Tulajdonképpen ma már jobb végzettséggel Magyarországon is majdnem úgy lehet élni, mint nyugaton?
Nem hinném, hogy, egy orvos úgy élne itthon, mint nyugaton.
A fizető páciensek magyar fizuból fizetnek.
És ma 1 millió Ft nem olyan sok, mint 3 éve.
Kamionos vagyok, Magyarországon a top fizum 560 ezer (nettó) volt 7 évvel ezelőtt, 4 hét kint lét után, az az 2 napot voltam Magyarországon egész hónapban. Akkoriban 520k körül volt az átlag fizum.
Most Skóciában nyomom, minden nap itthon vagyok és £2.200 a nettóm. Ez nem a legjobb fizetés itt, de tudunk belőle házat venni és van egy 11 milliós kocsim, amit kp-ra vettem. Emellett van egy 18 milliós új kocsink is, az hiteles.
Orvos ismerősöm nincs itt, de pl két fogtömésért £850 fizettem, ami máris a magyar fogorvos több mint fél havi bére, szerintem.
Az igaz, hogy az életszínvonal most stagnál. Az árak sokat emelkedtek, a fizetések a legtöbb helyen ezt nem követték le, de anyagilag még az egyszerű melósnak is jobb, mint Magyarországon. Itt is sokan panaszkodnak, hogy nem lehet megélni, de csak azért mert nem tudnak bánni a pénzzel. Azért az után szétnézve egymást érik a 40+ ezer fontos új autók. Amint kijön egy új modell, egy héten belül már látni az utcán. Szóval nem olyan rossz az, csak szeretnek panaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!