Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetek a szomszéd zaklatá...

Mit tehetek a szomszéd zaklatása ellen?

Figyelt kérdés

Egy társasházban élünk és van a házban egy fentebbi szintén lakó aki többeket zaklat. Leveleket ír amiket az ajtóra tesz, vagy emailt, esetleg felhívja a közös képviselőt, aki aztán minket.

Nekünk van két gyerekünk, az egyik még csak egy év alatti. Éjjel még kel, felsír. Ha sír azért kapunk levelet, ha rohanok hozzá, hogy ne- vagy minél kevesebbet sirjon az a baja, hogy trappolunk.

Ha elmegy nálunk valaki éjjel wcre, akkor zavarja a wc lehúzás hangja. Ha fürdünk az a baja, hogy a gyerek ott kacag, játszik a kádban.

Ha nappal a szobában játszik a gyerek, akkor zavarja a játék zaja, vagy az ha a nagyobb járkál. Ha van nálunk valaki zavarja a beszéd.

Legutóbb azért hívta fel a közös képviselőt, mert nem jeleztem a többi lakónak (neki), hogy nálunk összejövetel lesz. Az összejövetel egyébként az volt, hogy egy szombat delutan átjött két ovis társa a fiamnak és délután 15 órától 2 órán át játszottak, amíg én beszélgettem a két anyukaval meg megittunk egy bögre teát.

Mindent megpróbáltunk már. Szőnyegeket tettünk, alíg vagyunk itthon, korábban fektetem a gyerekeket, állandóan fegyelmezem őket. Konkrétan már feszengek a saját lakásomban, hogy mikor jön egy üzenet vagy mikor vár egy újabb megalázó postit a levelesen.

Milyen eszközeim vannak a leállításra?

A többi lakó (de vagy 20 másik lakásban laknak a házban, köztük az alattunk lakó néni) semmit se érzékel belőlünk elmondása szerint. A közös képviselőnek már tele van a hócipője, megérti a problémát és arról is van tudomásunk, hogy másik családos lakót is zaklat ez az ember.

Mit lehet egy ilyen emberrel tenni?

Sajnos a költözés nem opció mert örültünk, hogy ezt a lakást sikerül megvenni.

jan. 26. 08:15
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Bocs 20# nem írok erre érdemben semmit, mert kioszt a 9#, hogy tipikus áldozat vagyok. 🫶
jan. 27. 05:35
 22/35 anonim ***** válasza:
21. :)
jan. 27. 09:53
 23/35 anonim ***** válasza:
63%
Egy unatkozó hülye szomszéd miatt biztos nem kérném a gyerekemtől, hogy az átlagosnál halkabb legyen. Ha életvitel szerűen zajong, akkor miért őt fegyelmezed? Nem a szomszédot kellene? Ne már hogy a gyerek álljon a sarokba, mikor elmondásod szerint semmi olyat nem csinál.
jan. 27. 15:19
 24/35 anonim ***** válasza:
33%

Én még mindig metált halgatnék, és popcornt ennék. Reggel 8-tól este 7ig... Ha szívózik, még adok rá hangot, ha bekopog meg le is ordítanám, hogy mit zavar engem meditálás közben. Ha nem hagyja abba, akkor úgy leordítanám, hogy vinnyogva menekülne iluzana tőlem. De lehet keresnék pár metálos és goth "ismerőst"...

Zenehallgatás miatt úgysem csinálnak semmit a rendőrök sem. Emlekszem arra a vénasszonyra aki évtizedekig terrorizálta az egész utcát az operazenével és még a rendőrség is tehetettlen volt... Ha akarok én is tudok idiota szomszéd lenni.

De el is tudom játszani az elmebeteget, aztán majd még lehet barátkozna is, egy hasonszőrűvel.... 😂

Sok opció van, de egyik sem olyan amit a "normálisan gondolkodó" emberek ismernek...

jan. 28. 12:26
 25/35 anonim ***** válasza:
49%
Itt nem a gyereket kéne megnevelni hanem a szomszédot.
jan. 28. 13:43
 26/35 anonim ***** válasza:
3%

Mondjuk neveld meg a gyerekedet és ne trappolj.

Kva idegesítő, és ezért már hívtam ki rendőrt - de ez már a sokadik szép kérés után volt.

Kijöttek és a szomszéddal beszélgettek el, hogy éjjel 11-kor ugyan ne kelljen már a másiknak a gyerekvisítást hallgatnia. 😉

Persze, tudom, kinyomsz 2-3 gyereket és mindenki alkalmazkodjon hozzátok. Hogyne.

jan. 28. 14:15
 27/35 anonim ***** válasza:
24-es: a kérdezönek ott vannak a gyerekei, melletük nem csinálhat eleve egész nap zajt!
jan. 28. 19:07
 28/35 anonim ***** válasza:
24. Igaz, akkor mehet egésznap spongyabob. Eléggé idegesítő a röhögese...
jan. 28. 21:26
 29/35 anonim ***** válasza:
28-as: a kérdezö nem hülyegyerekeket akar létrehozni, normál helyen a gyerek nem néz egész nap TV-t, még a szomszéd idegesítése végett sem.
jan. 29. 08:29
 30/35 anonim ***** válasza:

29, akkor a Gyermek zene - katolikus radió jó lesz? Amúgy nagyon sokan háttérzajnak használják a televiziót és a rádiót. Én sem tudok csendben ülni sehol. Kismorom óta a rádió szól a szobámban, és igen, még tanulás közben is... Azért mert te hulla csöndben éled le az életed attól még mások nem. Nekem is van fiam és mikor megszületett akkor is ment a rádió mindig a szobájában, még alváskor is. Jelenleg 10 éves a gyerek és akkor sem kell fel este, ha kint a fejünk felett dörög az ég, és majd leszakad a tető akkorákat dörren...

Amúgy a hangos zenét, tv-t akkor is úgy lehet "felejteni", amikor anyuka elmegy a gyerekkel levegőzni, vagy bevásárolni... Mindent meglehet oldani, kivéve azt, hogy normális kommunikációval megkérd a szomszédot, hogy állítsa le magát.

Annyi biztos, hogy én nem úgy viselkednék ahogyan a kérdező! Ha erre még nem jöttél rá... Az biztos,hogyha beszolna a szomszed, hogy ne trappoljak, ezek után direkt fapapucsot vennék. Ha ő így tart be, akkor én meg úgy. Az biztos, hogy minden írásos papírját eltennék, majd amikor összegyűlik pár darab besétálnék a rendőrségre és hivatalos feljelentést tennék! Ha az ajtómban zaklatni merne, még azt is megoldanám, hogy távolságtartásit intézzenek neki,aztán járjon a tűzlépcsőn, mert ha közeljön rendőrt hívnék rá! Nem csak az amerikai filmekben lehet ilyent csinálni! Azért álljon már le a 🌲szfej! Ha ő annyira szar életet él, hogy azon élvezkedik, hogy másokét is tönkre teszi, akkor emberére akad, mert én nekem meg annyira jó az életem, hogy nem tudja elbaszni, csak röhögni tudnék rajta, had egye a méreg! Ha szerencsém van bele is döglik a keserűségébe!

jan. 29. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!