Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti mit csinálnátok a "macska"...

Ti mit csinálnátok a "macska" lakótáratokkal?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Albérletben vagyunk hárman, párom, én és egy harmadik fő, mindenen egyformán osztozunk, ami a közös ktg-et illeti. Azonban vannak olyan dolgok, amik már az agyamra mennek. Én hétfőtől-csütörtökig nem tartózkodom az albérleten, elszólít a kötelesség, amikor pedig hazaérek csütörtökön esténként, kezdhetem azzal az estém, hogy takarítok, rendbe teszem a konyhát, előszobát, amit kell, mert az alatt a 4 nap alatt minden össze-vissza van, kosz van. Már sokszor szóltam, hogy ez így nem lesz oké, mert nem takarítani és rendet rakni jövök haza, hanem pihenni, és készülni a következő hétre, lelkileg és fizikailag is.

Kosz, rendetlenség kifejtve:

- a konyhában az edényeknél minden keverve, tányéron edény, és fordítva, a nagyobbak rátéve a kicsire, a serpenyők a mélytányérakon, stb.

- poharaknál az ivó poharak és bögrék/csészék össze vannak keverve, három különböző helyen vannak, a műanyag keverve van az üveggel, stb.

- a fürdő és wc mint egy trágyadomb, a lefolyónál a szűrőn ott a temérdek haj, a wc enyhén szólva vonalkódos

- a kéztörlők 4 nap után olyanok, mintha 1 éve nem lettek volna cserélve, mert a kézmosás annyiból áll, hogy bedugja a víz alá, lerázza róla a vizet, és törli

Ez így lényegében összefoglalva, de a kosz is undorító még. Mit tennétek?

2014. szept. 27. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Beszéld meg velük, hogy szerintük mi az a minimális színvonal, amit tartani kéne. Lehet, hogy sokkal lejjebb van, mint ami neked elfogadható. Ez esetben, ha nem tudtok kompromisszumra jutni, és nem akarsz folyton takarítani, költözz el.

Ha van remény az egyezségre, beszéljétek meg pontról pontra mit szeretnél, olyan részletesen, ami szerinted csak óvodások, vagy értelmi sérült emberek esetében indokolt. " A WC-kefét minden esetben használni kell. Fésülködés után összeszedjük a hajat. Mindenki elmossa az edényt amit használt, legkésőbb aznap lefekvés előtt." stb. Ezek neked evidensek, de nekik nem.

Aztán pedig semmit ne csinálj meg helyettük. Kedvesen, de határozottan kérd meg az érintettet csütörtök este, hogy mosson el egy tányért és egy poharat, mert enni szeretnél, és nincs már tiszta a szekrényben. Ne veszekedj, semmi értelme, de egy szalmaszálat se tegyél helyettük keresztbe. Aztán figyeld a hatást.

Ha ettől se javul a helyzet pár hét alatt, költözz el.

Főleg "pároddal" légy óvatos (jól értem, hogy ez nem házastárs?), amíg nagy a szerelem, lehet, hogy alkalmazkodik az igényeidhez, de ha elmúlik a lángolás, és már a hétköznapokat jelentitek egymásnak, visszaüthet, hogy csak a kedvedért küzdött meg a nagyobb rendért, ő bizony tökéletesen érzi magát a felfordulás közepén is.

Hidd el, vannak ilyen emberek.Pl. engem se zavar különösebben se a kosz, se a rendetlenség, csak a családom kedvéért igyekszem erőt venni magamon.

2014. szept. 27. 22:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Röviden tömören... Szólnék nekik, hogy mire figyeljenek. Kapnának egy hét/hónap haladékot és addig is néznék albérletet. Ha nem teljesítik a kívánságomat, akkor összepakolnék és lelépnék.

Én is voltam már így, hogy összeférhetetlenek voltak a lakótársak. Szóltam, nem történt változás, úgyhogy következő hónapban már egy új helyen laktam.

2014. szept. 27. 23:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Páromnál nincs ez a probléma, vele három éve élek lassan együtt, és még azt kihagytam, hogy mi vagyunk a "főbérlők", tehát a szerződés a mi nevünkön van.

Mosogatni sem kell, mert ott a gép.

Próbáltuk már szájbarágósan, de olyan szinten, hogy melyik tisztítószert hova használjuk, mennyit kell belőle használni, meddig kell dörzsölni/törölgetni a felületet, mosásnál melyik mosószer, hány fokon, hányas fokozaton, menyi öblítővel menjen, mivel kell törölni/felmosni, felmosásnál a parkettát és követ más ápolószerrel/tisztítószerrel mossuk fel, hogy a kézmosás abból áll, hogy bevizezzük, szappant nyomunk, átdörzsöljük vele a kezünket párszor, lemossuk vízzel, és úgy töröljük bele a kéztörlőbe, stb.

Én sem vagyok tisztaságmániás, sem rendmániás, de azért az, hogy ragad a padló csütörtökön este, és tiszta gané a fürdő és konyha, az morbid. Egyébként párom kb. aludni jár haza hétköznaponként, a konyhát nem használja, mert cégnél reggelizik, ebédel, és hoz haza vacsorát (így anyagilag olcsóbban jövünk ki, mintha hétvégén meg lenne minden neki főzve, vagy rendelne), pluszban neki van kb. 1,5 centis haja.

Ezektől függetlenül tök jól kijövök a csajszival, nincs semmi gond. De már kezdek nagyon kétségbeesni, és elkeseredni, hogy nem tanulja meg. Ha pedig elmenne, új lakótárs kéne, mert ketten nem bírnánk még anyagilag, addig biztos nem, amíg én munkába nem állok. Ez pedig még min. két év.

2014. szept. 28. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát igen. Azt én is megtapasztaltam már, hogy a nők/lányok ezerszer rendetlenebbek tudnak lenni, mint a férfiak/fiúk. Találtam én már a mosdó szélén véres tampont például... Na akkor mondtam azt, hogy elég volt.
2014. szept. 28. 15:23
 5/5 anonim ***** válasza:
aki rendetlen és koszos annak menni kell. rúgjátok ki.
2014. szept. 28. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!