Mit lehet tenni ha a szomszédomban illegális asztalos műhely üzemel? Hová lehet ezt bejelenteni?
Kedves 21-es értem én csak akkor sem elfogadható, hogy közös fal keresztül nem mondom hogy menyire vezeti a géphangot. Ha valaki ilyen tevékenységet szeretne üzletszerűen végezni az legalább a város szélére kell menni ahol ritkábban lakott a város.
Tudom milyen adókat vettnek ki a vállalkozókra.....de ne mindig arról beszéljünk már Nekik mihez van joguk. Mert a többi állampolgárnak is van joga megfelelő élethez. Azt gondolom sok esetben kultúra kérdése is.....itt kell kezdeni.
Olyan szépet írtam, hogy nem engedi elküldeni a GYK... Lényegében annyi, hogy szégyellje magét a "kedves" kérdező. Kívánom hogy a te munkahelyedre is rá hívja valami NAV-ot, hátha bezárják, és mehetsz dolgozni az illegális asztalosműhelybe kenyérre valóért.
Milyen emberek élnek közöttünk...
#25.
Úgy mondod mintha egy asztalos műhely lenne a feketegazdaság melegágya. Illegális asztalok, és ajtók, legrosszabb esetben ablakok elkészítésének színhelye. Igazi bűntanya. Továbbra sem tudom felfogni hogy miért baj az, hogy valaki megpróbál élni a mesterségéből. És ha nincs bejelentve, hát kit érdekel? Olyan létezhetetlen adó rendszerünk van, hogy ha belerokkanna se tudná kitermelni az árát.
Egyébként huszonévig egy asztalos bácsi lakott a szomszédságomban, ezért érint érzékenyen. Szegénynek hitel volt a házán, beteg is volt, de gyönyörűen dolgozott. A mostani házam nagy részét is ő csinálta meg.
Szóval nekem ne mondja senki, hogy de hát a zaj... az öreg műhelye is televolt géppel, de egyszer nem morgolódtam miatta. Nem volt hangosabb mint a forgalom zaja, vagy bármi más.
Továbbra is azt tudom mondani hogy szégyellje magát a kérdező, és mindenki aki helyesnek tartja hogy alamuszi módon, jó igazi magyarosan rá kell hívni a hatóságot az emberre.
Nem igazán látom át a mondandód lényegét, de gondolom Te magad sem. Mi a közös a cigányok gumiégestésében, és az asztalos munkában? Elárulnád?
Pont ez nem derül ki a címből, hogy a zaj miatt alakult ki ez a probléma. Én éltem asztalos mellett, és engem nem zavart, de ez nyilván én vagyok.
Mindenesetre a véleményem változatlan. Ha a zaj miatt panaszkodik a kérdező akkor sem lehet átmenni a szomszédba szólni hogy zavar? Inkább dobjuk fel névtelenül, hátha "illegális"? Ezért tartunk ott ahol...
Részemről befejeztem a "vitát" mert kezd a téma nevetségesbe átmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!