Itt az úttest jobb oldalán a folyamatos vonal az tulajdonképpen micsoda?
Záróvonal forgalmi sávok közt szokott lenni. A gyalog- és kerékpárút miatt lehet? De a kiépített szegély miatt amúgy se valószínű, hogy valaki fel akarna hajtani, vagy ott akarna előzni pl. balra kanyarodó járművet. A sárga vonaltól elég távol van, ezért még dupla záróvonalnak is elég furcsa. Nekem mindenképpen értelmetlennek tűnik, ennyi erővel minden járdaszegély mellé lehetne festeni egy vonalat.
Vagy úttest szélét jelző vonal lenne? Az szerintem reálisabb. A kiemelt részen is reális a sárga vonal, hogy a közlekedők ne a peremen billegjenek, balesetveszélyesen, hanem a sárga vonalon belül.
Azért nem mindegy, mert ez utóbbi esetben nem tilos az úttest jobb szélén parkolni. Viszont az évek során még csak 1 esetben láttam ott parkoló autót.
Drága jó isten...
Ez az úttest szélét jelző vonal.
" 18. § (1) Az útburkolati jelek:
a) úttest szélét jelző vonal: hosszirányú folytonos – az útkereszteződésnél szaggatott – vonal; "
Kár hogy egyszer se olvastad el a szabályokat.
Két ekkora birkát... Ezt írtam én is, hogy ez a valószínű. Nem sikerült elolvasni?
Csak járdaperem mellett még nem láttam, értelme kb. nulla (mert a vonalon kívül úgyse fér el parkoló autó), viszont megállni tilos tábla meg indokolt lenne, ezért bizonytalanodtam el. És ezzel a többi nép is így van, mint írtam.
4
Kösz, ez logikus magyarázat.
5
Neked se sikerült elolvasni, amit írtam, te szerencsétlen? Keress már valakit, aki tud olvasni, és segít is értelmezni a leírtakat.
7
Abbahagyhatnád már a bégetést. Menjél szépen Viktor bácsihoz, hogy lenyírja a gyapjúdat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!