Mikor fog leszokni a szomszéd az ablakban cigizésről?
Nem először fordul elő, hogy egyszer csak cigibűzt érzek nyitott ablaknál. Egy darabig nem is foglalkozom vele, csak a dolgommal. Mire eljutok addig, hogy kiszagoljak az ablakon, addigra már a fél cigijét elszívta az alattunk lakó szomszéd.
De most miért nem tudja mindenki a saját szobáját füstölni tele? Nehogy már szellőztetni ne lehessen...
Ma reggel és tegnap is valamikor cigizni támadt kedve őméltóságának az ablakban.
Köszönöm a válaszokat. Igazából csak hirtelen felindulásból tettem fel a kérdést.
Elítélem a felszínes ítélkezést, miszerint én dübörögnék felette, nem szoktam. Semmi zajos tevékenységet nem folytatok.
Nem hinném, hogy nekem kéne alkalmazkodnom.
Az vicces, hogy nem tehet arról, hogy feljön a füst. Már hogy ne tehetne! Mégis, lefelé kéne szállnia? Ennyivel ha felhangosítanám a zenét, én se tehetnék róla, hogy a falak nem elég vastagok.
A szellőztetést pedig ne várják el tőlem, hogy bármihez igazítsam. Nyitva az ablak éjjel, de most már nappal is sokat lesz nyitva, mert jó idő van. Igen, a kocsik bűze is zavar, arról is megvan a véleményem. De ne várja el senki, hogy a szomszéd miatt kiszagolgassak az ablakon, hogy most vajon cigizik-e vagy nem.
A másik oldalon nem tudok szellőztetni, mert eléggé "egyoldalú" a helyzet. A másik oldalon nem az én szobám van.
Végülis talán nem egy rossz ötlet, hogy beszéljek vele, de talán nem is ismerem, ki az, ebben a tízemeletes házban, érdekes lesz emiatt átkopogni hozzá. Ha újra csinálja, szólok neki.
Amúgy hát, én ha csinálok valamit, bele szoktam gondolni, hogy az másokat mennyire zavarhat, másnak is bele kéne gondolnia, hogy a füstöt nem ő irányítja, hanem száll, ahova száll.
A kaja odaégetése előfordul, nem tehetnek róla, ott felejtik, ők sem örülnek neki nyilván, ha ez történik, attól nem dől össze a világ.
De ha már szóba jöttek az autósok, nekik is gondolniuk kéne a párszor tíz emeleten lakókra, akiknek nyáron nyitott ablaknál hallgatniuk és szagolniuk kell azt, hogy képtelenek gyalog megtenni egy kis távolságot, a lusta emberek! :D Ahhoz külön bénának kell lenni, hogy két perc alatt ne tudjon valaki leparkolni és újra visszaálljon majd újra be a parkolóba, hátha jobban sikerül.
14. és 15. Szóljatok neki akkor szépen, hogy ez nagyon zavar titeket.
Az én szomszédom azóta nem füstölgött. Remélem, a tiétek is abbahagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!