Az alattam lévő szomszéd azért járkáé föl mert halja a gyerekeimet futkározni a lakásban. A dolog már nagyon elfajult igy békés elrendezésre nem látok esélyt. Volt e valakinek hasonló ügye és hogyan lodódott meg?
Menjen tanyára ,meg családiba, akit zavar a zaj ,a panel erről szól hogy áthallás van ,ez a velejárója.Nem fogunk vigyázz állásban lenni egész nap mert más füle túlérzékeny. Mi is halljuk a zajokat ha más főz ,mos takarít ,veszekszik ,kutya ugat stb ,de nem megyünk át pampogni!!
Nem fogom lekötözni a gyereket ha szaladni akar akkor szaladjon .Hiába volt kint a játszón az nem elég , utána is szalad és játszik. Nekem ne mondja meg senki mit csinálhat a gyerekem a saját lakásomban és ha többször átjön zaklatni és neki áll feljebb úgy elintézem, hogy a mentő viszi el vagy őt vagy engem ,de nem fogom hagyni magam utána sem. Ha harcot akar, megkapja. Szerencsére nálunk csak egyszer próbálkozott egyik oldalsó lakó ,merthogy sírt a gyerek ,hasfájós volt ,gondolta minket nem zavar vagy nem tudom ,de átjött nagy hangon ,elküldtem melegebb éghajlatra, azóta nem köszön és ez kifejezetten nem izgat, sőt.
Ezért kéne neked tanyán lakni.Majd ha öreg leszel és feletted rohangálnak,te fogsz nyáladzani,hogy csönd legyen.
Képes lennél tettlegességig eljutni,mikor ez nem a gyerekeid ellen irányul,hanem a te felfogásod ellen.A legkönnyebb a gyerekeid mögé bújni, és ezzel takarózni,hogy gyerek,meg szalad.Ez a baj a világban,hogy mindenki sértve érzi magát,ha ilyen dolgokból probléma adódik.Magyaréknál az a bevált,hogy ez van ,a másik ember meg le van szarva.Persze ,hogy könnyebb leszarni,minthogy megtanítsd a gyerekeidnek,a nagyobbaknak,hogy oda kell figyelni más emberekre.Az alsó lakónak az az otthona,az a vagyona,nincs többje,egy helye ahová élni jár haza.A mi felettünk lakó szomszéd megértette a problémát,hogy a gyerekem is felébred a nagy zajaikra és láss csodát ilyen is van a világon,nem hányt vasvillára,hanem visszaállította a rendet és újra otthonként funkcionál a lakásunk.Egyik gyerekének se lett baja,csak kaptak egy kis pluszt ebben az életben,ami elkíséri felnőtt korukig,ugyanis empatikus készségünk ebből születik és belőlünk szülőkből.Erről szól a nevelés.Úgy ahogy megtanítjuk őket a szobatisztaságra,úgy meg lehet tanítani az odafigyelést is.Nagyon nehéz szerintem ezzel mindenki tisztában van,a büszkeséget félre kell tenni és középutat találni.
Persze,hogy téged nem zavar ,mert a te gyerekeid.Felettem 7 és 10 éves gyerek rohangált ,ne tudd meg milyen robajjal jár.(míg kicsik voltak nem zavart,de azért lássuk be felnőttek!!)Nem tudtam normál körülmények között a saját 2-3 hós gyerekemet elaltatni miattuk hónapokig.Vázoltam nekik mi a probléma ,képzeld odafigyeltek és csönd van!!!!Te erre miért nem vagy képes????????????????Odafigyelni a lakótársadra????????Milyen társadalom ez ha már valakinek gyereke van jogosítvány kap a kezébe,hogy mindent szabad?
Menj le és hallgasd meg a zajotokat,mert így legalább lesz fogalmad róla mi zavaró a szomszédnak.
Próbálj meg tekintettel lenni a szomszédodra, így várhatod, hogy mások is tekintettel lesznek majd Rád.
Fontos a gyerekeknek a mozgás, szaladgálás, még a lakásban is. De talán köthetnétek valamilyen kompromisszumot, hogy legyenek csendes órák, amikor nem dobognak és a szomszéd is tud pihenni. Beszéljétek meg, hidd el, csodák történnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!