Belerúgok a kerékpárúton parkoló kocsikba, miért tartanak sokan engem bunkónak?
1:
Miért? Ahol nincs bicikli út, ott nem tilos kerékpárral közlekedni, kerékpárútra parkolni viszont tilos. A tett is tök más kategória, bár mindkettő elítélendő, de belerúgni egy autóba, az legfeljebb garázdaság, leszorítani egy kerékpárost viszont szándékos veszélyeztetés.
Nem bunkó vagy hanem segg buta. Ez amit te csinálsz az az egyéni igazságérzeteden alapuló önbíráskodás. Csak simán képzeld el fordítva. Letámasztod valahova a biciklit vagy kikötöd ha annyi eszed van. Valaki jön arra akinek ez nem tetszik és kivágja a gumikat. Így is jogos lenne? Vagy képzeld el hogy egyszer bármit szabálytalankodsz, mondjuk átmész a piroson. És akkor aki látta mindenki utánad futna hogy egyszer pofán vágjon. Majdnem ugyanaz a kettő, de így már nem tetszik mi? Hagyd ezt a rendőrre mostanában úgy is szeretnek büntetgetni.
Tudom és igenis bunkóság a kerékpárútra parkolni, de más cuccát megrongálni még jobban. Ezt nem lehet jobban elmagyarázni, vagy megérted ebből magadtól vagy nem tudom vagy majd egyszer látja a tulaj nagyon megver és akkor abból megérted.
"Akkor fotó rendszámmal, pozícióval, pontos hellyel, időbe és lehet a feljelentés. NE RONGÁLJ!"
Eleinte ezzel próbálkoztam, de a rendőrség semmit nem lépett.
Én például még sohasem láttam, hogy gyalogátkelőhelyen egyetlen egy bringás is leszállt volna a kerékpárról, inkább kivágnak az autós elé, úgy, hogy körbe se néznek, csak mennek mint a vakegér.
Sőt, ha kerékpárút is van az út mentém, ti akkor is az autók közt bóklásztok. Ennyi erővel a kerékpárosok 90 %-át le lehetne rúgni a bringáról. (Mindezt úgy írom, hogy én is szoktam néha biciklizni)
Én meg folyton biciklizek, és egyetértek a 17-essel.
A kérdező meg, ha már rúgdosni akar, miért nem azokba a kocsikba rúg bele, akik leszorítják a bringásokat? Ilyenek is vannak nem kevesen, és ezek az ember életét veszélyeztetik. A bringaúton parkolás meg teljesen mindennapi suttyóság, a járdára is felparkolnak naponta százezren olyan helyeken is, ahol nem lenne szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!