Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan tudnék segíteni egy...

Hogyan tudnék segíteni egy hajléktalanon?

Figyelt kérdés
A lakhelyemen egyetlen egy hajléktalan férfi él. Lent alszik a Dunán, nagyon sajnálom látszik rajta, hogy értelmes képben van. Tudom, hogy nem fogom tudni felkarolni, de ebben a hidegben folyamatosan azon gondolkozom, hogy megfagy, egy kis szatyor van nála. Nálunk nincs hajléktalanszálló. Az emberi gonoszság a településünkön határtalan és a segítségnyújtás is egyenlő a nullával. Ha még él ebben a hidegben esetleg valakinek ötlete, hol lehet jelezni, hogy nagyon gyenge? Dolgozott egy háznál de az ünnepek alatt dobták ki.

dec. 30. 11:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
34%
Csak hivatalosan , ő intézkedjen magának , ne te sem a család fogadd be stb mert ráfaragsz .
dec. 30. 11:53
 2/16 A kérdező kommentje:

De hogyan intézkedjen magának ha se telefon semmi nincs nála?

Nem szeretném befogadni, csak kegyetlen látni, hogy egy ember aki dolgozik hirtelen hajléktalanná válik

dec. 30. 12:05
 3/16 anonim ***** válasza:
57%
A helyzet az, hogy valójában senki sem akar segíteni ezeken bajbajutott szerencsétleneken, ellenben elméleti tanácsokban mindenki baromi jó. Tehát a duma az megy, de magasról szarnak rájuk. Sajnos ez a helyzet. Csak szólok, a jóra való restség is az egyik főbűn egyike ..
dec. 30. 12:21
 4/16 anonim ***** válasza:
51%
3as fogadd be , mutass példát .
dec. 30. 12:22
 5/16 anonim ***** válasza:
38%
Ha nálatok nincs hajléktalanszálló, miért nem megy oda, ahol van?
dec. 30. 12:25
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
3# Nyilván ez alatt nem feltétlen azt értem, hogy akkor be kell fogadni a hajléktalanokat, elszállásolni.. De mondjuk valamennyire rendbe lehetne hozni őket, okmányaikat megcsináltatni, szappant venni nekik, hogy tudjanak tisztálkodni, sampont, hogy a hajukat rendbe tegyék, legalább annyi pénzt adni neki, hogy egy fodrászhoz el tudjon menni.. Ez nem lenne túl sok, mégis az átlagember belerúg, leköpi a hajléktalant. Semmilyen szolidaritás nincs az emberekben.
dec. 30. 12:35
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Kaját, meleg teát vihetsz neki.

Takarót is.

dec. 30. 12:59
 8/16 anonim ***** válasza:
66%
Hol van ez? Szólni kell az önkormányzatnak, hogy intézkedjen. Kell legyen szociális ellátás.
dec. 30. 13:00
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

A legjobb mindenkinek az lenne, ha magán próbálna meg segíteni, - ő maga járna utána a gondjának és intézne valamit, ami emberibbé teheti az életét.

Addig is: pénzt semmi szín alatt nincs értelme adni neki! Az viszont garantált, hogy egy pille palack forró, ízesített teának tudna örülni - ha nem is az íze miatt, mint inkább azért, mert melegítené valami egy ideig a takarózásra használt valami alatt. Budapesten megtette azt egy hajléktalan romával - 7 fokban a belvárosban egy portás, hogy bekopogtatott vizet kérni, mert belefagyott a flakonjába a víz és nem adott. Lefőztem otthon egy jó adag teát, amelyből magamnak is tettem félre és ennek az embernek is levittem egy jó liternyit. Az arca többet árult el, mint a beszéde!...

A kellemetlen oldala az egy ilyen gondoskodásnak, hogy egy-két alkalmat követően elvárás szintre emelkedik az, ami valójában nem jár, - nem a köznapi polgártól jár egy ilyen embernek. Volt olyan hajléktalan Újpesten, akit a legvégén én küldtem el a környékről, mert - szintén télvíz idején - vittem le egy szerencsétlennek egy üvegben forró levest (kanállal, amit neki is adtam), de a végén eljutott odáig a (huszon éves) fickó, hogy a feleségemtől felvágottat reklamált a kapott zsemléhez - és én ezt már agresszív túlzásnak véltem annak árnyékában, hogy még csak annyit sem ajánlott fel ezért a nejemnek, hogy a kapuig segítsen neki elvinni a tele szatyrokat. Nagyon sok ember képtelen, ill. nem is hajlandó különbséget tenni az adható és járandó között!

dec. 30. 13:52
 10/16 anonim ***** válasza:
64%
9 Budapesten naponta többször körbejárnak a szociális munkások és visznek enni, inni a hajléktalanoknak.
dec. 30. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!