Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetünk. A szomszéd...

Mysticista kérdése:

Mit tehetünk. A szomszéd kikészíti a családom?

Figyelt kérdés

A szomszédunk egy vén banya konkrétan. Több dolog volt, amitől elfajult. Van a kertbe cicánk, és átment az ő veteményesébe pisilni, ettől a nő kiakadt, hogy ő ezt nem tűri el, mert olyan növényt nem eszik meg, ami olyan földbe termett, ahova macska pisilt. Végigment a környéken, elmondott minket minden mocsoknak...stb, ahogy kell. Úgy hallottuk vissza. Átmentünk szólni neki...erre odahívta a fiát, hogy majd ő jól elintéz engem meg apámat, a macskánkat meg megöli...

Na itt indult be a mi fantáziánk is. Van egy hatalmas diófája, 2 méterre a mi házunk falától. A levelek eldugítják az ereszt, és hetente ázik be a plafonunk (én 2 naponta mászom a tetőre kitakarítani), ő be sem enged az udvarába. Tehát kész ipari alpinista lettem a tériszonyommal. (eddig azért nem szóltunk, mert nem akartunk veszekedést) Ezt bejelentettük, és az önkormányzat kötelezi, hogy vágja ki a fát. Ő bement, és közölte velük, hogy oda senki nem fog bemenni, amúgy meg nem az ő fája, hanem egy madár ejtett el egy diót, abból lett a fa, így ő semmilyen beázásért vagy kárért nem felel...vérnyomás a magasban.

Most azt csinálja egy hete, hogy beül egy székre a ház oldalába az ablak alá, és nagyobb hulladékot, dobozokat, fadarabokat reszel szét, és fűrészel fémfűrésszel. Idős szüleim már kikészültek, merrt hajnalban és késő este csinálja...szóltak neki hogy fejezze be, de ő csak röhög, hogy az ő udvara, azt tesz amit akar.

Mit lehet tenni? Tényleg megteheti ezt???

2013. nov. 6. 13:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
ja és hogy tisztán lássatok, a néninek van egy németjuhásza, amely szintén a kertjébe szarik, össze-vissza...akkor ki a rosszindulatú???
2013. nov. 6. 14:22
 12/19 anonim ***** válasza:
50%

Nagyanyám ezt anno jól megoldotta, mert nálunk is volt cirkusz fa miatt.A szomszéd meggyfája közel volt a kerítésünkhöz és mindig áthullott hozzánk a meggy, a szomszéd meg áthajtotta az udvarunkba a nagy melák fiait felszedni a meggyet, mert az az övéké, persze a nagy lovak alatt megereszkedett a drótkerítés...Nagyanyámnak több sem kellett, szépen elkezdte mosószeres vízzel locsolgatni a meggyfát, mikor senki nem látta.Ki is rohadt szegény...

Szerintem szerezzetek be még néhány macskát...

2013. nov. 6. 14:27
 13/19 A kérdező kommentje:
nem lesz több macska, mert nem kockáztatom egy állat életét sem, hogy ez a seggf3j megölje
2013. nov. 6. 14:31
 14/19 anonim ***** válasza:
19%

Én írtam, h örülj, h nem kaparta el.

Igazat adok azzal, aki azt írta, hogy ő csak a saját fegyvereivel harcol.

Egyrészt mert azzal, hogy nem értettél vele egyet roppant kultúrált "úristen, te normális vagy?" stílusban adtad elő magad máris sokat elárultál magadról, a konfliktuskezelői képességeidről és az empátiádról, tapintatodról.Az a hozzászóló teljesen normálisan próbálta a másik szemszögét is bemutatni neked, vette a fáradtságot, hogy elolvassa és válaszoljon a problémádra méghozzá teljesen kultúráltan, te pedig konkrétan ennyit írsz rá: "te normális vagy?"

Ebből is látszik, hogy igen, nálad mindenképp normálisabb, kedves kérdező.Legközelebb fogalmazd bele a kérdésedbe, hogy csak az válaszoljon aki egyetért veled és együtt szidhatjátok a szomszédot, esetleg tippeket ad, hogyan "csináld ki".A többi meg megy lepontozásra...

