Pesten miért nem köszönnek vissza ha belépek egy kisboltba?
Figyelt kérdés
Nekem ez olyan fura. A pestieknek meg úgy vettem észre hogy én vagyok a fura hogy köszöngetek. 1-2 fős kisboltokra gondolok, pl. festékbolt, csapágybolt, trafik, stb.tegnap 16:26
1/9 anonim válasza:
Vidékről mentél fel Pestre?:D
Hallottam már pestiektől, hogy mi "vidékiek" túlságosan közvetlenek vagyunk idegen emberekkel. Szerintem is fura, hogy nem köszönnek, én is tapasztaltam már, de semmiféleképpen ne általánosítsunk, vannak tisztelettudóak is
2/9 anonim válasza:
Nem szokás, szerencsére ott kevésbé bizalmaskodóak az emberek, mert sokan megfordulnak arra.. vidéken szerintem rosszabb, mert állandóan személyeskednek és mennek bele a személyes teredbe, ha nem mosolyogsz,mert pl. fáradt vagy, keresztbe tesznek.. meg jönnek az idióta kérdések: "mikor mész már férjhez?"/"van valakid?"...ekkor szoktam visszakérdezni, hogy és "mi köze hozzá?" Nem egy ismeretlen vénasszonnyal/vénemberrel akarom megvitatni életem fontos pillanatait.
3/9 anonim válasza:
Én is mindenhol köszönök, ahol rögtön az ajtó mellett van a kassza, még rossman/dm-be is. Nem tartom számon, hogy pesten nem köszönnek vissza, vidéken meg igen, én így szoktam meg, nézzenek furának, nekem teljesen mindegy. Szerintem nem illetlenség köszönni, semmi kínos nincs benne annak, aki köszön.
4/9 A kérdező kommentje:
Engem sem zavar csak fura és idegen nekem.
tegnap 18:15
5/9 anonim válasza:
Nem tudom merre jártál, mert én Pestiként bárhol köszönök és vissza is köszönnek. Ez az alapvető.
6/9 anonim válasza:
Én Pesten (is) mindig köszönök és vissza is szoktak.
7/9 anonim válasza:
Pár napot voltam két hónapja Pesten, elég sok boltban voltam ez idő alatt. A kasszásoknak köszöntem ők vissza is köszöntek. De idegen embereknek én még “vidéken” se köszöngetek. Minek?
8/9 anonim válasza:
Mert nem ismerik a nyelvet. Legközelebb vietnámiul köszönj!
Üdv a fideszmigráncsok világában!
9/9 anonim válasza:
Belépsz, köszönsz, a kasszásnak kell csak visszaköszönnie, de ha mással foglalkozik, akkor neki se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!