Mit tehetünk. A szomszéd kikészíti a családom?
A szomszédunk egy vén banya konkrétan. Több dolog volt, amitől elfajult. Van a kertbe cicánk, és átment az ő veteményesébe pisilni, ettől a nő kiakadt, hogy ő ezt nem tűri el, mert olyan növényt nem eszik meg, ami olyan földbe termett, ahova macska pisilt. Végigment a környéken, elmondott minket minden mocsoknak...stb, ahogy kell. Úgy hallottuk vissza. Átmentünk szólni neki...erre odahívta a fiát, hogy majd ő jól elintéz engem meg apámat, a macskánkat meg megöli...
Na itt indult be a mi fantáziánk is. Van egy hatalmas diófája, 2 méterre a mi házunk falától. A levelek eldugítják az ereszt, és hetente ázik be a plafonunk (én 2 naponta mászom a tetőre kitakarítani), ő be sem enged az udvarába. Tehát kész ipari alpinista lettem a tériszonyommal. (eddig azért nem szóltunk, mert nem akartunk veszekedést) Ezt bejelentettük, és az önkormányzat kötelezi, hogy vágja ki a fát. Ő bement, és közölte velük, hogy oda senki nem fog bemenni, amúgy meg nem az ő fája, hanem egy madár ejtett el egy diót, abból lett a fa, így ő semmilyen beázásért vagy kárért nem felel...vérnyomás a magasban.
Most azt csinálja egy hete, hogy beül egy székre a ház oldalába az ablak alá, és nagyobb hulladékot, dobozokat, fadarabokat reszel szét, és fűrészel fémfűrésszel. Idős szüleim már kikészültek, merrt hajnalban és késő este csinálja...szóltak neki hogy fejezze be, de ő csak röhög, hogy az ő udvara, azt tesz amit akar.
Mit lehet tenni? Tényleg megteheti ezt???
Sajnos nem sok mindent tehettek. A fa kivágására valóban kötelezheti az önkormányzat, bár hogy őrülteket hogyan vesznek rá egy fa kivágására, azt nem igazán tudom. A provokatív jellegű fűrészelésért vagy más zajongásért hívhattok rá rendőröket, jó esetben a sokadik eset után megunja.
Emberileg a legjobb, amit tehettek, az, hogy ha van a néninek valami normális rokona, akivel lehet beszélni, akkor vele kulturált keretek között megbeszélitek a problémákat, és megkéritek, hogy "hatástalanítsa" valahogy a nénit.
A kijáró macskákkal sajnos ez van. nem lehet meghatározott útirányt beléjük plántálni. Ha baja esne, sajnos ez a velejárója a kinti cicáknak.
A fűrészelést még tűrjék egy ideig a szüleid valahogy. Jön a hideg, randa idő. ha nem szóltok érte, meg fogja unni. A fát pedig, ha nem vágatja ki, újra és újra be kell jelenteni.
Már az első " itt hallottam-ott hallottam, mit mondott"-nál nem kellett volna nekiállni balhézni vele. A legtöbbször az ilyen emberek, ha azt látják, nincs hatása a furkálódásuknak, abba is hagyják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!