Roppant büszkén jelented ki az állatszeretetedet, de tudod, előbb az embereket kellene ha szeretni nem is, de tisztelni és kis empátiát tanúsítani, mert ez a nagy állatszeretet (ami persze a szomszéd kutyájára, aki semmiről sem tehet nem terjed ki) úgy fest csak a te macskádat érinti.

Ami pedig nem állatszeretet, hanem önzőség, azért véded, mert a "tiéd".

Az ő kutyája oda végzi a dlgát, ahová akarja, az övé, ha őt ne zavarja az ő dolga, bár a kutyák kétlem, h a veteményes közepére végzik a dolgukat, azok kijelölik a maguk kis területét, a macska meg bárhova...ha az ereszes problémádról annak idején kultúráltan szóltál volna neki, talán nem vette volna támadásnak és most nem akarna visszavágni.Nem szóltál, hát most támadásnak veszi és visszaadja.Tudod, bosszú bosszút szül...Ebben a helyzetben mindenki arra következtetne, hogy a macska miatti visszavágás, ami igaz is, hisz eddig egy szót nem szóltál róla.Ő is felvette a kesztyűt, mit vártál?Az, h neked van egy macskád nem jogosít fel rá, h átmenjen a szomszédba...még ha nem is tudod megakadályozni.Akkor ne tarts macskát.Kíváncs vagyok ha te verejtékes munkával megtermeled az ennivalódat amit lepisil a szomszéd macskája milyen szájízzel ennéd....meg, h szólnál-e neki.Igen, elmondta a sérelmeit rólatok...ahogy te is teszed ezt most.Ugyanúgy joga van a sérelmeit megosztani bárkivel, ahogy neked, ezen nem kell háborogni.Száz szónak is egy a vége, ameddig ez oda-vissza megy csak tovább bosszantjátok egymást és egyikőtöknek se lesz nyugalma.Amelyikőtöknek több esze van, az enged és próbál kompromisszumot kötni.Tudod, okos enged...Amennyiben ez nem valósul meg...hát további jó szórakozást ;)

2013. nov. 6. 14:37
 15/19 A kérdező kommentje:
én nem mocskolom őt senki előtt, nem nevesítem...és elég sokat tűrtünk már tőle. nincs kedvem mindent leírni, kívánok neked egy olyan szomszédot mint ő. részemről ennyi.
2013. nov. 6. 14:42
 16/19 anonim ***** válasza:
15%

Ne haragudj, de mi csak abból gazdálkdhatunk, amit itt leírtál.Ha "nincs kedved" többet is írni, akkor ne csodálkozz, nem vagyunk ott, nem ismerjük a helyzetet évekre visszamenőleg, csak ezt a konkrét sztorit, azt is csak a te szemszögedből.Így mégis mit vársz itt?Bólogató kutyákat, vagy tippeket, "hogyan készítsük ki a szomszédot?" ?

Nem is értelek...egyébként meg attól, hogy leírtam az ITT OLVASOTTAK ALAPJÁN a véleményemet, Te még nem tudhatod, hogy nekem milyen szomszédaim voltak már."Természetesen" nekem biztos csak tökéletes, sütit hozó, elutazásomkor a növényeimet gondozó, mosolygó szomszédokat adott az élet.Persze, ez csakis így lehet.Egyébként köszönöm a jókívánságot, amiért a tőlem telhető legpártatlanabbul a tények ismeretében időt szakítottam rá, hogy válaszoljak a kérdésedre.Neked is a legobbakat! :)

2013. nov. 6. 14:47
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Van egy németjuhásza és a ti macskátok átjár odapiszkítani, hmm... te magad leszel a felelős, ha a szomszéd kutyájja apró darabokra szaggatja a "betolakodót", elvégre házőrzőnek van tartva. Ebben a sztoriban mindketten sárosak vagytok.
2013. nov. 6. 17:05
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A trükk

Jack nyugdíjas éveire Floridába költözik, hogy ott élje meg az nyugodt öregkort. Azonban a környéken van egy iskola is. De június van, nincs ott egy lélek sem. Jack minden percet élvez a nyugdíjas évek kezdetén.

