A lakótársam barátnője állandóan nálunk alszik, a megkérdezésünk nélkül. Hogyan mondjam meg neki, hogy ne jöjjön ennyit úgy, hogy ne legyen konfliktus belőle?
Főbérlővel beszéltetek már?
Én ott kezdtem volna hogy senki helyett nem fizetnék, saját részetek ki van fizetve, a tulaj meg majd jólkib..ssza az illetőt ha nem kap tőle pénzt.
Másrészt alapból a tulajjal közölném hogy ez a helyzet, akkor vagy kérjen lakbért a kis csajtól is, vagy közölje vele hogy le lehet lépni. Másrészt, akárhogy nézzük, simán találnátok 30-35 körül ketten egy szobát, ami ráadásul nem is keresztüljárós.
Mondom, én beszélgetnék a tulajjal erről, hogy vagy veszít 2 fizető albérlőt, és marad ott 1 ember aki nem fizet, vagy kiteszi és vesz fel helyette mást.
Ha nincs szerződése akkor milyen alapon lakik ott? Meg most ti feleltek az egész lakásért? Szerződésetek nem főre szól?
Másrészt ha hivatalosan nem lakik ott, akkor már rég kib..sztam volna a cuccait a fenébe, és mehet isten hírével. De ez így teljesen abszurd, hogy hagyhattátok beköltözni egyáltalán addig míg nincs szerződése? Másrészt eddig mit fizetett? Mert ha nincs szerződés, akkor gondolom eddig semmit nem adott bele a lakásba, tekintve hogy szokás letenni kauciót, foglalót, akármit a szerződés megírásáig.
Hogy költözött oda egyáltalán úgy hogy adósságai vannak, be nem engedtem volna a lakásba...
a tartozásos dolgok akkor derültek ki, amikor idejött :D
mi csak annyit tudtunk, hogy a másik albérlet ára nagyon magas volt, ezért kellett tovább költöznie. semmit nem adott bele, és a főbérlő nem akart szarakodni egy új szerződéssel, így nem írtunk újat. tök ingyen lakik itt jelenleg, mert közben rádöbbentem, hogy az előző hónapban az albiba már bele kellett volna adnia, de mivel ő annyira magabiztosan mondta, hogy neki csak hó végén kell bármit is fizetnie, így bele sem gondoltunk, hogy ennek mi a menete. hiba volt vakon bízni benne, ezt belátom, de milyen lenne az életünk, ha mindenkiről egyből a legrosszabbat feltételeznénk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!