Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szeretik magukat vagdosn...

Miért szeretik magukat vagdosni a mai fiatalok?

Figyelt kérdés
Nekem van egy ismerősöm, akinek tök sok haverja és barátja van. Az osztályban partyarcnak számít. Mégis vagdossa a kezét. Miért kínozhatja magát? A szüleivel tok jó viszonyban van. Amikor megkérdeztem tőle, hogy miért csinálja ezt, azt mondta, hogy jó buli. Szerintem hülye. Mi lehet az oka?
2013. júl. 16. 15:03
1 2
 1/11 MRC31 ***** válasza:
Nem gondolom, hogy általánosan ez a helyzet. Az elmondottak alapján az jön le erről az ismerősödről, hogy kifelé vicces, de odabent retteg, aggódik valamitől és önmagát hibáztatja. A külvilág felé mutatott álarc egy kompenzáció önmaga meg nem oldott problémáira, amit saját maga felé mutatott elvárás okoz-hat.
2013. júl. 16. 15:50
 2/11 anonim ***** válasza:

A testi kínt egyszerübb enyhíteni, mint a lelkit. És a vágás eltereli pár percre a gondolatait az embernek.

Van egy évfolyamtársam, népszerű, partyarc stb. - mégis sokszor beállva (piától) jön suliba (teljesen normális ilyenkor is csak a szeme más, meg a beszéde, de alig észrevehető) , állítólag komoly problémák vannak a családjában, így egyszerübb ezt kezelnie, mint tiszta, józan fejjel. Valoszínüleg az ismerősödnök is komoly problémái vannak csak ezt nehezebb bevallani, mint hárítania. Lehet ez családi vagy egyéb probléma, ezekről nehéz beszélni és erről főleg nem egy ismerősnek fog az ember beszélni, inkább a legközelebbi barátoknak fogja erről kitárni a lelkét. Bár az is lehet, hogy tényleg csak divatból csinálja, de ez elég ritka.

Nekik a vagdosás teszi könyebbé az életüket, elviselni a kudarcokat. Másnak a pia, a drog, a köröm rágás, az evés, az írás, a festés stb.

Hány éves vagy kérdező?

(Én nem vágom az ereim, és nem piálok, mielött rám sütitek, hogy magamról írtam ezeket a sorokat.)

Soha ne feledd kérdező, a legtöbb ember nem mindig azt mutatja a világnak, amit belül érez, gondol.

2013. júl. 16. 20:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Ez egy ősi lelki beállítottság a nőknél: a sebhelyes férfiakra jobban buknak (na nem mindegyik). Szóval úgy gondolják, hogy a férfi valamilyen harcban/verekedésben szerezte a sebeit, és ez nagyon férfias a nők szemében.
2013. júl. 16. 22:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Már három éve kiment a divatból...
2013. júl. 17. 22:27
 5/11 A kérdező kommentje:
Akiről írtam az lány ;)
2013. aug. 1. 21:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Ezt csak most írtad... Akkor nem tudom, miért. Talán mert Gyöngyiből öngyi akar lenni... (Bocs, de erre már mást nem tudok írni!)
2013. aug. 3. 22:14
 7/11 anonim válasza:
Hülye és kész
2013. aug. 21. 19:01
 8/11 A kérdező kommentje:
ja. Tényleg nem normi a baromja.
2013. aug. 21. 20:26
 9/11 anonim válasza:

ne általánosíts. mindenki más miatt kezd el. az, hogy ez a lány ezt 'jó bulinak' tartja, és mutogatja a sebhelyeit igen szánalmas, az ilyet én is pofanbasznam:) én vagy 3 évig csináltam és senki nem tudta.miért? mert direkt olyan helyen vágtam meg magam, ahol nem látszott. az lett volna az utolsó gondolatom, hogy milyen jó, ha ezt valaki észreveszi. rettegtem tőle, hogy valakinek feltűnik. nem csak vagdostam, megégettem magam, lekapartam a bőrt a lábamról. miért? mert a belső fájdalmakat enyhíti, hogyha a saját testeden kitöltheted a dühödet.

16/l

2013. aug. 25. 13:00
 10/11 Nem kell lepontozni! válasza:
Ezzel vezeti le a hühöt.
2013. okt. 20. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!