Miért vannak olyan zsémbes öregek, akik nem nézik jó szemmel, ha a fiatalok összejönnek?
Átmentünk haveromékhoz pénteken a kertben iszogatni, beszélgetni.
Ment bent a zene, de nem hangosan, nem vagyunk mi állatok, annyi zene ment, hogy mellette lehessen beszélgetni.
Erre kiordít a házból a szomszéd nő, hogy "hangos!"
Ekkor egyből lekapcsoltuk.
De az a felháborító, hogy utána meg Ő kinyitotta az ablakot, és a tv-t nézte 8x olyan hangosan, mint ahogy mi hallgattuk volna a zenét...-.-'
Most ez mire volt jó?
Miért kell ilyeneknek beszólni?
Nem zajongtunk, beszélgettünk csöndesen, még csak nem is nevetgéltünk fel hangosan... Erre Ő meg felnyomja a tvt maxra...
Az öregasszony szimplán csak lökött volt, aki alig várta hogy kötekedni tudjon bárkivel. Ti veletek nem tudott mert lehalkítottátok a zenét, sőt még az ő tévé bömbölésére sem reagáltatok..Így elrontottátok a napját, hogy egy igazit tomboljon..
Vannak ilyen emberek, rájuk kell hagyni..
Másrészről viszont. Bár én olyan öreg nem vagyok (59 éves) de volt hogy már nem bírtam idegekkel és átkopogtam, átkiabáltam a szomszédnak.
Pl: amikor olyan hangerővel szólt a rap vagy ahogy én nevezem a "bum-bum" zene, hogy a saját lakásomban éreztem a talpam alatt a zene rezgését, és ez így ment 4-6 órán keresztül...vagy amikor arra ébredek hajnali 3 órakor hogy a szomszéd fiatal lány ordibálva beszél a párjával (ráadásul én nagyot hallok, szóval ha én simán hallottan a veszekedésüket, akkor nem beszéltek halkan) persze hogy én is odaszóltam hogy lehet halkabban is...
De egy kellemes jó zenénél engem nem zavar ha hangosan zenélnek a fiatalok..
Ilyesmi nekünk is volt.
Grilleztünk az udvaron, amolyan nyárzáró partit tartottunk, de nem voltunk még 10-en sem, csak egy szűk baráti kör.
Ugye nálunk is zene, de abba is rádió szólt, csak hogy legyen valami alapzaj. A grill meg ugye füsttel jár.
Második szomszéd mama átjön, hogy zavarja a füst, Elmagyaráztuk neki, hogy mi a helyzet, azért nem fogunk éhenhalni, mert őt zavarja a füst.
Jó, elment, fél óra múlva jön vissza, zavarja a zene, meg hogy nevetünk stb, és ha nem hagyjuk abba, kihívja a rendőrséget.
Pechje volt, egyik barátom rendőr, egyből munka után jött hozzánk, nála volt ugye az az igazolvány, felmutatta a mamának, aztán szépen mondta neki, hogy ha ki is hívja a rendőröket, nem fog történni semmi, mert a kollégájának nem fognak szólni. Elment szépen haza.
De a második szomszéd volt ez, nem is a közvetlen szomszéd, pedig mind a két oldalon laknak mellettünk, őket nem zavarta, és nem tizenévesek voltunk, hanem a legfiatalabb is 23-24 akkor, tehát nem ész nélkül.
Azóta sem köszön, megharagudott, de nem érdekel.
Átmentem másnap a szomszédba, kérdeztem hallotta-e, hogy kint voltunk egész éjjel(4 óra körül hagytuk abba), azt mondta a zenét abszolút nem hallották, a grillnek meg ugye van szaga, de szeretik is, meg ő is mondta hogy nem lehet vele mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!