és felmondta a szerződést, vagy lejárt...), akkor bírósági ítélettel és utána végrehajtás indításával lehet kilakoltatni őket.

Magyarul több információ kell a konkrét eljárás megválasztásához.

2015. jún. 16. 11:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Igazából ez ugy van,hogy se papírt nem írtak, se nem fízetnek semmit. Tehát csak ott élnek és fogyasztanak. Nincs bérpeti szerzödés meg semmi. De mivel az enyém a fele nekem nem kellet volna bele egyeznem ebbe? Vagy ilyen alapon énis beköltöztethetek bár kit?
2015. jún. 16. 12:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!