Szerintetek hazaáruló vagyok, ha országot váltok?
Sziasztok!
21 éves srác vagyok
Egyre jobban vonz külföld. Sok jót hallottam már például Angliáról,Franciaországról vagy Svédországról,lakik is ott kint rokon.
Elsősorban a munkalehetőség,az emberek életszemlélete és a kultúra tetszik.
Igen ám,de amint ezt az ötletet felvázolom mindenki mondja a környezetemben,hogy áruló vagyok,váltsak szívet is,ha országot váltok,meg hasonló gonosz gondolatok. Ecsetelik nekem hogy úgyse fog sikerülni,hogy 1 hét és jössz haza,meg ilyesmik.
Ti mit gondoltok?
Mindig is jobban vonzott a nyelvtanulás.Nem igazán ment semmilyen tantárgy,kivéve az angol,mert jó a nyelvérzékem,és érdekel.
Nincs abban semmi rossz, ha egy fiatal ki akarja próbálni magát és elindul szerencsét próbálni, akár külföldre is.
Nem ettől leszel hazaáruló!
Van aki itthon él és mégis állandóan szidja a magyarokat (ezzel persze önmagát is szidja szerintem).
Menj... mi a fene tartana itt? Hazaszeretetből nem lehet megélni.
Sok sikert!
Hát tény, hogy bárhová mész, mindenhol idegen leszel, de ha azután hazajössz egyszer, már itt is idegen leszel...
De ha most kihagyod a jó lehetőségeket, esélyes, hogy később ezt fogod elviselhetetlenül megbánni. Szerintem se foglalkozz mások véleményével, lehet az is, hogy az irigység is beszél belőlük, hogy ha nekik nem volt lehetőségük külföldön boldogulni, akkor neked se legyen. (Persze ha most "hallgatsz rájuk", és maradsz itthon a fenekeden, a fentebb vázolt esetleges késői megbánás esetén nem fognak melletted állni, sőt akár még elégedetten is fogják azt nyugtázni...) Főleg ez az "úgyse fog sikerülni, egy hét és jössz haza" stb. ez nagyon erre a gondolkodásmódra vall.
A hazaszeretet igen szép és nemes dolog, elvileg mindenképpen érték, de megélni, jóllakni nem lehet vele.
És ne téveszd szem elől azt sem, hogy annak, hogy már most több fiatal hagyta el az országot viszonylag rövid idő alatt, mint 1956-ban, és annak jó része vissza se akar jönni, bármelyik országba került is, azért csak kell valami okának lenni...
Engem sem fog visszatartani a túró rudi, a tejföl meg a paprika. Ezek mind megtalálhatók egyébként is külföldön is, csak jófelé kell keresni...
Menj, attól nem leszel hazaáruló!
Megyek én is. :)
2 eve nekem is ezt mondtäk.2 het es itthon leszel mert honvägyad lesz,meg stb....blablabla
A 2 evben egyszer mentem haza negy napra, de nekem az is sok volt. Ha nem kellene hivatalos ügyet inteznem, nem is mennek soha többet.
Igen ältaläban azt mondjäk hazaärulo vagy,szerintem nem.
Miert is kene megrohadni egy olyan orszägban, ahol nincs munka, normälis közbiztonsäg????
Ne foglalkozz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!