Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy lehet hogy vannak akik...

Hogy lehet hogy vannak akik még 20 évesen is otthon dekkolnak a szüleiknél?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy nem ciki nekik, hogy felnőttként mami-papi házában laknak? Hogy tudnak így élni? Szerintem 20 évesen illene elköltözni. A legtöbb ismerősöm akkortájt már elköltözik. Én 18 évesen tettem meg. De mostanában egyre több emberrel találkozom, akik még 20 fölött is otthon dekkolnak. Miért? Mi a jó ebben nekik?

20/F

2013. szept. 1. 13:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Én azért nem költözök el, mert még egyszerűen nem tehetem meg. A családomnak szüksége van rám.

És nem hiszem, hogy ettől gáz ember lennék.

Nem értem én sem, hogy téged miért zavar, hogy mások mit hogyan csinálnak, mikor megszülettem, nekem nem mondták, hogy a Te elveid szerint kell majd élnem, se másnak.

Normálisan is fel lehetett volna tenni ezt a kérdést, ha csak szemrehányás nélkül érdeklődsz valami felől, az teljesen természetes, és normális válaszokat is kaptál volna.

Szerintem ismerkedj emberekkel, beszélgess velük, akkor meglátod, hogy mindenkinek mennyire más az élete, vannak akik huszon évesen rengeteg problémával küszdködnek, vannak akik kevésbé, mert rendezett körülmények között nőttek fel (ami nem baj, ez lenne az ideális).

Próbálj meg kitekinteni magadból, mert számodra jelenleg csak az a világ létezik, ami téged körülvesz, de minden embernek kicsit más a világ, ahány ember, annyi féle élet.

21L

2013. szept. 1. 16:57
 22/33 A kérdező kommentje:

-2Én azért nem költözök el, mert még egyszerűen nem tehetem meg. A családomnak szüksége van rám.

És nem hiszem, hogy ettől gáz ember lennék.

Nem értem én sem, hogy téged miért zavar, hogy mások mit hogyan csinálnak, mikor megszülettem, nekem nem mondták, hogy a Te elveid szerint kell majd élnem, se másnak.

Normálisan is fel lehetett volna tenni ezt a kérdést, ha csak szemrehányás nélkül érdeklődsz valami felől, az teljesen természetes, és normális válaszokat is kaptál volna.

Szerintem ismerkedj emberekkel, beszélgess velük, akkor meglátod, hogy mindenkinek mennyire más az élete, vannak akik huszon évesen rengeteg problémával küszdködnek, vannak akik kevésbé, mert rendezett körülmények között nőttek fel (ami nem baj, ez lenne az ideális).

Próbálj meg kitekinteni magadból, mert számodra jelenleg csak az a világ létezik, ami téged körülvesz, de minden embernek kicsit más a világ, ahány ember, annyi féle élet.

21L"

Nem mondtam, hogy gáz ember vagy. De azért valljuk be, hogy a hozzászólásod picit egoistára sikeredett. Én nem mondtam, hogy a saját álláspontom az a non-plus ultra, csak leírtam, és érvekkel alá is igyekeztem támasztani. Elismerem, hogy nem mindenki számára alkalmazható ez.

Szerintem az, hogy valaki felnőttként otthon él, az sokszor picit érzelmi alapú döntés, mintsem racionális megfontoláson alapszik. Ami nem feltétlenül baj, viszont szerintem érdemes megfontolni, hogy elpazaroljon-e több évet az ember, mikor tapasztaltabban is nekivághatna majd később a családi életnek. Szerintem nehéz úgy tapasztalatot gyűjteni, ha valakinek 20-25 évesen is fogják a kezét, de ez csak az én véleményem.

Megmondom őszintén, tetszik a gondolkodásmódodban rejlő szabadság, és van benne nőies tapasztalat is. Ennek ellenére nem kevesebb benne az előítéletesség és az önteltség. Az logikus, hogy a fogalmazásmódom sérelmezed, és a hatását hangsúlyozod, de mondd, szerinted én nem vettem észre? Nem kell a te útmutatásod ahhoz, hogy levonjam a tanulságot a dologból, hiszen itt van a szemünk előtt, ami történik. Nekem az jött le, hogy te nemigen bízol az emberek figyelmében és ítélőképességében, legalábbis jobb megfigyelőnek tartod magad mindenki másnál. Pedig, te magad írtad, hogy mindenkinek más az élete, ha már felemeled a szavad, akkor azt is figyelembe vehetnéd, hogy a világ is más mindenki számára. Tudom, hogy nem az valóság, amit észlelek belőle, ezért is vagyok nyitott egy szélesebb körre. Arra pedig fény derült, hogy a világkép nagy része az érzelmek nyomán alakul ki, és bizony, érzelmi szálak, de főleg félelem köti az embereket a szüleik segítségéhez. (Nem mondtam, hogy ez rossz volna, vagy akár irracionális)

