A főbérlőm unokája az idegeimre megy, mit tehetnék?
10 éves kis srác, de nagyon visszamaradottnak tűnik, látszólag az 5 éves kishúgom értelmesebb nála. Nem bántásból, komolyan. Egy udvarban lakunk a főbérlőkkel, de külön ház.
A kisfiú mikor itt van, egész álló nap az udvaron ordibál, hogy "MAMAAAAAAAA PAPAAAAAA" mert ha gyümölcsöt akar enni a fáról, nem tudja magának leszedni, mert ennyire nem önálló ( igen, elérné ő is ) ... Ez fölött még elnézek, hiszen még is csak ők a főbérlők, hetente 1-2* belefér.
Viszont. Van két kiscicánk, semmit az ég világon nem ártanak, csak játszanak egymással az udvaron. Egyfolytában azt hallom, hogy "minek vannak itt ezek a macskák?" "mikor mennek már el? " "kidobnám őket legszívesebben" Sőt, egyik nap láttam, ahol belerúgott az egyikbe, mert a járdán feküdt. Velünk is bunkó a kisgyerek, mikor vittem ki tegnap a szemetet, hangosan elkezdte az anyjának, hogy " AZT MONDTAD A BÉRLŐK NINCSENEK ITTHON" és elkezdett hisztizni, hogy mennyire utál minket. Ha meglát, nem köszön, én hiába köszönök rá. Elöltözés nem jöhet szóba, meg nem is akarok, szeretünk itt lakni.
De most ezzel a helyzettel mit kéne kezdenem? Rászólni nem szólhatok, nem akarom, hogy elküldjenek minket, vagy ilyesmi... Csak annyira nem tudom elviselni az ilyen kisgyerekeket, főleg, hogy bántja az állatokat.
Nem nem költözhetek, szimplán nem akarok. Olcsó, jó környék, munkahely mind kettőnknek párom/én 5 percre. Havi 35 ezret fizetünk, + villanyszámla, télen majd fűtés. A többi albérlet 50e + rezsi a környéken, amit nem tudunk megfizetni.
A főbérlők pedig nagyon aranyosak, imádjuk őket, csak mikor az unokájuk itt van.... Akkor áll a hátamon a szőr.
Azt remélem, hogy jön a suli, és akkor kevesebbet lesz itt.
A cicákat sajnos nem tudom bezárni a házba, egyrészt mert nem szobatiszták, mivel mindig kint laktak, másrészt allergiás vagyok rá, ha ráfeküdne az ágyra, nekem végem lenne.
Szerintetek beszéljek a főbérlővel, megkérdezzem tőle esetleg, hogy mi a baja a gyereknek velünk, vagy hasonló?
Ők tényleg nagyon rendesek, imádjuk őket, ez +1 ok amiért elköltözni sem szeretnénk.
Persze, jól írod. Megkérdezed, nem pedig számonkéred. Jó esetben visszafogja a kölköt, ha meg elbagatellizálja, te csak mondjad neki időnként, mennyire kellemetlen ez neked.
Vagy még megkérdezheted magát a gonosz gyereket, "bántott-e téged az a macska, hogy belerúgtál?". Te vagy a gazdája jogod van megvédeni.
Köszi a választ, valami hasonló lesz, jó ötletet adtál.
Igazából az is átfutott a fejemen, hogy mi lesz ha kiraknak, mert az unoka utál minket, vagy hasonlók.
Pedig soha a köszönésen kívül (már mikor rászóltak, h "Lacika köszönj" ) nem váltottam vele egy szót se, nem ártottunk neki. De gondolom akkor mindenkivel ilyen lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!