Zajos szomszédok vidéken, egy csendes faluban. Ti mit tennétek a helyemben?
Vidéken élünk, egy csendes kis faluban, a szomszédunk meg minden mozgatható berendezéssel zörög, gépekkel, motorokkal, traktorral, ami csak van neki.
Ablakot nem lehet nyitni még ilyen melegben sem, mert már hajnali 5-kor kimotoroznak a földekre, és ha naponta ezt kb 50x nem csinálják meg, akkor egyszer sem. Nagyon közel vannak a lakóházak itt egymáshoz, nem is értem, annak idején ezt hogy engedhette a jegyző. Ezt pedig vállalkozásban csinálják, tehát elvileg kellene ehhez telepengedély ugye, azt meg a körülöttük élőktől kellene rendszeresen megújíttatni, hogy zavarnak-e benne valakit. gondolom én...
A mostani aljegyző egy kb 25 éves leányka, aki nagyon csinos, meg aranyos, a legnagyobb problémamegoldó képessége a macskák területen belül tartásában nyilvánul meg. Szóval nagyon aranyos, csak nem erre a munkára való.
Már gondoltam, hogy bírósághoz fordulok, beszélni nem lehet a szomszédommal, sokáig jóban voltam vele, de egy nagyképű, pökhendi tipikus p.raszt, neki mindent szabad, másnak meg k.ss van.
Már árulom a házat, mert emiatt képtelenség itt nyugalomban élni.
Úgy veszem észre, hogy ez élteti őket inkább, hogy ők ilyen mozgalmas életet élnek, mi meg itt be vagyunk gubózva. Azt hiszik, hogy nagyon kíváncsiak vagyunk rájuk, mit csinálnak a nap 24 órájában.
Ti mit tennétek a helyemben?
Voltam a jegyzőnél, de leráznak avval, hogy 2 évnél tovább tart a "birtokháborítás" így már csak a bíróságon érvényesíthetném az igazam.
A bíróságon meg elég sokat kellene fizetni a per elindításához. Ők meg a jegyzőt tanácsolták, az ingyenes lenne...vagyis lényegében senki sem csinálna semmit.
Érthető, a falunak valóban ebből van pénze, amit még annak árán is bevállal, hogy jogsértést követ el...
Na most nem szeretném elkiabálni, de a szomszéd kitelepítette a falu szélére egy építménybe az összes gépét, szerintem ő is rájött, hogy nem kerek az egész.
Szerintem más is macerálta emiatt az utcában, csak arról nem tudok.
Az a gond ebben a faluban, hogy nagyon közel épültek a házak egymáshoz, azt lehet hallani, ha a szomszéd f.ngik a wc-ben, és akkor itt kóricált a Zetorral a házak között.
Volt olyan reggel, amikor azt álmodtam, hogy a gázkamrában vagyok, mert nyitva volt az ablak, és bejött az összes füst.
Pedig most már olyan gépei vannak, hogy John Deer, szinte hang nélkül megy, meg füst nélkül. És még ezek is zavaróak itt.
Sajnálom valahol az ürgét, mert tuti belerokkan ebbe az egészbe, de nagyon félti a gépeit, mert sok a lopás errefelé, pont 2 napja lopták el a robogóját, meg pár kéziszerszámot. Kénytelen kint aludni a tárolóhelyen a gépeknél.
Mindegy, már így is úgy is elköltözöm innen, csak vennék már meg a házat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!