Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetek a szomszéd zaklatá...

Mit tehetek a szomszéd zaklatása ellen?

Figyelt kérdés

Egy társasházban élünk és van a házban egy fentebbi szintén lakó aki többeket zaklat. Leveleket ír amiket az ajtóra tesz, vagy emailt, esetleg felhívja a közös képviselőt, aki aztán minket.

Nekünk van két gyerekünk, az egyik még csak egy év alatti. Éjjel még kel, felsír. Ha sír azért kapunk levelet, ha rohanok hozzá, hogy ne- vagy minél kevesebbet sirjon az a baja, hogy trappolunk.

Ha elmegy nálunk valaki éjjel wcre, akkor zavarja a wc lehúzás hangja. Ha fürdünk az a baja, hogy a gyerek ott kacag, játszik a kádban.

Ha nappal a szobában játszik a gyerek, akkor zavarja a játék zaja, vagy az ha a nagyobb járkál. Ha van nálunk valaki zavarja a beszéd.

Legutóbb azért hívta fel a közös képviselőt, mert nem jeleztem a többi lakónak (neki), hogy nálunk összejövetel lesz. Az összejövetel egyébként az volt, hogy egy szombat delutan átjött két ovis társa a fiamnak és délután 15 órától 2 órán át játszottak, amíg én beszélgettem a két anyukaval meg megittunk egy bögre teát.

Mindent megpróbáltunk már. Szőnyegeket tettünk, alíg vagyunk itthon, korábban fektetem a gyerekeket, állandóan fegyelmezem őket. Konkrétan már feszengek a saját lakásomban, hogy mikor jön egy üzenet vagy mikor vár egy újabb megalázó postit a levelesen.

Milyen eszközeim vannak a leállításra?

A többi lakó (de vagy 20 másik lakásban laknak a házban, köztük az alattunk lakó néni) semmit se érzékel belőlünk elmondása szerint. A közös képviselőnek már tele van a hócipője, megérti a problémát és arról is van tudomásunk, hogy másik családos lakót is zaklat ez az ember.

Mit lehet egy ilyen emberrel tenni?

Sajnos a költözés nem opció mert örültünk, hogy ezt a lakást sikerül megvenni.

tegnap 08:15
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%
A másik családos lakóval (meg ha még valakiket zalkat, azzal is) beszéljetek, és közösen tegyetek feljelentést zaklatásért.
tegnap 08:26
 2/21 anonim ***** válasza:
69%

Kezdd el összegyűjteni a firkálmányait, legyen csak meg. Mikor már van pár darab, küldj neki ajánlott levelet melyben felszólítod, fejezze be, ha valami problémája van jelentsen fel a rendőrségen. Amennyiben folytatja ezt a viselkedést, te leszel kénytelen feljelenteni őt zaklatásért. Ha a közössel jóban vagy, beszéld meg vele, hogy neki is küldesz egyet, hogy ő se zaklasson ilyen hülyeségekkel, nem vagy köteles eltűrni. Ő ezzel tudja felé fedezni magát, hogy miért nem ugrabugrál neki.

Személyes találkozásnál meg vagy röhögj rá köszönés nélkül, vagy nézz rá csodálkozva és menj tovább, ne hallgasd meg. Röhögés, fejcsóválás, ajtó becsuk.

tegnap 08:28
 3/21 anonim ***** válasza:
69%
Metált hallgatnék. Azt szeretem.
tegnap 08:37
 4/21 anonim ***** válasza:
70%
Pedig ez zaklatás, bűncselekmény, fel kell jelenteni. Nekem is volt ilyen problémas szomszédom aki zavart minden hang,közben meg ő maga nagyon hangos volt. Én vettem egy gitárt, mert ha zavarja ha délután 2kor mosok, akkor nem érdekel hogy mi a kínja.
tegnap 08:53
 5/21 anonim ***** válasza:
18%

Legyetek csendesek, hogy ne adjatok neki okot panaszra.

Fölöttünk is rohangálnak a kölykök, fürödni nem lehet nyugodtan, mert lehallatszik a visítozás a fürdőjükből.

tegnap 08:57
 6/21 A kérdező kommentje:

Ennél csendesebb már nem tudok és nem is szeretnék lenni. Nem tudok repülni. Bocsánat de mi is itt ÉLÜNK. Szerintem korrektül leírtam fentebb, hogy másokat nem zavarunk, és igyekszem!! Tényleg igyekszem a családommal együtt beilleszkedni a közösségbe ami szerintem sikerült is, kivéve ennek az egy embernek a mércéje szerint.

Nem hergelem szándékosan, nem hallgatunk hangos zenét, nem kalapálok reggel a konyhában vagy nem ordít a rádió, stb. Nem is fogok.

Igyekszünk nem visitozni, de szerintem amikor valaki beköltözik egy 30 lakásos panelházba, akkor azt figyelembe veszi, hogy ez nem egy mindentől elzárt tanya lesz. Mondjuk állítom ez az ember leölné a madarakat vagy a reggel ugató kutyákat ha tanyán élne.

Köszönöm.

tegnap 10:03
 7/21 anonim ***** válasza:
84%
Légy hangos kérdező, ha minden szarért zaklat akkor miért érdekel a véleménye?
tegnap 10:03
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Túlreagálod kérdező, a szomszédod egy beteg ember. Nem kell vele foglalkozni. Illetve ha zavarnak téged a levelei, akkor feljelented zaklatásért.
tegnap 10:05
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus áldozat vagy, akármennyire leszel dühös az valóságért. Kapsz 4 választ ami téged véd, nulla reakció, az egyetlen rádpirítóra meg fél oldalas litániában védekezel a semmi ellen. Miért nem azokkal beszélgetsz akik ötleteket adnak a problémádra? Amúgy miért nem röhögöd ki a kalimpáló szomszédot? Miért nem mondod meg neki, hogy nevelgesse a jó édes anyját? Tudom, mert megpróbálsz beilleszkedni. Pedig nem azt teszed, hagyod magad b.szogatni.
tegnap 10:15
 10/21 anonim ***** válasza:
65%
Gyöngye ember vagy kérdező, ha ilyen debil szomszédom lenne nálam éjjel nappal menne a heavy metal.
tegnap 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!