A mai panelokban is van társalkodó, olvasószoba mint a Szomszédok sorozatban?
Figyelt kérdés
tegnap 04:23
2/7 anonim válasza:
Régen találkoztam olyan esetekkel, hogy volt a pincerészben kialakítva ilyen közösségi szoba, klubszoba, konditerem. Ma már szinte mindenhol csak a lomok tárolására használják ezeket a tereket.
Már a panelházak alatti garázsok többségét is lomok tárolására, raktárként használják, legalábbis én ezt figyeltem meg.
3/7 anonim válasza:
Van amelyikben van, van amelyikben nincs ilyen helyiség. Ahol van ott nagy valószínűséggel nem arra használják hanem bicikli/gyerekkocsi tároló. Valószínű hogy a Szomszédok forgatási helyszínén lévő házban is tárolónak használják.
4/7 anonim válasza:
Nálunk könyvtár, olvasószoba, nappali, konyha fürdő és 3 szoba a gyerekeknek meg nekünk. :)
5/7 anonim válasza:
Nincs ilyen. Nem a szokásos pesszimizmusomból mondom, hogy szerintem már igény sincsen ilyenekre. Egyre több ismerős mondja, hogy nem is ismeri a szomszédait, az emberek köszönés nélkül mennek el egymás mellett a panelban, lépcsőházban.
6/7 anonim válasza:
Ilyen akkor sem volt ám általánosságban, csak a sorozatban a dramaturgia miatt jó ötlet volt, mert adott egy teret a szereplőknek osszefutni spontán. Ezek a helyek tárolónak épültek, és a legtöbb házban erre is használják őket, akkoriban is erre használták, de persze el tudom képzelni, hogy elszórva akardtak házak, ahol valami közösségi tér funkciót adtak neki. Illetve voltak ennél nagyobb társasházak, ahová terveztek külön társalgót is, de én sem hiszem, hogy erre igény lenne. Ha valaki a szomszédjával társalogni akár, behívja a lakásába. Ha meg annyira azért nincsenek jóban, és/vagy csak pár mondatot akar vele beszélni, azt megteszik a lépcsőházban, ház előtt.
7/7 anonim válasza:
90-es évek elején építettek utoljára panelokat. Nem értelmezhető a mai panelok kérdésköre.. nincsen.
Amúgy gazdagréten játszódik. Fogalmam sincs milyenek az ottani panelok. Nem hiszem, hogy ott, vagy bárhol bármilyen panelban lennének közösségi terek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!