Azt hiszem, az utolsó mondatod példázza a legjobban:

"Próbálj meg kitekinteni magadból, mert számodra jelenleg csak az a világ létezik, ami téged körülvesz, de minden embernek kicsit más a világ, ahány ember, annyi féle élet. "

Ezt úgy írod, mintha én nem lennék vele tisztában. Nem burokban nevelkedtem. Attól, hogy valaki nem hülye teljesen, attól még nem kell, hogy olyan legyen a személyisége, mint neked. Ez a dolog iróniája.

2013. szept. 1. 17:18
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Drága fiam, tudod az a baj, hogy eleve a kérdésfeltevésed volt olyan pikírt, amitől jogosan nyílt ki a bicska a válaszolók zsebében. Nagyon ügyes vagy, tényleg le a kalappal, viszont még mindig fenntartom, hogy ha olyan érettnek gondolod magad, akkor azt is el kellene fogadni, hogy nem minden fekete-fehér. Leírták neked, mi okból "dekkolnak" a szüleiknél: neked ezt nem is kell megértened, csak elfogadnod. Meg mondjuk a stílusodon csiszolnod. Lehetnél kevésbé nagyképű majom. Például...
2013. szept. 1. 17:39
 24/33 pagratan ***** válasza:
100%
Ha neked elpazarolt időnek számít a szüleiddel élni, akkor őszintén sajnállak, majd ha nem lesznek az élők sorában talán majd máshogy gondolod. Tudod régen abszolút nem ment ritkaság számba, hogy több generációk laktak egy háztartásban dédunokáktól az ük nagyszülőkig és még is ment a dolog.
2013. szept. 1. 17:42
 25/33 A kérdező kommentje:

"Drága fiam, tudod az a baj, hogy eleve a kérdésfeltevésed volt olyan pikírt, amitől jogosan nyílt ki a bicska a válaszolók zsebében. Nagyon ügyes vagy, tényleg le a kalappal, viszont még mindig fenntartom, hogy ha olyan érettnek gondolod magad, akkor azt is el kellene fogadni, hogy nem minden fekete-fehér. Leírták neked, mi okból "dekkolnak" a szüleiknél: neked ezt nem is kell megértened, csak elfogadnod. Meg mondjuk a stílusodon csiszolnod. Lehetnél kevésbé nagyképű majom. Például..."

"Ha neked elpazarolt időnek számít a szüleiddel élni, akkor őszintén sajnállak, majd ha nem lesznek az élők sorában talán majd máshogy gondolod. Tudod régen abszolút nem ment ritkaság számba, hogy több generációk laktak egy háztartásban dédunokáktól az ük nagyszülőkig és még is ment a dolog."

Nem mindenki nevelkedett vagyonos, boldog, idilli családi körülmények között. Talán ha nektek is már gyerekként egyedül kellett megvédenetek magatokat mind testi, mind lelki fenyegetés és bántalmazással szemben, akkor talán a ti stílusotok is lehet, hogy "pikírt" lenne.

Veletek ellentétben én nem hiszek benne, hogy mindenki csak jót akar. Ugyanis vannak önző, közösség ellenes, beképzelt emberek is, teszem azt például, akik megaláznak másokat, a vagyonukkal vágnak fel, elveszik más kenyerét, stb.

Ellenben én nem szántam senki számára személyes sértésként ezt a kérdést, még ha nyersen is van megfogalmazva. Pontosan az érzelmi háttérre voltam kíváncsi, erről pedig sokminden ki is derült.

Az egy dolog, hogy régen hogy volt, mert most nem régen van. Én is tudok róla, az én családomban is van múltja ennek. Attól még nem feltétlenül követném is ezt a dolgot... Ugyanis az én családom ma élő tagjainál tapasztalható is az eredménye ennek a szokásnak...

