Kinek mi a véleménye a facebook-ról? Nem gondoljátok, hogy rangsorolja az embereket?
Szerintem az emberi egyenlőség kezd megdőlni, köszönhetően e remek közösségi oldalnak. Van persze rengeteg előnye, könnyebb a kapcsolattartás, érdekes képeket, cikkeket oszthatunk meg ismerőseinkkel. De az árnyoldalát sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Vegyünk egy példát: "X" feltesz magáról egy teljesen normális, kulturált képet (úgy értem az arca a lényeg és nem a mellei vagy a hasizma...). Erre a képre érkezik mondjuk 60 lájk 1 nap alatt. "Y" szintén feltesz egy tök normális képet magáról, ám erre csak 20 lájk érkezik. Kész is a rangsor. Ezek szerint "X"-et jobbnak tartják "Y"-nál. És ezért van egyre több depressziós, szomorú ember, mert a népszerűbb, sikeresebb emberek az eredményeiket még a neten is közhírré teszik.
Ez most persze így elég szélsőségesen hangzik, de én így látom. Ki mit gondol erről? Ha most valaki hú de nagyon meg akarja mondani a magáét közönséges stílusban, akkor inkább zárja be ezt a kérdést! Köszönöm.
ez így van, viszont szerintem nem annyira egyszerű.
az a csaj akinek több mint 100-200 lájk-ja van, az már sejtett valamit...a fiúnak ez nem szimpi, nem terveznek komoly kapcsolatot egy olyan lánnyal akinek a képei alatt több száz lájk és komment van, max egy éjszakás kalandnak kell nekik.
akiknek kevesebb lájk van, meg az legalább őszinte, az igaz barátai lájkolták be.
ugyanaz mint az életben. lehet valakinek 50 barátja, ha abból egyik sem IGAZI, semmit sem ér.
de lehet valakinek csak 1 barátja, de ha az IGAZI, sokkal gazdagabb a többieknél! :)
Ha egy beszélgetésben 3-nál többször elhangzik a facebook kifejezés, akkor elköszönök, lelépek, és elkönyvelem egy idiótának az illetőt, mert ez már nem normális. Szerintem az embereken múlik minden.
Őszintén szólva, egy pillanatig nem érdekel, mire hány lájkot kapok. Még egyszer nem futottam bele olyan szituba, hogy áááá, menjél innen, mert csak 57 lájk van a profilképeden.
Sajnos elfajult a helyzet néhány helyen, én nevetségesnek gondolom. És nem a facebook tehet semmiről, az egy teljesen jó elgondolású oldal. Inkább a júzereknek kellene egy tesztet kitölteni a regisztáció előtt, vagy nem tudom, mert átlagos IQ-val és normális értékrenddel nem válik meghatározóvá az életedben és képes vagy átlátni, hogy mindenki csak fényezi magát, túloz és ugyanolyan nyomorékok, mint a többiek. A hülyék tették azzá, ami ma az oldal.
Gyerekésszel lehet, hogy a lájkok száma a leglényegesebb, hogy hány pozitiv kommentárt kapunk, épp ezért van a korhatár is, ami alatt nem lenne szabad regisztrálni...
Nekem a fb annyit jelent, hogy beszélhetek az ismerőseimmel nap mint nap, végigtekerem az üzenőfalat, és ameddig fel van kapcsolva a gépem be vagyok jelentkezve, ha netán valaki keresne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!