Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Az alattam lévő szomszéd...

Az alattam lévő szomszéd azért járkáé föl mert halja a gyerekeimet futkározni a lakásban. A dolog már nagyon elfajult igy békés elrendezésre nem látok esélyt. Volt e valakinek hasonló ügye és hogyan lodódott meg?

Figyelt kérdés

2013. nov. 17. 16:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
6%

Menjen tanyára ,meg családiba, akit zavar a zaj ,a panel erről szól hogy áthallás van ,ez a velejárója.Nem fogunk vigyázz állásban lenni egész nap mert más füle túlérzékeny. Mi is halljuk a zajokat ha más főz ,mos takarít ,veszekszik ,kutya ugat stb ,de nem megyünk át pampogni!!

Nem fogom lekötözni a gyereket ha szaladni akar akkor szaladjon .Hiába volt kint a játszón az nem elég , utána is szalad és játszik. Nekem ne mondja meg senki mit csinálhat a gyerekem a saját lakásomban és ha többször átjön zaklatni és neki áll feljebb úgy elintézem, hogy a mentő viszi el vagy őt vagy engem ,de nem fogom hagyni magam utána sem. Ha harcot akar, megkapja. Szerencsére nálunk csak egyszer próbálkozott egyik oldalsó lakó ,merthogy sírt a gyerek ,hasfájós volt ,gondolta minket nem zavar vagy nem tudom ,de átjött nagy hangon ,elküldtem melegebb éghajlatra, azóta nem köszön és ez kifejezetten nem izgat, sőt.

2014. ápr. 6. 11:36
 12/20 anonim ***** válasza:
88%

Ezért kéne neked tanyán lakni.Majd ha öreg leszel és feletted rohangálnak,te fogsz nyáladzani,hogy csönd legyen.

Képes lennél tettlegességig eljutni,mikor ez nem a gyerekeid ellen irányul,hanem a te felfogásod ellen.A legkönnyebb a gyerekeid mögé bújni, és ezzel takarózni,hogy gyerek,meg szalad.Ez a baj a világban,hogy mindenki sértve érzi magát,ha ilyen dolgokból probléma adódik.Magyaréknál az a bevált,hogy ez van ,a másik ember meg le van szarva.Persze ,hogy könnyebb leszarni,minthogy megtanítsd a gyerekeidnek,a nagyobbaknak,hogy oda kell figyelni más emberekre.Az alsó lakónak az az otthona,az a vagyona,nincs többje,egy helye ahová élni jár haza.A mi felettünk lakó szomszéd megértette a problémát,hogy a gyerekem is felébred a nagy zajaikra és láss csodát ilyen is van a világon,nem hányt vasvillára,hanem visszaállította a rendet és újra otthonként funkcionál a lakásunk.Egyik gyerekének se lett baja,csak kaptak egy kis pluszt ebben az életben,ami elkíséri felnőtt korukig,ugyanis empatikus készségünk ebből születik és belőlünk szülőkből.Erről szól a nevelés.Úgy ahogy megtanítjuk őket a szobatisztaságra,úgy meg lehet tanítani az odafigyelést is.Nagyon nehéz szerintem ezzel mindenki tisztában van,a büszkeséget félre kell tenni és középutat találni.

2014. ápr. 8. 11:47
 13/20 anonim ***** válasza:
5%
Én is mondhatom ,hogy ez meg az én lakásom fizettem érte és joga van a gyerekemnek játszani szaladni! Ha öreg leszek akkor sem fog változni a dolog ,nem vagyok olyan aki másokat vegzál minden apró neszért, mert nem érdekel. Ennyit el tud viselni mindenki,hiszen én sokkal jobban hallom, mégsem zavar. Ha majd megnő a kicsi,akkor majd nem szalad annyit. Én is tudnám sorolni mit hallok át a szomszédból ,de nem teszem, ezt elvárom mástól is ,de ha betámad akkor megkapja amit megérdemel. El lehet költözni, ha nem tetszik ,de nem fogok meghunyászkodni,megvédem magam.
2014. ápr. 13. 14:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze,hogy téged nem zavar ,mert a te gyerekeid.Felettem 7 és 10 éves gyerek rohangált ,ne tudd meg milyen robajjal jár.(míg kicsik voltak nem zavart,de azért lássuk be felnőttek!!)Nem tudtam normál körülmények között a saját 2-3 hós gyerekemet elaltatni miattuk hónapokig.Vázoltam nekik mi a probléma ,képzeld odafigyeltek és csönd van!!!!Te erre miért nem vagy képes????????????????Odafigyelni a lakótársadra????????Milyen társadalom ez ha már valakinek gyereke van jogosítvány kap a kezébe,hogy mindent szabad?

