Mit tehetek a szomszéd zaklatása ellen?
Egy társasházban élünk és van a házban egy fentebbi szintén lakó aki többeket zaklat. Leveleket ír amiket az ajtóra tesz, vagy emailt, esetleg felhívja a közös képviselőt, aki aztán minket.
Nekünk van két gyerekünk, az egyik még csak egy év alatti. Éjjel még kel, felsír. Ha sír azért kapunk levelet, ha rohanok hozzá, hogy ne- vagy minél kevesebbet sirjon az a baja, hogy trappolunk.
Ha elmegy nálunk valaki éjjel wcre, akkor zavarja a wc lehúzás hangja. Ha fürdünk az a baja, hogy a gyerek ott kacag, játszik a kádban.
Ha nappal a szobában játszik a gyerek, akkor zavarja a játék zaja, vagy az ha a nagyobb járkál. Ha van nálunk valaki zavarja a beszéd.
Legutóbb azért hívta fel a közös képviselőt, mert nem jeleztem a többi lakónak (neki), hogy nálunk összejövetel lesz. Az összejövetel egyébként az volt, hogy egy szombat delutan átjött két ovis társa a fiamnak és délután 15 órától 2 órán át játszottak, amíg én beszélgettem a két anyukaval meg megittunk egy bögre teát.
Mindent megpróbáltunk már. Szőnyegeket tettünk, alíg vagyunk itthon, korábban fektetem a gyerekeket, állandóan fegyelmezem őket. Konkrétan már feszengek a saját lakásomban, hogy mikor jön egy üzenet vagy mikor vár egy újabb megalázó postit a levelesen.
Milyen eszközeim vannak a leállításra?
A többi lakó (de vagy 20 másik lakásban laknak a házban, köztük az alattunk lakó néni) semmit se érzékel belőlünk elmondása szerint. A közös képviselőnek már tele van a hócipője, megérti a problémát és arról is van tudomásunk, hogy másik családos lakót is zaklat ez az ember.
Mit lehet egy ilyen emberrel tenni?
Sajnos a költözés nem opció mert örültünk, hogy ezt a lakást sikerül megvenni.
9. Lehet, nem tudom.
Azért nem reagáltam az ötletekre bővebben annál, hogy "Köszönöm" mert ennyit gondolok, hogy "köszönöm" meg mert egyrészt, a hasznos válasz megerősített abban, hogy ez tényleg zaklatás, és másrészt meg mert megbizonyosodtam arról, hogy fel lehet valakit ezért jelenteni, meg harmadrészt a gyerekeimmel foglalkozom éppen és nem tudok mindig regényt írni.
Nyilván ő annak áldozata, hogy vannak családos emberek körülötte, akik hangosabbak, mint egy egyedül élő középkorú ember és mi meg a folyamatos piszkálása miatt vagyunk áldozatok. Hiába törekedtünk eddig a kedvében járni, nem megy, de ettől nem fogok/fogunk felvenni olyan szokásokat amikkel amúgy nem élünk együtt. (Metál zene, gitár, stb.) Bevallom én is többre értékelem ha nem ordít zene vagy nincs túl nagy zaj, de a nulla zaj és a nincs nagy zaj között is óriási a különbség.
Annyit tudok a közös képviselet kapcsán egyébként, hogy nagyon fel voltak háborodva legutóbb a ffire mert valami más ügy kapcsán ment oda a közelmúltban balhezni (velük volt kivételesen baja nem a szomszedaaggal) es elküdlték a p.csába. szóval valszleg a közös képviselőt fenyités nélkül is meg tudjuk arról győzni hogy ne vegye túl komolyan.
Amúgy ő feljelentjet azért ha mondjuk a gyerek éjjel sír vagy ilyesmi? Én úgy értelmezem a törvényt, hogy igen, de lehet nem jól értem. Mi történik ha mondjuk egyszer csak kihívja a rendőrt? A rendő kijön arra, ha mondjuk nálunk a gyerek a kádban kacag vagy ha pisilésnél lecsapódik a wc deszka? (Mondjuk lecsapodas gatlos, de kb ilyen erősségű zaj lehet) Vagy ha epitokockazik és eldől a torony amit épít, stb.. vagy ha leesik a cumisüveg a padlóra? Ezek sztem normális élet zajai és egy egy hangot okoz, de őt ez is zavarja és ezért fenyeget. Amúgy sokszor olyanért is kapunk ami nem mi vagyunk, pl otthon se tartózkodunk.
"Mi történik ha mondjuk egyszer csak kihívja a rendőrt?"
Ránk már hívta ki a rendőrt a szomszédom délutáni gyerekzaj miatt. Kijöttek és mondták hogy elbeszélgetnek a szomszéddal, hogy mégegyszer ne hívja ki gyerekzaj miatt őket. Elmondták nekünk a rendőrök hogy fel tudom őt jelenteni zaklatásért, mert az indokolatlan többszöri rendőrség kihívása zaklatásnak minősül. Gyerekzajt köteles tűrni. Az is lehet hogy kihívta már a rendőrséget, csak jól lecseszték hogy emiatt hívta fel őket.
14. Én valszleg nem, de a férjem részéről már nem sok kell, hogy uezt tegye amit te. 🤷
Bár ez nem normális, kinézek belőle, hogy utána méginkabb megkeseríti az életünket. Azért megnézném a fejét amikor kiosztja 😃
Szerintem lásd be, hogy valóban hangosak vagytok!
Próbálj meg változtatni azon, amin tudsz, pl ne trappolj, mint egy medve, mikor mész a síró gyermekedhez.
A gyerekzsivaj meg olyan, hogy őt is nyugiban figyelmeztetheted, hogy kicsit halkabban nevessen, mert nem fog meghalni ettől hidd el, és lelki sérülést sem szenved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!