A hajléktalannak miért segítenek előbb mint egy "gazdagnak", aki csak átmenetileg került hasonló helyzetbe?
Egész életemben segítőkész és jótékony voltam, mindig úgy éreztem, hogy ha valakinek segítségre van szüksége, akkor kötelességem megtenni, amit tudok. Ez számomra teljesen normális volt, és a társadalom is így tekint erre. Most azonban, részben éppen azért, mert segítettem és továbbra is segítek valakinek (családtag), átmenetileg rendkívül nehéz helyzetbe kerültem: alig tudom kifizetni a lakbéremet, és már ételre sincs pénzem.
Ez csak egy átmeneti állapot, mivel a bevételem olyan magas, hogy 2-3 hónap alatt teljesen rendezni tudnám a helyzetemet. Ennek ellenére senki nem érti meg ezt, és senki nem akar segíteni – különösen a bankok –, mert ugye elméletileg „kellene, hogy legyen pénzem”. Ugyanakkor, ha valaki hajléktalan lenne, mindenki rögtön ugrana, hogy segítsen, mert „szegény, milyen nehéz helyzetben van”.
Miért van ez így?
Ha vannak normális barátaid, akkor azok szoktak kölcsön adni.
De ez csak egy második védvonal, az első, hogy legyen félretett pénzed az ilyen esetekre.
A hajléktalanokra az emberek 99%-a magasról sz..rik a bankok meg nyilván nem adnak nekik pénzt.
Te viszont nyugodtan vehetsz fel hitelt, feltéve ha hitelképes vagy. A bank nem egy szociális segélyszolgálat, hanem profitot szeretne termelni. Nincs senki a baráti vagy családi körödben akitől kölcsön tudnál kérni?
1-4:
- Nincs túl sok barátom, akinek ezt egyáltalán említeni lehetne. Akit megkértem, egy kivételével mindenki azt mondta, hogy jaj, most épp nem tudok, bocs, aki adott valamennyit (egymillió forintot 2 hónapra), pont ő van egyébként is nehezebb helyzetben, de rövid időre segített ahogy tudott (ez is úgy tűnik jellemző, pont az segített, aki tényleg nem nagyon tudna), de ugye tudja, hogy úgyis visszakapja.
- Volt félretett pénzem, a család felemésztette.
- A család miatt hiteleket is felvettem, a legtöbb bank szerint már nem vagyok hitelképes, de ez nem azért van, mert a törlesztő nem jönne ki a fizetésemből, hanem mert a teljes hitelösszeg túl magas, és így már nem hiteleznek - épp most dönt erről az utolsó bank, akihez fordultam, remélem majd megértik a probléma lényegét. Mitől lenne szociális segélyszolgálat a bank, persze, hogy nem az.
5: Köszi az értékes hozzászólást és az időt, amit erre az értelmes mondatra szántál.
"A hajléktalannak miért segítenek előbb mint egy "gazdagnak", aki csak átmenetileg került hasonló helyzetbe?"
nem segítenek. A kérdés alap felvetése is egy értelmetlen bullshit, így nincs is értelme tovább ragozni.
Szívesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!