Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni ha a szomszédo...

Mit lehet tenni ha a szomszédomban illegális asztalos műhely üzemel? Hová lehet ezt bejelenteni?

Figyelt kérdés
Felháborító, hogy Debrecen belvárosában tud éveken keresztül büntetlenül egy ilyen működni.
2014. máj. 21. 13:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
89%
Ha neked nem származik belőle károd, akkor miért foglalkozol vele? Egyébként hasznot is húzhatnál belőlük, mondjuk kapsz egy komplett hálószoba berendezést cserébe azért, hogy nem köpöd be őket.
2014. máj. 21. 14:33
 12/31 anonim ***** válasza:
89%

én soha senkinek nem ártanék tudatosan, mert hiszek abban, hogy amit te teszel mással azt egyszer te is visszakapod, legyen az jó vagy rossz.

Miért kell másoknak ártani?

Ez komolyan nem értem, ez az ember is egy túlélő, hiszen talpon akar maradni. Sajnos manapság nem olyan egyszerű vállalkozónak lenne, az állam teljesen ellehetetlenít.

A NAV ne a kisembert piszkálja, ott vannak arra a multik.

Ha esetleg egy multit kapnak el, arra meg kiszabnak 10 milliós büntetést, amit azok meg röhögve kifizetnek, mert nem tétel az életükben.....

2014. máj. 21. 14:54
 13/31 anonim válasza:
9-es te olyan badarságokat írsz. Képzeld el, hogy lehet lakóövezetben ilyesmi.Az én párom is asztalos és már több, mint 20 éve űzi az ipart.Full hivatalosan, telepengedéllyel stb... A 2000-es évek elején állambácsi csettintette ezt a követelményt, hogy mindenki menjen ki az iparterületre,és kötelezővé tették a meglévő telepengedélyköteles tevékenységek felülvizsgálatát. Volt akinek nem akarták megadni az engedélyt, hogy tovább működhessen bent.Csakhogy ez a valaki fogta magát és Alkotmánybírósághoz fordult.Az Alkotmánybíróság pedig azt mondta, hogy mivel ebből tartotta el a családját addigis, nem lehet őt ellehetetleníteni azzal, hogy többtízmillió forintból iparterületet vásároljon és ugyanazt felépítse, mint amilye bent volt. Úgyhogy amennyiben nem akarja az Önkormányzat megadni neki bent továbbra is az engedélyt, akkor az Önkormányzatnak saját költségén kell kiköltöztetnie őt. Na szerintetek megadták az engedélyt??? Nanááá.Minket is ezzel fenyegettek a hivatalnokok annó, de mikor megmutattam nekik ezt az Alkotmánybírósági döntést ...láss csodát...megkaptuk az engedélyt. Hozzá kell tennem, hogy egy ilyen engedély megadásához az összes közvetlen szomszédnak kellett az aláírása.Engem az bosszant baromira, hogy pont az asztalos az a tevékenység, ahol nekem egy halom pénzt ki kell fizetnem időnként mindenféle érintésvédelmi felülvizsgálatokra, meg fizetem az építményadót, meg a kötelező adókat, jár engem ellenőrizni a katasztrófavédelemtől kezdve számtalan hivatal ezzel szemben rengeteg asztalos kiváltja úgy a vállalkozói engedélyét, mint vándorasztalos és ugyanúgy otthon műhelyt üzemeltet, ám mivel HIVATALOSAN a vándorasztalosság nem telepengedélyköteles tevékenység, ő építményadót sem fizet a műhelye után, és senki sem jár őt ellenőrizni, mert ELMÉLETILEG nincs mit, így nem kell neki kifizetnie párévente többszázezer forintot sem semmilyen felülvizsgálati ...-ra. És ettől már csak az szebb, amikor valaki ki sem váltja a vállalkozóiját, totál feketén csinálja ugyanazt, amiért én havonta ilyen-olyan jogcímen befizetek többszázezer adót és járulékot, mégis a munkák jelentős részét velük csináltatja meg a NÉP, mert 10.000.- Ft-tal olcsóbb árajánlatot adott, mint én :( Ha zavar és ilyen nyomd fel a fenébe, de erről mindig az jut eszembe amikor az 50-es években besúgórendszer működött és mindenki mindenkit felnyomott. Az én szüleimet felnyomták, mert feketén disznót vágtak. Nagyapámat elvitték, jól megverték és még a húst is elkobozták. Jobb lett annak szerinted aki felnyomta őket? Vidáman végignézhette egy 4 gyerekes család sínylődését, hogy legalább az ennivalójukat is elvették... Na ilyen világot élünk most is. Ha valakinek egy kicsit jobban megy az piszkálja a csőrünket és aláteszünk SZÉP!!! Mondhatom.
2014. máj. 21. 15:12
 14/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes kommenteket....

