Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetek a szomszéd zaklatá...

Mit tehetek a szomszéd zaklatása ellen?

Figyelt kérdés

Egy társasházban élünk és van a házban egy fentebbi szintén lakó aki többeket zaklat. Leveleket ír amiket az ajtóra tesz, vagy emailt, esetleg felhívja a közös képviselőt, aki aztán minket.

Nekünk van két gyerekünk, az egyik még csak egy év alatti. Éjjel még kel, felsír. Ha sír azért kapunk levelet, ha rohanok hozzá, hogy ne- vagy minél kevesebbet sirjon az a baja, hogy trappolunk.

Ha elmegy nálunk valaki éjjel wcre, akkor zavarja a wc lehúzás hangja. Ha fürdünk az a baja, hogy a gyerek ott kacag, játszik a kádban.

Ha nappal a szobában játszik a gyerek, akkor zavarja a játék zaja, vagy az ha a nagyobb járkál. Ha van nálunk valaki zavarja a beszéd.

Legutóbb azért hívta fel a közös képviselőt, mert nem jeleztem a többi lakónak (neki), hogy nálunk összejövetel lesz. Az összejövetel egyébként az volt, hogy egy szombat delutan átjött két ovis társa a fiamnak és délután 15 órától 2 órán át játszottak, amíg én beszélgettem a két anyukaval meg megittunk egy bögre teát.

Mindent megpróbáltunk már. Szőnyegeket tettünk, alíg vagyunk itthon, korábban fektetem a gyerekeket, állandóan fegyelmezem őket. Konkrétan már feszengek a saját lakásomban, hogy mikor jön egy üzenet vagy mikor vár egy újabb megalázó postit a levelesen.

Milyen eszközeim vannak a leállításra?

A többi lakó (de vagy 20 másik lakásban laknak a házban, köztük az alattunk lakó néni) semmit se érzékel belőlünk elmondása szerint. A közös képviselőnek már tele van a hócipője, megérti a problémát és arról is van tudomásunk, hogy másik családos lakót is zaklat ez az ember.

Mit lehet egy ilyen emberrel tenni?

Sajnos a költözés nem opció mert örültünk, hogy ezt a lakást sikerül megvenni.

tegnap 08:15
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

9. Lehet, nem tudom.

Azért nem reagáltam az ötletekre bővebben annál, hogy "Köszönöm" mert ennyit gondolok, hogy "köszönöm" meg mert egyrészt, a hasznos válasz megerősített abban, hogy ez tényleg zaklatás, és másrészt meg mert megbizonyosodtam arról, hogy fel lehet valakit ezért jelenteni, meg harmadrészt a gyerekeimmel foglalkozom éppen és nem tudok mindig regényt írni.

Nyilván ő annak áldozata, hogy vannak családos emberek körülötte, akik hangosabbak, mint egy egyedül élő középkorú ember és mi meg a folyamatos piszkálása miatt vagyunk áldozatok. Hiába törekedtünk eddig a kedvében járni, nem megy, de ettől nem fogok/fogunk felvenni olyan szokásokat amikkel amúgy nem élünk együtt. (Metál zene, gitár, stb.) Bevallom én is többre értékelem ha nem ordít zene vagy nincs túl nagy zaj, de a nulla zaj és a nincs nagy zaj között is óriási a különbség.

tegnap 10:46
 12/23 A kérdező kommentje:

Annyit tudok a közös képviselet kapcsán egyébként, hogy nagyon fel voltak háborodva legutóbb a ffire mert valami más ügy kapcsán ment oda a közelmúltban balhezni (velük volt kivételesen baja nem a szomszedaaggal) es elküdlték a p.csába. szóval valszleg a közös képviselőt fenyités nélkül is meg tudjuk arról győzni hogy ne vegye túl komolyan.

Amúgy ő feljelentjet azért ha mondjuk a gyerek éjjel sír vagy ilyesmi? Én úgy értelmezem a törvényt, hogy igen, de lehet nem jól értem. Mi történik ha mondjuk egyszer csak kihívja a rendőrt? A rendő kijön arra, ha mondjuk nálunk a gyerek a kádban kacag vagy ha pisilésnél lecsapódik a wc deszka? (Mondjuk lecsapodas gatlos, de kb ilyen erősségű zaj lehet) Vagy ha epitokockazik és eldől a torony amit épít, stb.. vagy ha leesik a cumisüveg a padlóra? Ezek sztem normális élet zajai és egy egy hangot okoz, de őt ez is zavarja és ezért fenyeget. Amúgy sokszor olyanért is kapunk ami nem mi vagyunk, pl otthon se tartózkodunk.

tegnap 10:52
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

"Mi történik ha mondjuk egyszer csak kihívja a rendőrt?"

