Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mikor fog leszokni a szomszéd...

Mikor fog leszokni a szomszéd az ablakban cigizésről?

Figyelt kérdés

Nem először fordul elő, hogy egyszer csak cigibűzt érzek nyitott ablaknál. Egy darabig nem is foglalkozom vele, csak a dolgommal. Mire eljutok addig, hogy kiszagoljak az ablakon, addigra már a fél cigijét elszívta az alattunk lakó szomszéd.

De most miért nem tudja mindenki a saját szobáját füstölni tele? Nehogy már szellőztetni ne lehessen...

Ma reggel és tegnap is valamikor cigizni támadt kedve őméltóságának az ablakban.

2015. ápr. 26. 08:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%
Berohad a kajaszag is a szobába, reggel árad be a bundáskenyér szaga, dél körül az ebédek, este a fokhagyma, mert valamelyik szomszéd minden este fokhagymásat süt, vagy főz, tele a szoba még ha csukva van az ablak, ajtó, akkor is megtelik a levegő a nehéz kaja szaggal, van amikor 1-2 órán át érzem, savanyúhús, fűszeres disznóhús, reggeltől estig hol innen-hol onnan jön a szag, nem lehet mit tenni, társasházban van ennél még sokkal durvább is. Pl az órákig dübörgő hangfal, mélyláda hangja sokszor hajnalig.
2015. ápr. 26. 13:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A ciginél nekem nincs durvább. Itt is van büdös kaja, a felettem lakó bowlingozik mindennap, de a cigi nagyon zavar. Bekönnyezik tőle a szemem. Éjszaka is szívja - nem tudom, mit, de büdösebb, mint a sima cigi - és arra ébredek, hogy köhögök.
2015. ápr. 26. 13:14
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igazából csak hirtelen felindulásból tettem fel a kérdést.

Elítélem a felszínes ítélkezést, miszerint én dübörögnék felette, nem szoktam. Semmi zajos tevékenységet nem folytatok.

Nem hinném, hogy nekem kéne alkalmazkodnom.

Az vicces, hogy nem tehet arról, hogy feljön a füst. Már hogy ne tehetne! Mégis, lefelé kéne szállnia? Ennyivel ha felhangosítanám a zenét, én se tehetnék róla, hogy a falak nem elég vastagok.

A szellőztetést pedig ne várják el tőlem, hogy bármihez igazítsam. Nyitva az ablak éjjel, de most már nappal is sokat lesz nyitva, mert jó idő van. Igen, a kocsik bűze is zavar, arról is megvan a véleményem. De ne várja el senki, hogy a szomszéd miatt kiszagolgassak az ablakon, hogy most vajon cigizik-e vagy nem.

A másik oldalon nem tudok szellőztetni, mert eléggé "egyoldalú" a helyzet. A másik oldalon nem az én szobám van.

Végülis talán nem egy rossz ötlet, hogy beszéljek vele, de talán nem is ismerem, ki az, ebben a tízemeletes házban, érdekes lesz emiatt átkopogni hozzá. Ha újra csinálja, szólok neki.

Amúgy hát, én ha csinálok valamit, bele szoktam gondolni, hogy az másokat mennyire zavarhat, másnak is bele kéne gondolnia, hogy a füstöt nem ő irányítja, hanem száll, ahova száll.

A kaja odaégetése előfordul, nem tehetnek róla, ott felejtik, ők sem örülnek neki nyilván, ha ez történik, attól nem dől össze a világ.

De ha már szóba jöttek az autósok, nekik is gondolniuk kéne a párszor tíz emeleten lakókra, akiknek nyáron nyitott ablaknál hallgatniuk és szagolniuk kell azt, hogy képtelenek gyalog megtenni egy kis távolságot, a lusta emberek! :D Ahhoz külön bénának kell lenni, hogy két perc alatt ne tudjon valaki leparkolni és újra visszaálljon majd újra be a parkolóba, hátha jobban sikerül.

2015. ápr. 27. 14:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Kiraksz egy ventillátort és lenyomod a füstöt.Mondjuk ha nem napi szinten füstöl,nem zargatnám.Nálunk a lépcsőházban füstöltek és minden jött be a lakásba..
2015. ápr. 28. 08:54
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én szomszédom hajnaltól estig pöfékel az erkélyen, szinte kint éli az életét. Fél óránként rohanok csukni az ablakot, aki nincs ilyen helyzetbe, el se tudja képzelni mennyire rossz.
2015. ápr. 29. 03:05
 16/16 A kérdező kommentje:

14. és 15. Szóljatok neki akkor szépen, hogy ez nagyon zavar titeket.

Az én szomszédom azóta nem füstölgött. Remélem, a tiétek is abbahagyja.

2015. máj. 4. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!