Tényleg azt gondoltam, hogy segítő emberek vannak itt.

Elnézést azoktól akik segítő szándék vezérelve kommentelnek itt....

2014. máj. 21. 15:16
 15/31 anonim ***** válasza:
27%
Akik itt annyira fikázzák a kérdezőt, azoknak azt kívánom, költözzön az ő szomszédságukba egy ilyen műhely, és hallgassák ők a fúrást-faragást-kopácsolást egész nap. Egyből megváltozna a véleményük!
2014. máj. 21. 15:24
 16/31 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es! Értem én a Te nézőpontodat is de még egyszer leírom,hogy ez egy belvárosi védett övezetben lévő hely! Minden szempontból engedély köteles lenne....de van egy érzésem, hogy nem is kapna itt semmilyen engedélyt.

Maga az asztalos nem is itt lakik!!! csak az alkoholista szomszéd kiadja a hátsó udvarrészét....és amit ezért kap cast azt elissza. Szerinted én meg hallgassam az asztalos munkával járó nem csekély zajt.

Nem az bánt ha valaki boldogul hanem az, hogy amikor én építkeztem akkor minden munkához engedély kellett ami sok sok pénzzel járt. Lehet , hogyaz asztalost az otthoni környezetből a szomszédok már megelégelték!!!!

2014. máj. 21. 15:32
 17/31 anonim válasza:
Akkor biztosan illegális, mivel te a szomszédban vagy és neked nem kellett aláírni semmit. Mert mind a telepengedélyhez, de még a működési engedélyhez is (ami egy helységet jelent, ahol pl, a bútorlapos munkákat összecsavarozza) ENGEDÉLY KELL. Vagy szólsz, hogy hangos és zavar, tegyenek valamit, vagy egyből a polgármesteri hivatal birtokvédelmiséhez fordulsz és akkor ők hivatalból megindítják az eljárást, aholis bekérik az engedélyeket, és zajmérést rendelnek el (150.000) Ft, ami megállapítja, hogy mennyire hangos. És így elkezdődik a jószomszédi iszony, ami sokszor anyázásba torkollik. Te döntesz! Egy biztos jól csak a hivatalok járnak és ha nincs szerencséd, még a végén ugyanúgy marad minden, immár HIVATALOSAN. Magyarországon MINDENT lehet. :D
2014. máj. 21. 17:58
 18/31 anonim ***** válasza:

"Egyébként hasznot is húzhatnál belőlük, mondjuk kapsz egy komplett hálószoba berendezést cserébe azért, hogy nem köpöd be őket."

Ezt úgy hívják, hogy zsarolás, és bűncselekmény.

Amúgy meg a 13-as úgy ahogy van, badarságokat beszél. Engedélyköteles tevékenységről beszélünk, és a legtöbb község nem ad engedélyt lakóövezetben nagy zajhatással járó tevékenységre! Szép is lenne!

A mi szomszédunk is asztalosként fusizik a garázsában, és mikor nekiáll a hangos szerszámokkal dolgozni, az egész szomszédság szétrobban a dühtől, és már többen mondták is neki, hogy ha nem hagyja abba, be fogják jelenteni.

Egy másik szomszédhoz már ki is jöttek a rendőrök hasonló miatt (az mondjuk épp flex-szel vágott, de hasonló volt a helyzet).

2014. máj. 21. 20:18
 19/31 anonim válasza:
18-as új engedélyt nem adnak ki, de a már meglévőket nem vonhatták be ÉN ARRÓL ÍRTAM, ha egyáltalán tudsz olvasni...vagy csak a lepontozást ismered... Nyomd fel, aztán járj a Kikába, meg az Ikeába vásárolni a sok külfüldi kisfaluban lakóövezetes műhelyekben legyártott uniós bútorokat és szidjad a magyar kormányt meg ragaszkodj a zajmentes otthonodhoz. 18-as miért szólsz olyasmihez, amihez nem értesz!!! Én legalább benne vagyok és ismerem az idevonatkozó törvényeket. Mellesleg meg nézzél már szét a közvetlen környezetedben, vagy csak üsd be a googleba, hogy hány asztalos él a környékeden, és fogadjunk, hogy csupán 1 kezedre ráférnének azok, akik ipari területen tevékenykednek. A TÖBBI BENT LAKÓÖVEZETBEN!!! Szép napot okostojás :D
2014. máj. 22. 09:26
 20/31 anonim ***** válasza:

"Nyomd fel, aztán járj a Kikába, meg az Ikeába vásárolni"

Tőlük legalább kapok számlát, tudom, hogy bejelentik a dolgozókat, stb. Ez az igazi probléma az illegális helyekkel, amit pedig simán be kell jelenteni, mint csalókat.

2014. máj. 22. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!