Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tulajdonképpen ma már jobb...

Tulajdonképpen ma már jobb végzettséggel Magyarországon is majdnem úgy lehet élni, mint nyugaton?

Figyelt kérdés
Most elsősorban azokra gondolok, orvosok, IT-sok, mérnökök, akik nettó egymillió felett keresnek, ami azért főleg saját lakással már egy elég versenyképes életszínvonalat jelent. Vagyis Nyugat-Európában lehet több lenne a fizetés, de a lakás és a szolgáltatások is drágábbak, vannak rokonaim Németországban, akik mondjuk középosztálybelinek számítanak ottani viszonylatban. Így megfigyelve, hogy milyen lakberendezésük, háztartási gépeik, autójuk van, nem olyan sokkal jobb, mint, ha itthon élnének, nem lenne érdemben nagy különbség szerintem. Nincs már az a nagy jólét kint sem azért, van egy szűk gazdag, tőkés osztály, de a középréteg életszínvonala nem növekszik olyan mértékben. A bevándorlás és a közbiztonság kérdését nem is említem. Amúgy meg az oktatásról is azt mondják nem olyan hű, de szuper, mint ahogy mi innen elképzeljük, vagyis nagyon attól függ milyen környékén laksz, mert sok olyan iskola van, ahol a gyerekek többsége nem is tud rendesen németül, akkor nyilván lejjebb kell vinni a szintet.

nov. 25. 17:49
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

Nem hinném, hogy, egy orvos úgy élne itthon, mint nyugaton.

A fizető páciensek magyar fizuból fizetnek.

És ma 1 millió Ft nem olyan sok, mint 3 éve.

nov. 25. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én még csövesként is szívesebben élnék Németországban mint Magyarországon. Az életszínvonalat nem csak a fizetés határozza meg, nekem pl. az is, hogy hánynom kell-e az emberek mentalitásától vagy a körülöttem élők általános közhangulatától. Persze lehet, hogy csak én születtem szar helyre, ahol mindenki csak rinyál, de nem tesz semmit.
nov. 26. 08:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Vegyésztechnikus vagyok.. 215 ezer nettót kaptam 2019-be.. most Németországba simán raktárba 1700 nettót
nov. 26. 08:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kamionos vagyok, Magyarországon a top fizum 560 ezer (nettó) volt 7 évvel ezelőtt, 4 hét kint lét után, az az 2 napot voltam Magyarországon egész hónapban. Akkoriban 520k körül volt az átlag fizum.

Most Skóciában nyomom, minden nap itthon vagyok és £2.200 a nettóm. Ez nem a legjobb fizetés itt, de tudunk belőle házat venni és van egy 11 milliós kocsim, amit kp-ra vettem. Emellett van egy 18 milliós új kocsink is, az hiteles.

Orvos ismerősöm nincs itt, de pl két fogtömésért £850 fizettem, ami máris a magyar fogorvos több mint fél havi bére, szerintem.

Az igaz, hogy az életszínvonal most stagnál. Az árak sokat emelkedtek, a fizetések a legtöbb helyen ezt nem követték le, de anyagilag még az egyszerű melósnak is jobb, mint Magyarországon. Itt is sokan panaszkodnak, hogy nem lehet megélni, de csak azért mert nem tudnak bánni a pénzzel. Azért az után szétnézve egymást érik a 40+ ezer fontos új autók. Amint kijön egy új modell, egy héten belül már látni az utcán. Szóval nem olyan rossz az, csak szeretnek panaszkodni.

nov. 26. 09:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A helyzet az, hogy igen, ha saját lakásod van vagy már megvan, de még a törlesztőjéd fizeted, akkor mondhatni kiskirály vagy egymillió forintból, hiszen valószínű amikor a lakást vetted, fele ennyibe került a kamat meg e negyede volt a mostaninak, a bérek meg kilőttek. Viszont, ha az említett szakmákat nézed, akkor kint még mindig sokkal magasabb életszínvonalon tudsz élni, mert saját példa, itthon keresek 1.2 millió körül, kint (pl a szidott Brüsszel vagy Németország) bérmegjelöléssel kapok állásajánlatokat 2-2.5 millió nettóra... Élnek rokonaim Angliában, mindketten mérnökök, bőven elvannak, mint Marci hevesen, havi fizujuk nekik is 2 millió kb forintban és azt tegyük hozzá, hogy a font nem inflálódik úgy mint a szuper forintunk...
nov. 26. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!