Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mást is zavar a Budapest-gyűlö...

Mást is zavar a Budapest-gyűlölet?

Figyelt kérdés

Én a fővárosban születtem, és azóta is itt élek, bár nem a belvárosban.

Amikor egyetemre kerültem, és sok vidéki évfolyamtársam volt, akkor szembesültem vele, mennyire utálják a vidékiek a fővárosiakat. Egyszerűen nem értem miért.

Én eddigi 31 évem alatt egyetlen budapestivel sem találkoztm, aki rosszallóan beszélt volna valakiről, aki nem budapesti. A nem budapestiektől meg mást se hallok.

Értem én, hogy zavaró az ország Bp-központúsága, de erről egy sima fővárosi lakos nem tehet, nem minket kéne bántani miatta.

2013. okt. 11. 14:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Budapesten születtem, és itt is élek én is. Imádom Budapestet, szeretek itt élni és dolgozni :) Ugyanakkor szeretek eljutni Magyarország más helyeire is. Óriási hangulata van egy kis falunak, vagy egy kis városnak is. Más-más előnye/hátránya van Bp-nek és más-más a vidéknek.

Sajnos én is találkoztam azzal kedves kérdező, amit leírtál. Nyilván azért van bennük "gyűlölet" (ha egyáltalán tényleg az), mert itt a felnőtteknek több munkalehetősége van, a fiataloknak több szórakozási lehetősége, a gyerekeknek több továbbtanulási lehetősége.. és még sorolhatnám a város ezer meg ezer előnyét. Talán ezt irigylik, vagy emiatt úgy gondolják nekünk könnyebb az életünk. Pedig nekik meg van olyan lehetőségük, ami nekünk nincs. Óriási terek, gazdálkodás, termesztés, friss levegő (jó Bp-nek és környékének is vannak magaslatai erdőkkel...) stb. Mi meg talán ezt irigyeljük tőlük és emiatt úgy gondoljuk, nekik picit könnyebb, vagy inkább emberibb az életük?

Mindegy is. Egy a lényeg. Pisztolyt senki fejéhez nem fognak, hogy ott éljen ahol. Szabad ország vagyunk, szabad akarattal. Ha valakinek nem tetszik az, ahol most van, akkor tesség szíves lenni odaköltözni, ahol tetszeni fog! :)

2013. okt. 16. 14:53
 12/15 anonim ***** válasza:

"Óriási terek, gazdálkodás, termesztés, friss levegő "

Na látod, vidéken például ezt nem szeretik, hogy egyrészt mindent vidéknek nevezel, ami nem Budapest, másrészt meg mikor összeveted, akkor mégiscsak a szó azon értelmét használod, hogy vidék = főváros.

Talán ebben keresendő a "gyűlölet" egyik oka.

2013. okt. 17. 09:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Elírtam, szóval "vidék = főváros" helyet "vidék = falu", ezt akartam írni.
2013. okt. 17. 09:56
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
A vidékiek irigyek.
2013. dec. 4. 23:19
 15/15 Fodor István Ferenc ***** válasza:
Meghalnék, ha Pesten kellene élnem. Ha már a buszállomásig eljutok Pesten, már a levegő is más, mint a belvárosban. Zsúfoltság, kutyaszar - vidéken is van, de ott természetes, a flaszteron kevésbé stb. Van, akit zavar, hogy mindenki ismeri. Vidék sem egyforma. A szomszéd faluban, ha járok, mindenki köszön mindenkinek - a gyerekek is - ez már nekem is furcsa, de nem kellemetlen.
2017. szept. 11. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!