Azonban szeptemberben kezdődik a suli, és az első nap, tanítás után 5 rosszcsont nebuló hazafelé menet hatalmas robaj közepedte rugdossa fel a fémkukákat az utcában.

És ezt minden nap eljátszák. Jack tűri két napig, azonban a harmadik nap széles mosollyal oda áll a srácok elé:

"Szevassztok! Jó arcok vagytok... Én is ilyen eleven voltam fiatal koromban. Kaptok minden nap egy dollárt ha suli után az összes kukát szétrúgjátok - de nem hagyhattok ki egyet sem!"

A fiúk hamar rábólintanak a dologra. Másnap is jönek. Hiba nélkül végrehajtják a feladatot. Kapnak is egy dollárt.

Harmadnap Jack kicsit szomorúan áll eléjük:

- Srácok, tudjátok ez a gazdasági helyzet eléggé rányomja a bélyegét az életemre... Mostantól csak 50 centet tudok adni.

A fiúk húzzák a szájukat, de a következő nap is jönnek és nagy élvezettel rugdossák a kukákat.

Néhány nappal később fizetéskor a frissnyugdíjas ismét kiáll eléjük szemlesütve: "Srácok nem kaptam még meg a nyugdíjat. Csak 25 centet tudok adni a műsorért."

- Tetves 25 cent? - fakad ki a bandavezér.

- Csak nem gondolod öreg, hogy arra fogjuk pazarolni a drága időnket, hogy negyed dollárért minden áldott nap erre jövünk kukát rugdosni??? Felejtsd el. Kiszálltunk!!!

És Jack azóta is nyugodtan él ...

2013. nov. 6. 20:18
 19/19 anonim válasza:
sziasztok......elöször is elnézést kérek mindenkitöl a helyesirási hibákért!!!! én is egy rossz szomszéd miatt írok. kertes házban élünk és olyan rossz fekvése van hogy a szembelévö szomszéd garázsa közelvan / pár méter/ és minden nap minden órájábab szerel autot,motrot, traktort ,fátvág láncfűrészel......stp...stp . és ez még hagyán de van 3-kutyája ami mindenre ugat ha kisgyerekek elmenek a kerités melett veszetűl megugatja, ki nem tudunk menni a kertbe anélkűl hogy ne ugason meg benűnkett, most nyáron nem nyithatjuk ki az ablakot mert a kutyaugatás elég zavaro , a minden napi életűnk van oda olyan szinten hogy drepresziosak vagyunk nyugotan nem tudunk piheni, egyszer nyitva hagyta ez a szomszéd a nagykaput amit én nem vetem észre mikor elakartam menni othonrol és majdnem megharapot a vér megfagyot benem / nemkivánom senkinek ezt a érzést / ha nem huzom el a kezemet megharap, elmentem a rendörségre /zaklatotan / elpanaszoltam a sérelmemet hogy csendháboritásal zaklatja a családomat és hogy a kutya hangos zavaro 3- kutya, és hogy az egyik kis hiján megharapot nincs nyugalmunk, de ugyaneszt a polgármesteri hivatalban a közjegyzönek is elmontuk!!! és mind a két helyen azt monták hogy a kutyának az a dolga hogy ugasanak és hogy hihetetlen hogy engem megakart harapni, és a garázselöti zajos szerelésekre egyszerűen csak anyit mondot hogy ha valaki beindicsa a kocsiját vagy a motorját az még nem csentháboritás, de mondom ha orákon keresztűl zajong az már az!! egyszoval le akarnak rázni mindenhunan bármit monthatunk bárkinek a rendörségnek a polgármesteri hivatalban a közjegyzönek egyik fülőkőn be a másikon ki pont azok nemsegitenek akinek kéne segiteni ilyen esetben!!!!!! és mosmár nagyon elvesztem a tűrelmemet nem látom azt hogy hogy lehetne értelmesen megoldani ezt a hatoságok nélkűl mert segiteni nem segitenek . már csak ez jut az eszembe hogy lesz ami lesz megverem és válalom a következményeket......és most higyétek el én vagyok a családomban a legnyugotabb de igy tovább nem mehet . ja és ez évek ota igy meg. érdekelne a hozászolásotok. köszönöm.
2015. jún. 20. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!