Pestiek! Nem gondoljátok, hogy kicsit beképzelt a ti városotokon kívül mindent vidéknek hívni?
Nem, nem gondoljuk.
Sőt az a szegedi sem beképzelt, aki vidéknek hívja Tápét, vagy más nem szegedi települést. A debreceni sem beképzelt, aki Encset vidéknak hívja, és a győri sem, aki Abdát hívja vidéknek.
Olyan szém a magyar nyelv, miért lenne ciki használni?
Szerencsés vagy. Én pesten lakom, mégsincs csatorna. De legalább fizetek csatornadjat (mondom nincs csatorna).
Hát azért az a bp-i élet szörnyűűű.... Ahhoz képest már az agglomeráció is vidék, mert amit néhány bp-i ember szörnyű. Sok hülye van ott. (Népsűrűségből következik, vidéken is van hülye, csak ritkábban.)
Budapesti vagyok, ott születtem és csak az egyetem miatt élek lent vidéken. Igen vidéken, nekem Pécs vidék BP-hez képest. :)
(szerintem amúgy szép szó a vidék, mint pl a szemipermeábilis , nekem ha azt mondják vidék mindig gyönyörű tájra, csendre és nyugalomra gondolok nem parasztokra, bűzre, állatcsordákra, elmaradottságra.)
Ahogy valaki megírta (19.?), azért mondom vidéknek mert kisebb, mert hasonlóan vidék érzésem van (kb mint a legtöbb BP-nek ha elhagyja BP területét)
Plusz BP-n belül is vidékeznek, nekem is az egyik volt barátom belvárosi volt és kijött hozzánk a perem kerületbe és tolta , hogy mekkora vidék (viccből csipkelődtünk ezen, ő sem rosszindulatból!!) mégsem gondolom, hogy ez mekkora tahóság, csak viszonyítás kérdése, mert a belvároshoz képest tényleg az a külváros. Nem tudom fel lehet e fogni.
EBBŐL EKKORA PROBLÉMÁT? ATYÁM!
Inkább a vidékieknek vannak komplexusaik :SSS
Egyszer, amikor még nem sok fogalmam volt Budapest felépítéséről, elrendezéséről, "lepestiztem" egy 2. kerületit. Hát igencsak kikérte magának. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!