Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni ha a szomszédo...

Mit lehet tenni ha a szomszédomban illegális asztalos műhely üzemel? Hová lehet ezt bejelenteni?

Figyelt kérdés
Felháborító, hogy Debrecen belvárosában tud éveken keresztül büntetlenül egy ilyen működni.
2014. máj. 21. 13:46
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
Csakhogy a Kika meg az Ikea sokévnyi adókedvezményt kapott, amíg az utolsó falusi szutykos asztalos a büdös életben nem fog megkapni. A foglakoztatásról meg annyit, hogy az ott dolgozó emberek járulékait nemhogy a Kika meg az Ikea fizeti, hanem pont TE, mert állandóan foglalkoztatási pályázatokon vesznek részt, meg a csökkent munkaképességűeket veszik fel, amin szintén egy kis asztalos sosem vehet részt, továbbá határozott idejű munkaszerződéseket kötnek, és így cserélgetik a korábban tartós munkanélküli dolgozóikat, mert azokat teljes mértékben a magyar állam fizeti. Szép napot! TÁMOGASD A NÉMET ÉS A SVÉD ÁLLAMOT (úgyis annyira rászorulnak szegények) :(
2014. máj. 22. 10:29
 22/31 A kérdező kommentje:

Kedves 21-es értem én csak akkor sem elfogadható, hogy közös fal keresztül nem mondom hogy menyire vezeti a géphangot. Ha valaki ilyen tevékenységet szeretne üzletszerűen végezni az legalább a város szélére kell menni ahol ritkábban lakott a város.

Tudom milyen adókat vettnek ki a vállalkozókra.....de ne mindig arról beszéljünk már Nekik mihez van joguk. Mert a többi állampolgárnak is van joga megfelelő élethez. Azt gondolom sok esetben kultúra kérdése is.....itt kell kezdeni.

2014. máj. 22. 11:00
 23/31 anonim válasza:
Ok. Én azért mondom, hogy akkor tegyél bejelentést, mert ha még a fal is közös, és neked nem kellett aláírnod semmilyen papírt, hogy beleegyezz a működésükbe, akkor az ILLEGÁLIS, csak azért azt sem árt felmérni, hogy egy város széli telek megvásárlása és ott egy műhely felhűzása bizony többtízmillió Forintot taksál.Mindenképpen tisztázd ezt vele, mert lehet, hogy ő nem is tudja, hogy mennyire zavar téged. A Zaj ellen sokféleképpen lehet védekezni és igenis rengeteg vállalkozás működik lakóövezetben.Erre felénk ismerek olyan kovácsoltvas- termékeket gyártó céget,aki szintén lakott övezetben működik. Zajmérést kellett csináltatnia és korlátozták az egyik külső sikítógépének a használatát,ami azt jelenti, hogy naponta 2 óra hosszánál többet nem használhatja... Na azt a 2 órát képzeld el. Mégis működik full hivatalosan. Minden embernek joga van a nyugalomhoz, de lássuk be, hogy szintén minden embernek joga van a megélhetéshez, vagyis a munkához. Nem minden ember él abból, hogy beül egy csendes kis hivatalba , nagyon sok embernek nagyon keményen meg kell dolgoznia a napi betevőért, megküzdve zajjal, porral stb... :(
2014. máj. 22. 13:44
 24/31 anonim ***** válasza:

Olyan szépet írtam, hogy nem engedi elküldeni a GYK... Lényegében annyi, hogy szégyellje magét a "kedves" kérdező. Kívánom hogy a te munkahelyedre is rá hívja valami NAV-ot, hátha bezárják, és mehetsz dolgozni az illegális asztalosműhelybe kenyérre valóért.

Milyen emberek élnek közöttünk...

2014. máj. 28. 22:06
 25/31 anonim ***** válasza:
#24 Nyugi, ha nem illegális, akkor ráhívhatják a NAV-ot, nem fogják bezárni. A csalókat meg nyugodtan bezárhatják felőlem, azokat nem sajnálom.
2014. máj. 29. 06:44
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

#25.

Úgy mondod mintha egy asztalos műhely lenne a feketegazdaság melegágya. Illegális asztalok, és ajtók, legrosszabb esetben ablakok elkészítésének színhelye. Igazi bűntanya. Továbbra sem tudom felfogni hogy miért baj az, hogy valaki megpróbál élni a mesterségéből. És ha nincs bejelentve, hát kit érdekel? Olyan létezhetetlen adó rendszerünk van, hogy ha belerokkanna se tudná kitermelni az árát.

Egyébként huszonévig egy asztalos bácsi lakott a szomszédságomban, ezért érint érzékenyen. Szegénynek hitel volt a házán, beteg is volt, de gyönyörűen dolgozott. A mostani házam nagy részét is ő csinálta meg.

Szóval nekem ne mondja senki, hogy de hát a zaj... az öreg műhelye is televolt géppel, de egyszer nem morgolódtam miatta. Nem volt hangosabb mint a forgalom zaja, vagy bármi más.

Továbbra is azt tudom mondani hogy szégyellje magát a kérdező, és mindenki aki helyesnek tartja hogy alamuszi módon, jó igazi magyarosan rá kell hívni a hatóságot az emberre.

2014. máj. 29. 15:26
 27/31 anonim ***** válasza:
26. Jaj, igen szegény hiteles bácsika, igazad van. DCe bezzeg ha a szomszédodban a színesbőrű tezsvíreinek működtetnének valami illegális gumiégetőt vagy ócskavas-kovácsüzemet, szaladnál Te is névtelenül feljelentgetni.
2014. máj. 29. 16:22
 28/31 anonim ***** válasza:

Nem igazán látom át a mondandód lényegét, de gondolom Te magad sem. Mi a közös a cigányok gumiégestésében, és az asztalos munkában? Elárulnád?

2014. máj. 29. 21:54
 29/31 anonim ***** válasza:
28. Te nem látod át a kérdés lényegét! Nem az a gond, hogy épp asztalosműhely, és ez böki a csőrét, hanem hogy olyan - feltehetőleg - illegális tevékenység folyik a szomszédjában éveken keresztül, ami zajjal jár, zavaró, és engedélyköteles. Ha épp kovávsműhely lett volna, azt írta volna a kérdésbe. Te meg jössz itt a szegény asztalos Éder mestrerrel meg Pumuklival, akinek el akarják venni a kenyérkeresőjét.
2014. máj. 29. 22:05
 30/31 anonim ***** válasza:
47%

Pont ez nem derül ki a címből, hogy a zaj miatt alakult ki ez a probléma. Én éltem asztalos mellett, és engem nem zavart, de ez nyilván én vagyok.

Mindenesetre a véleményem változatlan. Ha a zaj miatt panaszkodik a kérdező akkor sem lehet átmenni a szomszédba szólni hogy zavar? Inkább dobjuk fel névtelenül, hátha "illegális"? Ezért tartunk ott ahol...

Részemről befejeztem a "vitát" mert kezd a téma nevetségesbe átmenni.

2014. máj. 29. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!