Miért szeretik magukat vagdosni a mai fiatalok?
A testi kínt egyszerübb enyhíteni, mint a lelkit. És a vágás eltereli pár percre a gondolatait az embernek.
Van egy évfolyamtársam, népszerű, partyarc stb. - mégis sokszor beállva (piától) jön suliba (teljesen normális ilyenkor is csak a szeme más, meg a beszéde, de alig észrevehető) , állítólag komoly problémák vannak a családjában, így egyszerübb ezt kezelnie, mint tiszta, józan fejjel. Valoszínüleg az ismerősödnök is komoly problémái vannak csak ezt nehezebb bevallani, mint hárítania. Lehet ez családi vagy egyéb probléma, ezekről nehéz beszélni és erről főleg nem egy ismerősnek fog az ember beszélni, inkább a legközelebbi barátoknak fogja erről kitárni a lelkét. Bár az is lehet, hogy tényleg csak divatból csinálja, de ez elég ritka.
Nekik a vagdosás teszi könyebbé az életüket, elviselni a kudarcokat. Másnak a pia, a drog, a köröm rágás, az evés, az írás, a festés stb.
Hány éves vagy kérdező?
(Én nem vágom az ereim, és nem piálok, mielött rám sütitek, hogy magamról írtam ezeket a sorokat.)
Soha ne feledd kérdező, a legtöbb ember nem mindig azt mutatja a világnak, amit belül érez, gondol.
ne általánosíts. mindenki más miatt kezd el. az, hogy ez a lány ezt 'jó bulinak' tartja, és mutogatja a sebhelyeit igen szánalmas, az ilyet én is pofanbasznam:) én vagy 3 évig csináltam és senki nem tudta.miért? mert direkt olyan helyen vágtam meg magam, ahol nem látszott. az lett volna az utolsó gondolatom, hogy milyen jó, ha ezt valaki észreveszi. rettegtem tőle, hogy valakinek feltűnik. nem csak vagdostam, megégettem magam, lekapartam a bőrt a lábamról. miért? mert a belső fájdalmakat enyhíti, hogyha a saját testeden kitöltheted a dühödet.
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!