Hogyan tudnék segíteni egy hajléktalanon?
De hogyan intézkedjen magának ha se telefon semmi nincs nála?
Nem szeretném befogadni, csak kegyetlen látni, hogy egy ember aki dolgozik hirtelen hajléktalanná válik
Kaját, meleg teát vihetsz neki.
Takarót is.
A legjobb mindenkinek az lenne, ha magán próbálna meg segíteni, - ő maga járna utána a gondjának és intézne valamit, ami emberibbé teheti az életét.
Addig is: pénzt semmi szín alatt nincs értelme adni neki! Az viszont garantált, hogy egy pille palack forró, ízesített teának tudna örülni - ha nem is az íze miatt, mint inkább azért, mert melegítené valami egy ideig a takarózásra használt valami alatt. Budapesten megtette azt egy hajléktalan romával - 7 fokban a belvárosban egy portás, hogy bekopogtatott vizet kérni, mert belefagyott a flakonjába a víz és nem adott. Lefőztem otthon egy jó adag teát, amelyből magamnak is tettem félre és ennek az embernek is levittem egy jó liternyit. Az arca többet árult el, mint a beszéde!...
A kellemetlen oldala az egy ilyen gondoskodásnak, hogy egy-két alkalmat követően elvárás szintre emelkedik az, ami valójában nem jár, - nem a köznapi polgártól jár egy ilyen embernek. Volt olyan hajléktalan Újpesten, akit a legvégén én küldtem el a környékről, mert - szintén télvíz idején - vittem le egy szerencsétlennek egy üvegben forró levest (kanállal, amit neki is adtam), de a végén eljutott odáig a (huszon éves) fickó, hogy a feleségemtől felvágottat reklamált a kapott zsemléhez - és én ezt már agresszív túlzásnak véltem annak árnyékában, hogy még csak annyit sem ajánlott fel ezért a nejemnek, hogy a kapuig segítsen neki elvinni a tele szatyrokat. Nagyon sok ember képtelen, ill. nem is hajlandó különbséget tenni az adható és járandó között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!