Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy albérletben három lakó él, és valaki közülük heti 40 órát a konyhában ülve dolgozik? Elfogadható ez, vagy sem?

Figyelt kérdés
jan. 1. 11:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem elfogadható, mert a konyha közös helyiségnek minősül és azzal, hogy heti 40 órában ott ül, gyakorlatilag kisajátítja.
jan. 1. 12:59
 12/24 A kérdező kommentje:
11) Hány órában lenne normális ha ott ül? Pl, ha veled élne :)?
jan. 1. 13:04
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Engem zavarna. A főzés-mosogatás zajjal ját. Csörömpöléssel. Nyilván nem direkt csináljuk. Nem szeretnék úgy főzni, mosogatni, enni, hogy lábujjhegyen kellene mászkálnom miatta, mert "jajj, szegényt zavarom a munkában".

Az asztalra is szükség van. Azt sem szeretném, ha úgy kellene ennem, hogy az ő papírjai között kaparok magamnak egy tenyérnyi helyet, igen-igen odafigyelve, nehogy rászóródjon a morzsa, kifröccsenjen a zsír.

jan. 1. 13:20
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Addig nem zavarna, amíg nem szól rám, hogy ne főzzek, vagy beszélgessek, vagy porszívózzak körülötte, mert zavarom a munkában.
jan. 1. 13:33
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Valakiknél inkább a konyha a közösségi tér, mert egy szobában élnek és azt megtartják privát szférának. Ilyen egyik lánybarátom is, illetve egy másik lánybarátomnak amerikai lakása van. Amikor előbbi lánynál nyomtam a home office-t, akkor a konyhában voltam.
jan. 1. 13:36
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
A lényegen elsiklottam. Ilyenkor viszont közös élettérben privát szféra lenne a HO is. Hát ez attól függ, hogy a többiek mennyire vannak ott és mennyire zavarja őket.
jan. 1. 13:38
 17/24 anonim ***** válasza:
75%

"ez a platform arra van, hogy kérdéseket tegyünk fel, és megnézzük, hogy egy külső szemlélő hogyan látja a dolgokat"

Én mint külső szemlélő nem látom sehogy, mert nem én élek vele, nem én tudom, hogy zavar-e.

Olyan, mintha feltételeznéd, vannak dolgok, amiket szóvá kell tenni függetlenül attól, hogy zavar-e minket.

jan. 1. 14:14
 18/24 anonim ***** válasza:
76%

Engem zavarna. Menjen a szobájába, gondoskodjon magának asztalról, több megoldás is van, nem kell nagy íróasztalt venni.

Családtagnak is ugyanezt mondanám, hát még egy "idegennek".

jan. 1. 14:47
 19/24 anonim ***** válasza:
68%
Engem is zavarna. Mindig nyomasztana, hogy ott ül állandóan, amikor mondjuk ételt csinálok, vagy eszem. Amúgy sem normális dolog. Minden helyiségnek megvan a maga funkciója. Ezt egy saját lakásban meg lehet csinálni, de egy három fős albérletben nem.
jan. 1. 16:29
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt én pont ezért nem mennék ilyen albérletbe. Nem lehet normálisan megoldani a közös helyiségek használatát.

Ha mégis rászorulnék, akkor nyilván, amíg mindenki munkahelyen/kint van, addig nyugodtan használja, de amint megjött valaki, tegye el magát a szobájába. Az íróasztal az az ő línyelme... ha neki jó anélkül, hát hajrá.

Szóval na, a közös helyiségeket a rendeltetésük szerint kellene használni. Fürdőben fürdünk, konyhában főzünk/eszünk.

jan. 1. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!