Társasházban érdemes felújítás után állapotfelmérési jegyzőkönyvet csináltatni?
Figyelt kérdés
Sajnos az elmúlt években a szomszédok gagyizásai, felújításnak hívott tákolásai miatt több kár is történt. Igen, ezt nekik is megmondtam! Egy friss felújítás után érdemes jegyzővel hitelesítettni az állapotfelmérésit? Egy későbbi esetleges per esetén azt gondolom ez jól jöhet.dec. 8. 06:53
2/9 anonim válasza:
" jegyzővel hitelesítettni az állapotfelmérésit"
Jegyző nemfog kimenni állapotfelmérni neked...
3/9 A kérdező kommentje:
#2 : A közjegyzőt nem hívni kell, oda kell vinni hozzá a dokumentumot. Atyaég, ennyire nagy a tudatlanság? A szakember elkészíti az állapotfelmérésit és azt hitelesíti a jegyző!
Vettél ki valaha legálisan albérletet? Esetleg vettél bármilyen ingatlant valaha legálisan? Azokban az esetekben mit is csinált a közjegyző? A gondolkozás képessége nagyon fontos!
dec. 9. 07:11
4/9 anonim válasza:
Nem nagyon érthető,hogy ha a szomszéd gagyizik,meg tákol,abból nekem mi károd van?
5/9 anonim válasza:
Most akkor jegyző vagy közjegyző? Mert nem ugyanaz a kettő.
6/9 A kérdező kommentje:
#4 : Plafon megrepedve 3 helyiségben, fürdő és konyha beázva. A legutóbbi szakmunka eredménye ez volt. Előtte a mellettem lakó gagyi mester annyira véste a falat, hogy az oldalfal repedt el.
dec. 9. 12:27
7/9 A kérdező kommentje:
#5 : Valóban nem, az egyik a település törvényes működését felügyeli, a másik meg dokumentumot hitelesít. A jegyzőkönyvet ahhoz kell vinni, aki dokumentumot hitelesít.
dec. 9. 12:29
8/9 anonim válasza:
" Plafon megrepedve 3 helyiségben, fürdő és konyha beázva."
Ez bírói hatáskör, pp azaz polgári peres.
9/9 A kérdező kommentje:
#8 : Bizony, csak az a baj, ha valakit beperelnek az ügyvédet fogad. A vádlónak pedig bizonyítási kötelezettsége van.
tegnapelőtt 09:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!