Menj le és hallgasd meg a zajotokat,mert így legalább lesz fogalmad róla mi zavaró a szomszédnak.

2014. ápr. 15. 11:37
 15/20 anonim ***** válasza:
45%
Ha valaki igy piszkálja a szomszédját azzal kimeríti a zaklatás fogalmát ami bűncselkmény mely 2 év szabadságvesztéssel büntethető.Még a csendháboritás(amiért ő esetleg feljelentene téged) csak szabálysértés ami pénzbírsággal sulytható.
2014. ápr. 15. 15:52
 16/20 anonim ***** válasza:
2%
Utolsó jól írja ,én is mondtam az összeveszésnél a szomszédnak ha nem tetszik jelentsen fel ,mert azzal fenyegetőzött. Azóta sem tette, tudja ,hogy semmi esélye csak költhetné a pénzét meg az idejét rabolná. A gyerekek mozgása életvitelszerű hang, olyan mint a porszívózás beszélgetés ,fürdés meg a tv-zés.Ez mind áthallatszik. Akinek gyenge az idegrendszere annak tanya vagy pszichológia. Én minden nap hallom mit néz a tv-ben a szomszéd ,mikor viszi sétálni a kutyát a másik, de elfogadom hogy papírfalak vannak és nem zavar.
2014. ápr. 15. 19:18
 17/20 anonim ***** válasza:
98%
Nem zaklatni kell a szomszédot,hanem normálisan megbeszélni.Hihetetlen,hogy minden életszerű zajnak számít.Ha ez így lenne bárki bármit megtehetne a nap bármely szakában,akár éjszaka a te fejed felett.Lementél már meghallgatni,hogy milyen zajt csináltok???Zaklatás????Csendháborítás???Csendháborítás már megszűnt ,hogy 8-22-ig lehet zajongani.Pontosan az így gondolkodók miatt a nap bármely szakában kerülni kell a felesleges zajokat.Mi van az éjszaka dolgozókkal?A 24 órát dolgozókkal?Stb?Ezekre se lennél tekintettel.Bezzeg ha a te férjed járna így dolgozni,hogy eltartsa a családot,akkor kussba kéne lenni,hogy apa kipihenje magát,hogy másnap ne vezessen falnak és legyen apa nélkül a család.Hány ilyen van és az emberek szarnak egymás fejére!Gusztustalan!Igen is akinek meg kell védenie az otthonát a zajosan élőktől kérhet birtokvédelmet!!!Nulla empátia!!!!!!!!
2014. ápr. 19. 13:11
 18/20 anonim ***** válasza:
10%
Én ha TÉNYLEG fáradt vagyok akkor ágyúdörgésben is elalszom ,de van egy 100 ft-os csodamegoldás ideggyengéknek :füldugó a neve, és vannak nagyon jó gyógynövényes nyugtatók is. De biztos egyszerűbb kétnaponta felrohangálni ordibálni a szomszédokkal, amíg jól fejbe nem vágják az illetőt. Saját lakásomban nem fogok osonni, meg súgdolódzni.
2014. ápr. 21. 14:47
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Te tényleg olyan ember vagy aki nem ért a szép szóból,csoda hogy téged nem vertek még jól pofán.Rád nem érdemes időt pazarolni.Csak a gyermekeidet sajnálom,mert abban a hitben nőnek fel,hogy nem kell odafigyelni más emberre,ennyivel szegényebbek lesznek ha felnőnek.Nem fogják érteni,hogy ne pofázzon a moziban film alatt,ne telefonozzon a színházban.Szégyen!A mai suhancok nagyon lazára vannak fogva.meg is lesz az eredménye.
2014. ápr. 22. 10:24
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg tekintettel lenni a szomszédodra, így várhatod, hogy mások is tekintettel lesznek majd Rád.

Fontos a gyerekeknek a mozgás, szaladgálás, még a lakásban is. De talán köthetnétek valamilyen kompromisszumot, hogy legyenek csendes órák, amikor nem dobognak és a szomszéd is tud pihenni. Beszéljétek meg, hidd el, csodák történnek!

2014. dec. 30. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!