2013. szept. 1. 18:11
 26/33 anonim ***** válasza:
Az egyik korábbi válaszolóval tudok egyetérteni. Ha lerí a kérdésedről, hogy provokáció és már alapból rosszindulattal közelíted meg a témát, akkor mit vársz? Hogy nem fog mindenki leoltani egyből? Esetleg pont ez a célod? Te nagyon nagyon felnőttnek tartod magad, de hiába jött be az élet anyagilag, amíg nem vagy képes felfogni agyilag és elfogadni, hogy nagyon sok olyan ember van, aki teljesen más elvek szerint él, másképp szocializálódott, stb.., addig ne várd el senkitől, hogy komolyan vegyen, mert ez a felfuvalkodott stílus, amivel idegen embereknek próbálod bizonygatni, hogy te mennyire fasza csávó vagy, (bezzeg a többi ember sz@rt sem ér hozzád képest) semmivel sem több, mint egy lázadó tini hisztije. Persze te már nem vagy tini, de ne felejtsük el, hogy a testi fejlettség nem mindig egyenesen arányos a szellemi fejlettséggel. Ismerem az ilyen fajta embereket, mint te, kisebb korodban biztosan nem jöttél ki jól a szüleiddel, a suliban valószínűleg nem te voltál a menő gyerek, lehet, hogy sokat szívattak, de ettől még nem kell az összes veled hasonló korút gyűlölni és lenézni. Ha szellemileg tényleg felnőtt lennél, el tudnál vonatkoztatni tőlük és nem általánosítanál. Persze nem kötelező mindennel egyet érteni, de fikázni sem kell. Én azt ajánlom, találd meg a lelki békédet, vetkőzd le ezt az önbizalomhiányt ( mert hiába tartod magad többre másoknál és nem vallod be magadnak, de attól még ez is lerí rólad) és békülj ki az emberiséggel, mert másképp sose leszel boldog, hiába van karriered, házad, pénzed. Persze most valószínűleg azzal fogsz jönni, hogy te igen is boldog vagy, talán megpróbálod előadni, hogy mennyi mindenen mentél keresztül és büszke vagy arra, hogy ezt mind egyedül érted el. De erre semmi szükség. Ha valaki akarsz lenni, magadnak bizonyíts belül és ne idegeneknek kívül. Biztos megkapom, hogy én is bunkón állok hozzád, de most leírom, hogy erről szó sincs. Amit leírtam, mindenféle rosszindulat nélkül tettem.
2013. szept. 1. 21:40
 27/33 anonim ***** válasza:
Ha majd lesznek gyermekeid, örülni fogsz, ha már 18 évesen elköltöznek otthonról? Szerintem fájni fog. Én rettegek attól a naptól, mikor már csak vendégségbe jönnek haza.:(
2013. szept. 2. 06:52
 28/33 anonim válasza:

Minek tetted fel a kérdést?

Provokatív hangnemben tetted fel, ennek ellenére még neked áll feljebb. Hiába érzed magad hihetetlen érettnek, ha nem vagy az.

2013. szept. 3. 14:48
 29/33 anonim válasza:

Elég ostoba vagy mit ne mondjak. Arra vered a melled hogy dolgozol és egy kis lakásban elvagy????

Hülye vagy....

Miért nem mennek sokan albérletbe? Mert nem éri meg más lakásáért fizetni.

Ez a duma, hogy "albérleten meg kaján nem sokat spórol meg az ember az x év alatt 19 millió...." drágám ha te ennyire okos vagy hogy nem mentél albérletbe hogy spórolj mutasd már meg hol vannak a millióid amit összespóroltál?

Ez kb ugyanolyan mint amikor egy nem dohányzó azt mondja hogy "900ft egy doboz cigi az egy év alatt 10milió abból már bmw-tt lehetne venni" De érdekes módon egyik nagyszájú nem dohányzónak sem látom a BMW-jét. Ha van pénz elkölti az ember ha nem cigire vagy kajára akkor másra. És én a helyedben nem lennék büszke arra hogy elmentél mert a szüleid szegények. Otthon kellett volna maradni és segíteni őket.

Hiába laksz külön eszed nem sok van, ne legyél ennyire nagyon elszállva magadról és ne fikázd azt aki nem lakik külön. Ennek millió oka lehet te meg itt pimaszkodsz. Semmi közöd más emberek életéhez semmi jogod ilyen stílusban feltenni egy kérdést és utána még tovább okoskodni mikor már a válaszokat is megkaptad.

Nem börtön otthon élni 20 évesen. Annak börtön aki züllött hülye gyerek és képtelen kompromisszumokat kötni. Előbb ezt tanuld meg utána legyél nagy szájú!

2013. szept. 3. 15:48
 30/33 anonim ***** válasza:

Úgy lehet, hogy 5 éves gimibe mentem, késtem még egy évet pluszban. 20 évesen fogok leérettségizni. Ilyen egyszerű. Ez a jó ebben. Iskola mellett nem tudnék tanulni és fontos, hogy jól sikerüljön az érettségim.

19l

2013. szept. 3. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!