Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetünk. A szomszéd...

Mysticista kérdése:

Mit tehetünk. A szomszéd kikészíti a családom?

Figyelt kérdés

A szomszédunk egy vén banya konkrétan. Több dolog volt, amitől elfajult. Van a kertbe cicánk, és átment az ő veteményesébe pisilni, ettől a nő kiakadt, hogy ő ezt nem tűri el, mert olyan növényt nem eszik meg, ami olyan földbe termett, ahova macska pisilt. Végigment a környéken, elmondott minket minden mocsoknak...stb, ahogy kell. Úgy hallottuk vissza. Átmentünk szólni neki...erre odahívta a fiát, hogy majd ő jól elintéz engem meg apámat, a macskánkat meg megöli...

Na itt indult be a mi fantáziánk is. Van egy hatalmas diófája, 2 méterre a mi házunk falától. A levelek eldugítják az ereszt, és hetente ázik be a plafonunk (én 2 naponta mászom a tetőre kitakarítani), ő be sem enged az udvarába. Tehát kész ipari alpinista lettem a tériszonyommal. (eddig azért nem szóltunk, mert nem akartunk veszekedést) Ezt bejelentettük, és az önkormányzat kötelezi, hogy vágja ki a fát. Ő bement, és közölte velük, hogy oda senki nem fog bemenni, amúgy meg nem az ő fája, hanem egy madár ejtett el egy diót, abból lett a fa, így ő semmilyen beázásért vagy kárért nem felel...vérnyomás a magasban.

Most azt csinálja egy hete, hogy beül egy székre a ház oldalába az ablak alá, és nagyobb hulladékot, dobozokat, fadarabokat reszel szét, és fűrészel fémfűrésszel. Idős szüleim már kikészültek, merrt hajnalban és késő este csinálja...szóltak neki hogy fejezze be, de ő csak röhög, hogy az ő udvara, azt tesz amit akar.

Mit lehet tenni? Tényleg megteheti ezt???

2013. nov. 6. 13:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Sajnos nem sok mindent tehettek. A fa kivágására valóban kötelezheti az önkormányzat, bár hogy őrülteket hogyan vesznek rá egy fa kivágására, azt nem igazán tudom. A provokatív jellegű fűrészelésért vagy más zajongásért hívhattok rá rendőröket, jó esetben a sokadik eset után megunja.

Emberileg a legjobb, amit tehettek, az, hogy ha van a néninek valami normális rokona, akivel lehet beszélni, akkor vele kulturált keretek között megbeszélitek a problémákat, és megkéritek, hogy "hatástalanítsa" valahogy a nénit.

2013. nov. 6. 13:45
 2/19 A kérdező kommentje:
hát...egy rokona van...a fia. igazából ő tojik az egészre, nem akar belekeveredni. csak így nem lehet élni.
2013. nov. 6. 13:49
 3/19 anonim ***** válasza:
23%
Marhára nem örülnék ha a szomszéd macskája összepiszkítaná a két kezem munkáját, és mindketten tudjuk, hogy a macskák nem csak pisilnek, ugye?! Az ereszről meg nem is tudott, azt írod! Nagyon örülhetett, hogy még nektek áll feljebb, meg nekiugrottatok, úgyhogy most szegényke a saját eszközeivel harcol, úgy ahogy tudd. Te meg edd meg amit főztél.
2013. nov. 6. 13:57
 4/19 A kérdező kommentje:
te nem vagy normális...jézusom
2013. nov. 6. 14:05
 5/19 anonim ***** válasza:
Az ablakok felszerelése hangszigetelő védőréteggel, és a kerítés megemelése annyira, hogy a diófa ága ne lógjon át. Ahányszor indokolatlanul zajong, rendőrség.
2013. nov. 6. 14:09
 6/19 anonim ***** válasza:

A kijáró macskákkal sajnos ez van. nem lehet meghatározott útirányt beléjük plántálni. Ha baja esne, sajnos ez a velejárója a kinti cicáknak.

A fűrészelést még tűrjék egy ideig a szüleid valahogy. Jön a hideg, randa idő. ha nem szóltok érte, meg fogja unni. A fát pedig, ha nem vágatja ki, újra és újra be kell jelenteni.

Már az első " itt hallottam-ott hallottam, mit mondott"-nál nem kellett volna nekiállni balhézni vele. A legtöbbször az ilyen emberek, ha azt látják, nincs hatása a furkálódásuknak, abba is hagyják.

2013. nov. 6. 14:10
 7/19 A kérdező kommentje:
nem veszekedni mentünk át, hanem, hogy ne mondjon már el minket minden mocsoknak...és hogy megbeszéljük vele. akkor jó a macska, amikor az udvarában levő szeméthalomból kiirtja az egereket ugye? - még úgy néz ki mi vagyunk a szemetek.
2013. nov. 6. 14:12
 8/19 anonim ***** válasza:
13%
örülj neki h nem kaparta el szó nélkül a macskát
2013. nov. 6. 14:14
 9/19 A kérdező kommentje:
hát akkor elkaptam volna az biztos
2013. nov. 6. 14:17
 10/19 A kérdező kommentje:
tudod nem vagyok egy állatgyűlölő, szívtelen barom
2013. nov. 6. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!