BUDAPEST, PARLAMENT: március 15-én ingyenes lesz a belépés? Mit jelent a "biztonsági átvilágítás" a belépés előtt? Érdemes 15-én bemenni, nem lesznek tüntetések?
2015. március 14-én, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők 10.00 és 16.00 óra között ingyenesen tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, és a Szent Koronát. Az érdeklődők az Alkotmány utca felől közelíthetik meg az Országházat.
A nagy érdeklődésre való tekintettel sorban állás várható.
A rendezvény alatt - 9.00 és 16.00 óra között - a megszokott rendben vezetett Országház-látogató csoportok is indulnak a Látogatóközpontból.
2015. március 15-én az Országház-látogatás szünetel.
Köszöntjük az Országház egyéni látogatóknak fenntartott jelentkezési oldalán!
Ezen az oldalon egyéni látogatók vehetik meg az országházi látogatásra szóló jegyeiket. Idegenvezetőink nyolc nyelven – magyarul, angolul, franciául, héberül, németül, oroszul, olaszul és spanyolul – mutatják be a világ egyik legszebb parlamenti épületét. Látogatása során megtekintheti a díszlépcsőt, a kupolacsarnokban a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, valamint az egyik társalgót és üléstermet. A látogatás útvonala változhat az országgyűlés programjai vagy állami protokollrendezvények miatt. Megismerkedhet az országgyűlés jelenlegi működési rendjével. A látogatás időtartama beléptetéssel együtt 45-50 perc.
Jegyvásárlás előtt, kérjük, tájékozódjon a látogatás feltételeiről.
Köszönöm szépen a választ. Ez hol van leírva az oldalon? A belinkelt PDF-ben nincs benne. A biztonsági átvizsgálást olvastam (amit a 2. kommentben leírtál), de ez nem mondja el, hogy az milyen.
Szóval: milyen az átvizsgálás? Megtapiznak? Vagy csak műszerrel megnéznek?
Országgyűlési Őrség végzi. A biztonsági átvizsgálás hasonló, mint a repülőtereken. De ezek szerint van félnivalód ha ennyire kíváncsi vagy. Igen meg is "tapizhatnak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!