Miért hiszik azt a pestiek, hogy aki nem pesti az elmaradott?
Ugyanakkor miért hiszi valaki azt, hogy ha pestre költözik akkor majd jobban fog élni?
Mindig megy ez a "vidéki" duma... egyszerűen nem értem.
Mitől más valaki ha pesten lakik? :)
nos, persze van minden, csak az a fránya felfogás, na az nem mindegy, h 150 éves avagy modernebb, nyitottabb.
egyébként szimpla statisztika: ugyanazért a beosztásért jóval többet kapsz,e nnyi.
Nem más senki ha a fővárosban lakik .
A többség vidékről került fel . 2 éve költöztünk ide , kellemesen csalódtam !!! én is azt hittem majd lenéznek .
Igen , jobb itt az élet , méghozzá sokkal !
Nyugdíjasok vagyunk , elsősorban fontos az orvosi ellátás és a közlekedés ,sokkal olcsóbban tudunk kaját venni , / csupán azért , mert itt van választék bőven / , kényelmesebben élünk .
Én 27 évig laktam Budapesten, addig azt hittem, minden ember az országban egyforma, és jó élni mindenütt.
A vidéki bunkó kifejezésre oda se figyeltem akkor.
De egy szerencsétlen véletlen folytán kénytelen voltam egy vidéki faluba elköltözni, na azóta nekem itt egy pokol az élet.
Mindenki nagyképűnek tart, nem beszélnek velem, én is leszoktam már a velük való kommunikációról, és miért?
Egyszerűen nincs beszédtéma, nagyon nagy az etikai, erkölcsi különbség, pl sétáltatom a kutyám(már ezért hülyének néznek) jön szembe egy idős bácsi, erre mindenféle köszönés nélkül megszólít: há té nyem dógozó?
Én csak meresztem a szemem, és mintha meg sem hallottam volna.
Szereztem még egy ellenséget...
És még sorolhatnám.
És ezek a tapló emberek nem önmagukba néznek, hogy mit hogy kéne másképp, hanem a másik a nagyképű...
Egyáltalán nem érzem magam nagyképűnek, sőt, Budapesten mindenki rajtam röhögött.
jaja, óriási a különbség a két mentalitás között, de az a helyzet h ezt tényleg csak az látja át, aki mindkét helyen élt.
egy éles (de valós) példa: vidéki sportcsapatban egy srácról kiderült h meleg > másnap repülés volt, azóta is "a város bu..ija", és egyetlen másik egyesület se hajlandó bevenni magához. na ehhez képest bp-en már hányadik srácról derül ki csak azok között akiket én ismerem, na és mi van? rántanak a vállukon egyet és ennyi. na némi különbség. persze hülyék mindenhol vannak, nem ezt kétlem, csak az arány nem mindegy, na meg az az érzésem h mintha bizonyos felvilágosodott gondolkodási formák nem jutnának le vidékre ...és ez nem képzelgés. tapasztalat! nagy különbség!
Meg azért olyannal sokkal találkozok, aki úgy várja a nagy bp-re költözést, mint a messiást, és esze ágában visszaköltözni, de a fordítottjára még nem láttam példát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!