Én vagyok a hibás? Meghurcolhatnak ezért?
Na szóval egy csúnya balesetről lenne szó. A ház, ahol lakom 3 részből áll, részenként 30 méter hosszú folyosóval. A szomszéd hülye fia itt szokott görkorival száguldani, de úgy, hogy kinyitálja a lépcsőházakba nyíló ajtókat, így kb. 90 méter a folyosó egybenyitva. Na a lényeg az, hogy jöttem ki a lakásból és mentem be a lépcsőházba, a gyerek közeledett, nem vettem észre, belöktem magam után a lépcsőházajtót. Gyerek ugye már nem tudott megállni, neki az üvegajtónak, azon átzuhant, majd végül fejjel nekiment az általam előtte kinyitott acél liftajtónak. Össze-vissza vagdosta az üveg és agyrázkódást kapott.
Felelősségre vonható vagyok ezért?
Ha a zomszéd rád akarja verni, akkor attól függ, melyikőtöknek van jobb ügyvédje.
Ha tudsz róla, hog, az agyament a folyosón szokott randalirozni, akkor rád lehet mondani, hogy számítani kellet rá. (Nekem más a véleményem)
Most számítanom kellett volna rá? Komolyan? Egyébként az anyja nekem esett, hogy miért csapom a gyerekére az ajtót, ha látom, hogy jön. Egyébként nem látta az esetet, a csörömpölésre jött ki.
A saját házamban számítani kell rá, hogy egy gyerek száguld felém az 1 méter 20 centis folyosón?
De ugye nem ültetnek le ezért?
Ha esetleg találsz egy matricát, vagy valamit a házirendbe, hogy tilos görkorizni a lakásban akkor biztos, hogy nem. (Nem értek ehez, mindig is kertesházba laktam.)
[link] -gondolom ezt az oldalt már te is megtaláltad...
Nos, ha kiléptél az ajtón (gondolom előre nyitva volt) és nem volt sehol a gyerek, csak mikor becsuktad akkor vágódott bele, a bűnösséged kizárt.
De mindenki tudja, hogy a gyerek a hibás, mert nem lehet görkorizni egy házba. Ha egy Fideszes vagy valami topmanager a gyerek apja, akkor már gondok lehetnek.
Ha egy cigány család, akkor majd mindenáron megakarnak hurcoltatni de nem fog menni nekik. Normális ember pedig nem hagyja görkorizni a házban a gyereket, illetve nem von téged felelősségre a baleset miatt.
Szerencsére nem cigányok. Egyébként ha a többi lakó mellém áll az segíthet? Mert persze mindenki kijött, akkorát kondult a gyerek feje, hogy szerintem a szomszéd kerületben is hallani lehetett.
Mert a szomszédasszony szerint a liftajtót is azért nyitottam ki, hogy végleg törje össze magát. Persze ép ésszel ahogy Ti is írtátok a gyerek a hibás. Most mit csináljak? Pereljem be rágalmazásért? Vagy mi?
"Pereljem be rágalmazásért? Vagy mi?"
Hát ez roppant hasznos lenne. :D
Nézd, alapvetően a gyerek a hülye, és a hibás, de nyilván bűntudatod van az eset miatt - nem teljesen alaptalanul, de nincs értelme rágni magadat, nem te voltál a barom. Mondjuk nem tudom, hogy egyébként milyen volt a viszonyotok...semleges? baráti? ellenséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!