Ránk már hívta ki a rendőrt a szomszédom délutáni gyerekzaj miatt. Kijöttek és mondták hogy elbeszélgetnek a szomszéddal, hogy mégegyszer ne hívja ki gyerekzaj miatt őket. Elmondták nekünk a rendőrök hogy fel tudom őt jelenteni zaklatásért, mert az indokolatlan többszöri rendőrség kihívása zaklatásnak minősül. Gyerekzajt köteles tűrni. Az is lehet hogy kihívta már a rendőrséget, csak jól lecseszték hogy emiatt hívta fel őket.

tegnap 11:08
 14/23 anonim ***** válasza:
85%
Én már a munkámból fakadóan mindig a tartó és kölcsönösen előnyös megoldásokat keresem. Volt egy ilyen alsó szomszédunk mikor még panelben laktunk. Ha főztem akkor kaja szag volt a nappalijában amitől rosszul lett. Zavarta az ágy nyikorgása és, hogy horkolok. Az mikor átjöttek a barátok és délután beszélgettünk. Mindenért vagy levél volt az ajtón, kiírás az üzenőfalon, szólás a közös képviselőnek meg persze mocskolt engem a többi lakónak. Minden kultúrált megoldást kipróbáltam. Csak rosszabb lett mindegyik után. Ezeket a rosszindulat és gonoszság élteti. Nem vagyok rá büszke de egyszer mikor filmeztem akkor elkezdte verni az ajtóm, hogy d***lnék meg nem tud aludni. Délután 2 volt. Kimentem bele álltam az arcába és részletesen elmondtam neki, hogy szét fogom kapni mint foxi a lábtörlőt. Mondja csak el mindenkinek, hogy mivel fenyegettem. Senki nem fog neki hinni meg feljelentem jó hírnév rontásért is. Aztán még fizethet is nekem. Nem vagyok rá büszke de másból ezek a nyomorultak nem értenek olyan ostobák.
tegnap 11:27
 15/23 anonim ***** válasza:
58%
Az 5-ös az ügyeletes veszekedö
tegnap 11:31
 16/23 anonim ***** válasza:
16%
10-es: ezzel elérnéd azt, hogy tényleg megbüntessenek zajkeltés miatt - a szomszéd nyerne!
tegnap 11:32
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ugyanilyen gyógyós volt a szomszédom panelban. Szépen, udvariasan kértem először és másodszorra is. Csak rosszabb lett! Csak a saját nyelvükön értenek, én is szóltam neki paraszt stílusban ha porszívózott, fürdött, köhögött.
tegnap 11:44
 18/23 A kérdező kommentje:
13 wao, na ezt nem gondoltam vna. Jó amúgy azt is el tudom képzelni hogy gyerekzsivaj és gyerekzsivaj között is van különbség.. laktunk mi is régebben másik kerületben, tipikusan nem panelos környékén, olyan társasházban ahol volt több kerületi önkormányzati szoc.alapon igényelhető "szükség"lakás és ott azért volt időszak amikor 4-6 egész változatos korú és összetételű gyereksereg élt egy lakásban. Nem tudom ki kinek a kije volt, de nem ez a csürhe, horda jellegű életvitel jellemez most minket, mint ami akkoriban ott ment. Mindenesetre ott kimentek a rendőrök simán a lakók jelzésére ha mondjuk a gyerekek lenn ordibaltak a belső udvarban és valaki kihívta őket rajuk.. vagy akkor is amikor szülő egy szem se volt otthon, de a lakásban átjáró ház volt éjjel nappal a gyerekek miatt... Bár emlékeim szerint ott ezzel se lehetett mit tenni csak elviselni amit mondjuk viszont megértek, hogy nem lenne muszáj. De ezt csak példaként hoztam, mert mi közel se vagyunk ilyen orkok.
tegnap 12:34
 19/23 A kérdező kommentje:

14. Én valszleg nem, de a férjem részéről már nem sok kell, hogy uezt tegye amit te. 🤷

Bár ez nem normális, kinézek belőle, hogy utána méginkabb megkeseríti az életünket. Azért megnézném a fejét amikor kiosztja 😃

tegnap 12:38
 20/23 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem lásd be, hogy valóban hangosak vagytok!

Próbálj meg változtatni azon, amin tudsz, pl ne trappolj, mint egy medve, mikor mész a síró gyermekedhez.

A gyerekzsivaj meg olyan, hogy őt is nyugiban figyelmeztetheted, hogy kicsit halkabban nevessen, mert nem fog meghalni ettől hidd el, és lelki sérülést sem szenved.

tegnap 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!