Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan tudnék segíteni egy...

Hogyan tudnék segíteni egy hajléktalanon?

Figyelt kérdés
A lakhelyemen egyetlen egy hajléktalan férfi él. Lent alszik a Dunán, nagyon sajnálom látszik rajta, hogy értelmes képben van. Tudom, hogy nem fogom tudni felkarolni, de ebben a hidegben folyamatosan azon gondolkozom, hogy megfagy, egy kis szatyor van nála. Nálunk nincs hajléktalanszálló. Az emberi gonoszság a településünkön határtalan és a segítségnyújtás is egyenlő a nullával. Ha még él ebben a hidegben esetleg valakinek ötlete, hol lehet jelezni, hogy nagyon gyenge? Dolgozott egy háznál de az ünnepek alatt dobták ki.

dec. 30. 11:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, mondjuk a 112-őt is felhívhatod, aztán lehet, hogy küldenek érte mentőt.
dec. 30. 14:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ételt meleg teát adtam neki. Ma is kimentem, mert kicsit többet főztem, viszont nem láttam. Remélem valaki gyorsabban kapcsolt, mint én és el tud bújni a hideg elől. A társaságomban mindenki hülyének néz köztük a párom is, hogy majd ők is beöltöznek hajléktalannak, meg biztos hazudik. De nem tudok szó és segítség nélkül elmenni mellette, még ha nem is tudom megváltani a világot úgy érzem ennyit megtehetek. Szerintük fiatal vagyok és nem csalódtam még az emberekben. 25 évesen nyílván nem láttam annyi dolgot, de sokkal jobb érzés segíteni, mint belerúgni valakibe. Köszönöm a válaszokat, sokat olvastam utána mit lehet hogyan lehet, ha látom biztosan beszélek vele, hogy jobb lenne neki egy szállón egy másik településen találtam is és elfogadja e azt a segítséget, hogy felhívom a 112-őt.
dec. 30. 15:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szociális munkásként kérdezem, hátha tudok segíteni, melyik ez a település?
dec. 30. 17:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha akarna, már elment volna egy szállóra, van olyan ahol Cska nappal lehet lenni, de mosni, tisztálkodni enni tud van olyan ahova éjszakára mehet. Valószínűleg nem akar menni más emberekkel oaztozkodn ibarmin is és jobb ha vigyázol ilyen naivan mert könnyen kinyirhat vagy rosszabb. Értesíts szoc munkást vagy add oda neki a telefonod hogy tudjak - e fogadni. Ne te döntsd el hol lenne neki jó, mert agresszív lesz
dec. 30. 18:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Volt egy ilyen sztori, Ica néni és Szandra. Meghatódtsm rajta, de nem végződött jól.
dec. 30. 18:17
 16/16 anonim ***** válasza:

Én örülök, hogy vannak még ilyen emberek, akik segítenék a másikat:).

Jól jártál el.

dec. 30. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!