Hogyan tudnék segíteni egy hajléktalanon?
Kedves kérdező, mondjuk a 112-őt is felhívhatod, aztán lehet, hogy küldenek érte mentőt.
dec. 30. 14:32
12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ételt meleg teát adtam neki. Ma is kimentem, mert kicsit többet főztem, viszont nem láttam. Remélem valaki gyorsabban kapcsolt, mint én és el tud bújni a hideg elől. A társaságomban mindenki hülyének néz köztük a párom is, hogy majd ők is beöltöznek hajléktalannak, meg biztos hazudik. De nem tudok szó és segítség nélkül elmenni mellette, még ha nem is tudom megváltani a világot úgy érzem ennyit megtehetek. Szerintük fiatal vagyok és nem csalódtam még az emberekben. 25 évesen nyílván nem láttam annyi dolgot, de sokkal jobb érzés segíteni, mint belerúgni valakibe. Köszönöm a válaszokat, sokat olvastam utána mit lehet hogyan lehet, ha látom biztosan beszélek vele, hogy jobb lenne neki egy szállón egy másik településen találtam is és elfogadja e azt a segítséget, hogy felhívom a 112-őt.
Szociális munkásként kérdezem, hátha tudok segíteni, melyik ez a település?
dec. 30. 17:48
Ha akarna, már elment volna egy szállóra, van olyan ahol Cska nappal lehet lenni, de mosni, tisztálkodni enni tud van olyan ahova éjszakára mehet. Valószínűleg nem akar menni más emberekkel oaztozkodn ibarmin is és jobb ha vigyázol ilyen naivan mert könnyen kinyirhat vagy rosszabb. Értesíts szoc munkást vagy add oda neki a telefonod hogy tudjak - e fogadni. Ne te döntsd el hol lenne neki jó, mert agresszív lesz
dec. 30. 18:03
Volt egy ilyen sztori, Ica néni és Szandra. Meghatódtsm rajta, de nem végződött jól.
dec. 30. 18:17
Én örülök, hogy vannak még ilyen emberek, akik segítenék a másikat:).
Jól jártál el.
dec. 30. 20:15
Jó olvasni hogy a sok aljas ember között akadnak még jók.
Most vajon mennyien fagyhatnak meg akik sátrakban laknak?
Hol tudnak még aludni?
Mi újság van azzal akinek segítettél?
jan. 15. 08:44
18/21 A kérdező kommentje:
Sajnos azóta sem láttam, csak bízom benne, hogy nem fagyott meg a Dunán. De sajnos nagyobb esélyt látok arra, mint, hogy eljutott másik településre. Nagyon sajnálom őket, nyílván mindenki a maga sorsának a kovàcsa, de egy ember sem érdemli meg ezt.
Sajnos segítség nélkül egy hajléktalan nem fog tudni felállni magától.
Vajon mennyien halnak meg most a szabadban? Sokan. Sátorban nem lehet túlélni esetleg ha fűtött azt pedig hogyan oldják meg?
Tegnap láttam egy videót hogy egy 18 éves lány befogadott egy idős nénit,de egy idő után a néni az alkoholt választotta...
jan. 16. 19:12
Jah közben láttam hogy már más is írta szandrát és a nénit.
jan. 16. 19:13
Kapcsolódó kérdések: